I dag er de nye Covid-19 retningslinjer trådt i kraft. Det betyder, at man i sportens verden har ramt af forsamlingsforbuddet på ti personer i alt amatørsport, hvor man er over 21 år. Som følge af det er 2. division og ned på seniorsiden i håndbold lukket ned.

I FHK har man udover holdet i Herre Håndbold Ligaen to seniorhold. Det er 2. divisionsherrer og 2. divisionsdamer, og de to hold turneringer er derfor suspenderet frem til og med d. 22. november, hvor forsamlingsforbuddet på ti foreløbigt er gældende til.

»Heldigvis er ingen af vores spillere under 21, så de kan træne med U19. Ellers kan vi gennemføre træninger med ni spillere og en træner, og det kan man godt lave noget fornuftigt med,« siger direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen.

http://adp-as.dk

Regeringen meldte ud, at forsamlingsforbuddet på ti ikke er gældende for sportsudøvere under 21 år, og de kan derfor stadig træne som normalt og spille kampe. 

»Det betyder rigtig meget, især for ungdommen og det sociale at de kan dyrke deres sport. Det er vigtigt at fastholde de unge, og hvis de ikke kunne fortsætte, så er der fare for, at de falder fra. Vores oplevelse er, at man ikke smittes til sport og at det er sket andre steder, selvom håndbold er en kontaktsport. I de tilfælde, hvor vi har haft smittede, er det kommet et andet sted fra og dem, som vi har testet i den forbindelse, har ikke været smittet. Det kan tyde på, at man ikke er så tæt sammen til sport, selvom man tror det,« siger Thomas Renneberg-Larsen, der glæder sig over, at mundbind ind og ud af hallen er eneste nye restriktion, da det kunne være endt meget værre:

»Det værste var at lukke alt sport ned igen, men man kan læse ud af det de siger, at det sociale er vigtigt. De må være kommet frem til, at smitten ikke har været så voldsom i den her sammenhæng. Vi er rigtig glade for, at vi ikke blev lukket helt ned, da det betyder meget for de unge, at de kan dyrke sport i deres foreninger.«

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

FHK-direktøren frygter, at man kan se et frafald af medlemmer i breddehåndbolden, hvis nedlukningen bliver i længere tid, men i FHK ser han det ikke som et issue.

»Vores 2. divisionshold er rimeligt elitært, så der bliver det ikke så stort et problem. Jeg tror dog ikke, at de kommer til at spille før til januar, da jeg tvivler på, at forsamlingsforbuddet øges inden til, at man kan gennemføre en håndboldkamp,« slutter Thomas Renneberg-Larsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer