Den er ikke matematisk sikret endnu, men meget skal gå galt, hvis FHK ikke kommer i slutspillet. Efter fire nederlag i træk viste fredericianerne torsdag aften, hvorfor det vil være en skuffelse, hvis slutspillet glipper.

Fire nederlag i træk er aldrig sjovt, men FHK har kunne hæfte sig ved, at tre af fire kampe på papiret har været nederlag, som man kan kalkulere med, da modstanderne var Aalborg, Skjern og BSH. I kampene mod de to sidstnævnte hold tabte FHK med et enkelt mål, og det kunne ligeså godt være blevet til point i de kampe.

http://adp-as.dk

Derfor var FHK ikke blevet noget dårligere håndboldhold over de fire kampe, hvor det eneste nederlag, som ikke var forventet, var mod Lemvig-Thyborøn.  Mod TTH viste FHK, at de ikke har glemt, hvordan man vinder håndboldkampe, og selvom man var presset undervejs, var der ingen tegn på panik, selvom der kom et tvivlsomt rødt kort i FHK’s retning og en skidt start på anden halvleg, der betød, at FHK kom bagud med 21-17.

Jesper Houmark tog derfor en timeout og fik ro på tropperne. Han tyede til at gå i syv mod seks, selvom det ikke har siddet i skabet i de seneste kampe. Det viste sig at være et klogt valg, da FHK kom frem til den ene store chance efter den anden, og i forhold til i de foregående kampe, svigtede træfsikkerheden foran mål ikke. Der viste profetien, som folk talte om før kampen med TTH’s keeperduo at holde stik. Snakken gik på, at de på det seneste slet ikke har fået fat i noget, og den tendens fortsatte. 

– Vi fik bedre fat i forsvaret, og i forhold til sidste kamp, fik vi bolden ind i mål, konstaterede Cornelius Kragh efter opgøret.

Også Houmark bed mærke i effektivteten. På 54 afslutninger scorede FHK 38 mål, og især i anden halvleg var procenten på udnyttelse høj.

– Det var rigtig dejligt. Det var sæsonens største sejr . Vi var drøneffektive i anden halvleg. Vi spillede skidt i de første fem minutter, men derfra scorede vi på stort set hvert angreb, sagde Jesper Houmark

FHK’s effektivitet var bedst eksemplificeret ved Cornelius Kragh. Han lavede otte mål på ni forsøg, hvilket er uhørt højt for en bagspiller, der har mange billetter. Også Kristian Stoklund spillede sig gevaldigt op i forhold til de seneste kampe. Stoklund var styrmanden i syv mod seks-spillet, og krydrede syv mål, heraf fem i åbent spil, med fem assists. Det har stor betydning for FHK, når de to spillere rammer et højt niveau. Når det sker, så kan FHK på dagen matche alle hold i den danske liga.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (7): Stod ikke særlig prangende i de første 20 minutter, men til gengæld tog fanden ved ham i de sidste 20 minutter, da han kom på banen igen. Tellerup diskede op med otte redninger på 21 forsøg, hvilket giver en redningsprocent på 38,10 %.

Jens Fredsgaard (4): Fik sat en prop i, da FHK var på vej tilbage i opgøret. Derfor lyver redningsprocenten i forhold til betydningen. Havde fem redninger på 23 forsøg.

Martin Bisgaard (UB): Spillede ikke nok.

Mads Lenbroch (7): Scorede to mål på to forsøg, og boldene blev sat usvigeligt sikkert ind.

Cornelius Kragh (12 – Man of the Match): Otte mål ni forsøg og fem assists taler sit eget tydelige sprog. Fremragende præstation af Kragh.

Lasse Balstad (7): Indtil omkring det 35. minut havde forsvaret store problemer, men i den sidste del af kampen fik Balstad og co. lukket af.

Nicolaj Nørager (7): Spillede lidt usikkert i første halvleg, men da han i det sidste kvarter kom på banen angresmæssigt på højre back gjorde han en stor forskel. Fik banket fem mål ind på fem forsøg.

Kristian Stoklund (10): Stor kamp af Stoklund, der viste det niveau, som han tidligere har vist. Lavede syv mål på 11 forsøg og fem assists.

Anders Kragh Martinusen (UB): Nåede at få 12 minutter på banen inden, at han fik direkte rødt kort, og en karakter er derfor uretfærdig at give. Fik i den tid lavet to mål på tre forsøg.

Mads Christiansen (4): Fik puttet to kasser ind på fire forsøg, og var en stabil spiller til at holde bolden i gang.

Jakob Frederiksen (4): Fik lavet fire mål på seks forsøg. Især den ene brændte chance var stor, men i slutfasen var han skarp.

Kasper Young (UB): Kom ikke på banen.

Nikolaj A. Nielsen (10): Stor kamp af stregspilleren, der særligt var god i første halvleg indtil, at TTH fik styr på ham. Lavede seks mål på seks forsøg.

Rasmus Meyer (4): Ikke så markant angresmæssigt, men gjorde en god figur i forsvaret. Lavede et mål på et forsøg.

Jonas Raundahl (UB): Kom ikke på banen.