I dag går det løs for FHK. Herre Håndbold Liga-sæsonen 2020/21 skydes igang med en kamp i thansen ARENA mellem Jesper Houmarks tropper og Bjerringbro-Silkeborg, men det er ikke en sæsonpremiere som man plejer. Grundet coronarestriktioner må der kun komme 400 tilskuere ind, men Houmark og co. er klar til at give den gas på banen med hjælp fra de højtråbende fans på lægterne.

Opstarten har været lang, rigtig lang. Grundet coronanedlukningen af sidste sæsons liga har FHK ikke spillet en ligakamp siden d. 7. marts, hvor modstanderen var SønderjyskE på udebane i en kamp, hvor der ikke var tilskuere på lægterne. Den seneste ligakamp med tilskuere på lægterne for FHK er helt tilbage til d. 3. marts, hvor Skanderborg blev besejret med 33-28 foran 1.975 tilskuere.

Houmark og co. er klar til kamp. (Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN)

Så mange tilskuere må der ikke komme ind i aften. I alt må der komme 500 mennesker ind i thansen ARENA, men det inkluderer trænere, spillere, dommere, presse, frivillige og derfor er kapaciteten af tilskuere sat til at være 400. 

»Vi har vænnet os til det i træningskampene, og vi går jo heller ikke og forbereder os på, at der er 2.500 tilskuere i arenaen. De tilskuere, der har været i hallen til testkampene, har formået at skabe en stemning så man ikke tænker over antallet. Vi er klar til at give den gas på banen, og så skal Ultras og de andre på lægterne nok være klar til at lave noget larm,« siger Jesper Houmark.

https://www.adp-as.dk/

Til kampen mod BSH er FHK uden Jakob Frederiksen, der pådrog sig en skade i baglåret mod Flensburg-Handewitt. Derudover er det sikkert, at FHK er uden Rasmus Thiemer-Jensen og Kristian Olsen.

»Det er ikke noget, der fylder noget for os. Det er dem, som vi har til rådighed, vi har fokus på,« konstaterer Jesper Houmark.

I sidste sæson tog FHK håndbold-Danmark med storm i premieren. 33-30 viste måltavlen efter, at FHK havde spillet mod GOG. Spørgsmålet er om det kan gentages mod BSH.

»Det må vi se. BSH er bedre forberedt på os end GOG var dengang, men vi vil helt sikkert spille vores chance,« forklarer Jesper Houmark.

TV 2 SPORTS ekspert, Bent Nyegaard, spår FHK ender sæsonen på 11. plads, der også var slutplaceringen i sidste sæson. Om Houmark er tilfreds med den placering, når sæsonen er omme, afhænger af situationen.

»Vi skal spille med om at komme med i slutspillet så længe som muligt, og så må vi se, hvad nummer vi ender som. Er vi på 11. pladsen med få point op til ottendepladsen er det godkendt, og det afhænger derfor meget af situationen,« udtaler Jesper Houmark.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

I sidste sæson hentede FHK fem point på udebane i 12 udekampe. Det var det næstdårligste i ligaen, og det ligner et oplagt forbedringspunkt til den her sæson.

»Hvad der skete i sidste sæson kan vi ikke bruge til noget. Vi har fået nye spillere, og vi gjorde det godt i lørdags på udebane mod Flensburg-Handewitt,« slutter Jesper Houmark.

Der er kampstart mellem FHK og BSH klokken 18:30 i thansen ARENA.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer