FHK skulle forsøge at ride videre på bølgen efter åbningssejren mod GOG, men det skete ikke på udebane mod Mors-Thy på Bette Balkan. FHK blev de små, og blev sendt hjem med et nederlag på 34-29.

FHK skulle fredag aften forsøge at følge op på sejren i sæsonpremieren mod GOG. Turen gik 215 kilometer i nordøstlig retning, hvor Mors-Thy Håndbold var modstanderen i den intime hal i Thisted, som går under navnet Bette Balkan.

Da, der også er gang i den i thansen Arena, var der fra FHKs side lavet lir med, at det altså er Store Balkan, der kommer med henvisning til, at thansen Arena og HK Ultras er større end Bette Balkan.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

I første spillerunde mødte Mors-Thy TTH Holstebro på udebane, og her blev det til et nederlag til dagens hjemmehold på 31-26, mens det på den anden side blev til en FHK-sejr på 33-30 mod GOG. Det gjorde dog ikke, at FHK måtte påtage sig favoritværdighede. Oddset sagde 1,45 – 9,00 – 3,80 (1-X-2) i Mors-Thys favør.

For Mors-Thy skulle FHK holde øje med profiler som rutinerede Søren Pedersen i målet, og i marken var det op til den fredericianske defensiv at hold styr på de skandinaviske storskytter, norske Erik Toft og svenske Marcus Dahlin. Dog ligner Mors-Thy og FHK hinanden og derfor var det kollektivet, der var i højsædet for begge mandskaber.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Fra start fik FHK en mareridtsstart. Mors-Thy kom på 3-0, og kort tid efter viste måltavlen 6-1. Det fik Jesper Houmark til at trykke på timeoutknappen, og det gav straks effekt.

FHK gik i syv mod seks med tre stregspillere i form af Mathias Hedegaard, Jesper Lindgren og Rasmus Meyer. Det gav straks effekt med to FHK-scoringer i træk, der bragte troen tilbage til FHK.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Samtidig diskede Emil Tellerup op med flere store redninger i FHK-målet, og det fik Mors-Thys cheftræner, Søren Hansen, til at trykke på timeoutknappen efter 13 minutter ved stilingen 8-5.

FHK-opturen fortsatte. Tellerup blev ved med at redde bolden, og angrebsmæssigt bød Jakob Mikkelsen sig til med flere flotte scoringer. Det bragte FHK på 12-10 efter 22 minutter, og flere gange havde muligheden for at komme på minus en, men personlige fejl kostede.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

I stedet trak Mors-Thy igen fra, og særligt manglen på Rune Schrøders mål angrebsmæssigt fra GOG-kampen manglede, og var en medvirkende årsag til, at FHK gik til pause bagud 16-12.

Anden halvleg startede som første. Mors-Thy kom forrygende fra start og kom hurtigt foran 19-13, men FHK forsøgte at sætte en prop i med et par kontrascoringer i træk.

Det hjalp dog ikke, og i stedet kom Mors-Thy foran 21-15, hvilket fik Jesper Houmark til at kalde tropperne sammen, da han trykkede på timeoutknappen for anden gang i kampen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Lige lidt hjalp det. FHKs angrebsspil fungerede ikke på dagen, og der der var for mange fejl over hele linjen, hvilket gjorde, at FHK var bagud 23-16 med 20 minutter tilbage af opgøret, og der var dermed ved at være sidste udkald for FHK.

Søren Pedersen havde i løbet af kampen spillet sig op i Mors-Thy-målet, og han pillede Nikolaj Mehl, og da Søren Nørgaard i det efterfølgnede angreb scorede forlangte Jesper Houmark FHK’s sidste timeout ved stillingen 24-16.

Mors-Thys føring nåede op på 27-18 med 14 minutter igen, men så begyndte Kasper Young at bombe løs for FHK. Alt hvad han rørte ved gik i mål, og samtidig gik der lidt gummiarme i den for Mors-Thy, der kunne se Young reducere til 29-25 med otte minutter tilbage af opgøret.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Tættere på kom FHK ikke, og fredericianerne endte med at blive de små på Bette Balkan, da de rejste hjem med et nederlag på 34-29.

Næste gang FHK skal i aktion er søndag d. 15. september i thansen Arena mod Ribe-Esbjerg, der tidligere fredag aften besejrede TTH Holstebro og er ubesejret efter to kampe af Primo Tours Ligaen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia