Barrieren er sat højt, når næste sæsons hold skal sammensættes af FHK. Tilgangen af Nicolaj Nørager er ganske vidst fra 1. division, men til gengæld vidner det om, at klubben er blevet attraktiv, da Nøragers underskrift er sikret foran store ligaklubber.

“Vi har igennem længere tid haft Nicolaj på blokken, og derfor er det glædeligt, at det nu er lykkes og det til trods for, at store ligaklubber har været i spil.”

Sådan sagde bestyrelsesmedlem fra FHK, Thomas Larsen, da Nicolaj Nørager blev præsenteret. Inden tilgangen af Nørager blev officiel var det rygtet på TV 2 SPORT, at playmakeren var på vej til den fredericianske klub.

I den forbindelse skrev mediet, at Ribe-Esbjerg også havde snøren ude efter TMS Ringsted-spilleren, der efter sæson skifter de grønne klæder ud med rød. Det er et kvalitetsstempel af FHK som klub, at Nørager valgte FHK fremfor sydvestjyderne, som har et større budget og i denne sæson er en bejler til at komme i DM-semifinalen.

Der er flere parametre, der spiller ind, når det kommer til et valg af klub. For en 23-årig gut som Nicolaj vægter han han spilletid frem for en formentlig større løncheck. Igennem flere sæsoner har FHK vist, at det er en klub, der bruger langt størstedelen af truppen i løbet af en hel kamp. I Ribe-Esbjerg ville han ikke komme til at spille sådan en rolle.

En anden ting, der gør FHK attraktiv for dygtige spillere, er selve projektet Fredericia Håndboldklub. Det lægger i kortene, at FHK vil geare op frem mod næste sæson og tage endnu et skridt, som det har været tilfældet siden FHK for år tilbage lancerede 2020-planen, der gik ud på, at holdet skulle være i Ligaen i senest 2020.

Med den flotte arena i baggrunden, som har vist sig som et ægte Fæstningsanlæg siden indvielsen, har FHK et stærkt trumfkort. Det er meget sjovere at spille for fulde huse end at spille for en halvtom hal i eksempelvis Aarhus og Skanderborg.

Når FHK har vist, at man kan indfri de ambitioner som man har, gør det hele projektet troværdigt, og det må man sige er tilfældet nu. FHK ville i Ligaen, og det skete, og nu vil man etablere sig. Det er klubben godt på vej til uden at sælge skinnet før bjørnen er skudt.

Det er med til at gøre, at FHK kan tage endnu et skridt op ad rangstien til næste sæson og måske være med i den sjove ende af tabellen. Det er i den sammenhæng vigtigt, at FHK skifter hele holdet ud i takt med ambitionerne stiger, og det er ikke tilfældet, da man har set spillerne har løftet sig samtidig med ambitionerne er blevet større. Den fejl har andre hold begået før, og det lader til at være en ting FHK er obs på.

Derfor er det med kløgt, at FHK er på vej frem i håndbold-Danmark, hvor klubben er blevet attraktiv for dygtige spillere, som også er eftertragtet af andre klubber.

https://www.fredericiafriskole.dk/

Skriv et svar