Regnen silede ned over Aarhus, så at komme indenfor i Ceres Arena til ligahåndbold var at foretrække. De lokale helte fra Fredericia HK skulle på udebane forsøge at drille Århus Håndbold, ligesom de gjorde på hjemmebane i thansen ARENA før jul. Det var dog ikke tilfældet. FHK blev sendt hjem med en lussing på 30-22.

I 10 år har Aarhus Håndbold eksisteret i det format vi kender nu. Det skulle fejres med billige billetter, der nok også var til for at trække endnu flere i hallen. Århus Håndbold har en imponerende hjemmebane i form af Ceres Arena, men med et gennemsnitligt tilskuertal på omkring 1.700 virker der helt tomt i den store arena.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Men det er en arena hvor flere af FHK’erne tidligere har haft til huse. Cheftræner Jesper Houmark har en lang fortid i Århus Håndbold, så det var et nostalgisk blik han stod midt på banen og kiggede rundt. Om det var anekdoter fra gamle dage der fik Houmark og Damgaard til grinende at gå ud efter et kig rundt i hallen vides dog ikke – men én ting er helt sikkert: Houmark kan mange historier fra denne arena.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Keeper Jimmi Gabriel Andersen har også en fortid i Århus Håndbold – og med nogle af de frivillige, der stadig er en del af klubben. I fuld gang med at sikre gulvreklamerne fandt Jimmi sin tidligere U14 træner til et glædeligt gensyn.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

HK Ultras er kendt for at møde talstærkt op – selv på udebane. Denne lørdag var ingen undtagelse, så Aarhus Håndbold havde reserveret et helt afsnit til de dedikerede fans fra Fredericia.

På holdkortet for Århus Håndbold var også den kommende FHK-spiller Anders Kragh Martinussen, der denne lørdag dog skulle forsøge at sikre pointene i Aarhus fremfor at sende dem med FHK-bussen til Fredericia.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Hvor er FHK?

Sjældent har man set FHK så ringe fra starten af en kamp. Intet lykkedes for de blåklædte, der hverken kunne score eller dække op. Ved stillingen 4-0 tog Jesper Houmark timeout – men det hjalp ikke synderligt meget. Forsvaret var hullet som en si, og i kampens første ti minutter scorede Læsø hele 4 gange.

Havde det ikke været for Rune Schrøder havde det set sort ud for FHK. Med fire scoringer i kampens første 10 minutter var han grunden til, at FHK ikke var mere håbløst bagud end tilfældet var.

Hele tiden var FHK bagefter. Defensivt var der ikke styr på meget. Den autograf man har sikret sig på Anders Martinussen kan kun være en gevinst, for så bomber han da ikke kasser ind for modstanderne. Fem mål i første halvleg fra den hårdtskydende højre back.

Rasmus Thiemer-Jensen kom ind og fik lidt mere styr på FHK-forsvaret, men det var ikke nok. Tellerup blev skiftet ud med 1 redning på de første ti minutter. Det hjalp en smule, selvom Jimmi Andersen ikke fik meget hjælp. Ved udgangen af første halvleg kunne han notere sig en redningsprocent på lige over 40%.

Angrebsmæssigt spillede FHK med hovedet under armen. Den ene dårlige beslutning efter den anden gav svære vilkår for et comeback. Det var et FHK-hold, som man sjældent har set være så langt fra skiven.

Der måtte være nok at tale om i pausen. Århus Håndbold var da også alle mand på banen et godt stykke før FHK. De så slukkede ud, da de kom ind. Gejsten var væk. Men de måtte kæmpe alt hvad de havde lært i anden halvleg.

Jimmi Andersen reddede bare en smule værdighed for FHK

Indtrykket af de første minutter i anden halvleg var, at der var markant mere styr på defensiven. Rasmus Thiemer-Jensen holdt styr på tropperne, og de skud der kom tog Jimmi Andersen sig af. Sidstnævnte holdt buret rent mere end 7 minutter i halvlegens begyndelse!

Men når angrebsspillet ikke fungerer, ja så bliver det svært at lave et comeback. FHK lavede fejl på fejl på fejl. Efter 8 minutter af anden halvleg stod der 1-1. Så er der altså lang vej op til pointene.

FHK var bare ikke til stede. Første halvleg var det defensivt – anden halvleg er det offensivt. Det virker simpelthen ikke. FHK ramte intet, men Houmark virkede handlingslammet. Føringen til hjemmeholdet blev udbygget, men ingen tiltag kom der fra bænken.

Havde man ikke haft Jimmi Andersen kan man kun gisne om resultatet. Han redder gang på gang, men i den anden ende bliver bolden kylet væk hurtigere end man kan nå at dreje hovedet. Bedst er det illustreret ved Nikolaj Mehl der tyrede bolden flere meter forbi et tomt mål. Det er bare ikke godt nok – og så bliver man til grin.

Angrebsspillet var modløst. 3 mål på et kvarter er bare ikke godt nok. Jimmi Andersen blev ved at tage fra, han stod størstedelen af anden halvleg med en redningsprocent over 50. Men i den anden ende var det helt galt. 13 tekniske fejl efter 18 minutter af anden halvleg. Her tror jeg, at loggerne har været gode ved FHK, for der er mange boldtab – af den uprovokerede slags.

Som halvlegen skred frem faldt forsvaret i niveau igen. Det begyndte at ligne et sandt mareridt. Indtil nu har man skiftevis spillet godt i enten angreb eller forsvaret. Men med manglende succes i begge ender kunne det her kun gå helt helt galt.

En håbløst ringe kamp af FHK, som de endte med at tabe med hele 30-22.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer