Her denne tidlige søndag aften tog Fredericia HK’s bedste herrer imod Randers HH i håndboldens 1. division. En kamp der stod mellem rækkens nummer 2 og 7.

Der var lagt op til en spændende og intens kamp i thansen ARENA. Det sidste møde mellem de to hold endte uafgjort 24-24 i en kamp, hvor Fredericia HK havde teten gennem hele kampen.

Det er et stærkt Randers hold der gæstede Fredericia her til aften. Randers havde forud for kampen ikke tabt en eneste kamp hele 2018.

Randers kom bedst fra start

I kampens indledende minutter fungerede forsvaret ikke rigtig for hjemmeholdet. Med den ene scoring efter den anden, kunne Randers med en rimelig lethed bringe sig i front 4-2.

Generelt havde de to forsvar ikke fat i meget. Efter 6 minutter var stillingen 4-5. Der er dog én ting der er sikkert hver kamp: Jimmi Andersen er god til at redde straffekast. Det var også tilfældet i dag, hvor han efter 10 minutter pillede Jorn Smits skud uden problemer. Med en hurtig kontra kunne Rune Andersen skyde bolden i kassen til stillingen 5-5. Allerede det efterfølgende angreb kunne selvsamme Rune Andersen bringe FHK foran 6-5.

Tidlig timeout fra Jesper Houmark

Efter en dårlig start kom FHK med i kampen. Noget må dog have været galt, for ved stillingen 6-6 forlangte FHK-træner Jesper Houmark timeout. Hvad der blev snakket om er uvist, men faktum er at det straks efter resulterede i en sikker scoring fra Sheriffen, Kasper Young.

Jimmi Andersen var også på pletten ved det næste straffekast til Randers HH. Her forsøgte Andreas Svoldgaard sig med et lob, der tog en tur på overliggeren.

Kasper Young var hurtig til en scoring mere, og kort efter kunne en sikker underhånd fra Andreas Madsen bringe FHK i front med 9-7.

Christian Wetche fik chancen

Da Randers HH’s træner Jan Paulsen efter 18 minutter forlangte timeout benyttede Jesper Houmark sig af muligheden og skiftede Jimmi Andersen ud med den unge Christian Wetche, der har hele sin håndbold-opdragelse i klubben.

Godt hjulpet af et stolpeskud fra Randers kunne Kasper Foder løbe kontra og bringe FHK i front 11-9. I situation kom Randers’ Jorn Smits løbende og ramte ind i Kasper Foder. Den situation fik dommerne til at diskutere rødt kort, men lod ham slippe med en to-minutters udvisning.

Christian Wetche tog en underhånd fra bundrutinerede Henrik Hansen, men Marcus Rahbek ramte stolpen i det tomme Randers mål. En afslutning der fik Jesper Houmark til at råbe “Husk lige en ekstra aflevering inden vi skyder” til sine spillere.

Kollektivet gav en pauseføring

Den generelle billede af kampens første 30 minutter var klart: kollektivet var velspillende. FHK fik justeret forsvaret til, og gav Christian Wetche gode arbejdsbetingelser i målet. Det fik også presset Randers HH til at skyde flere afslutninger meter forbi målet.

I angrebet førte Kasper Young, Rune Andersen og Andreas Madsen an med den ene flotte scoring efter den anden. I første halvleg nåede den yderst velspillende Kasper Young at score intet mindre end 6 gange. Det var også selvsamme Young der scorede til pausestillingen 15-11 til hjemmeholdet fra FHK.

Andreas Madsen slog sig voldsomt

Ved anden halvlegs begyndelse startede holdene rimelig jævnbyrdigt. Randers kunne dog bringe sig lidt tættere på FHK med en scoring til 16-13.

I det efterfølgende angreb så FHKs Andreas Madsen et hul i forsvaret – et hul der blev lukket, så dommerne fløjtede angrebsfejl. I sammenstødet vred Madsen om på knæet, og måtte bæres fra banen i store smerter.

En redning af Jimmi Andersen der var tilbage i FHK-målet og et hurtigt kontraløb af Jacob Kühne fik FHK foran med 17-14. Rune Andersen bragede en underhånd op i nettaget til 18-15.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Peter Nielsen med igen

Den rutinerede FHK’er Peter Nielsen var med på banen igen efter hans meget lange skadespause. Det var ikke svært for tilbagekomne Nielsen at følge med forsvarsmæssigt. Randers HH spillede noget af det langsomste håndbold der længe er set i thansen ARENA. En thansen ARENA hvor mange havde fundet vej til denne tidlige søndag aften. Hele 749 var der til stede i hallen.

Desværre for hjemmeholdet er det særdeles effektivt for Randers HH, der kunne reducere til 18-17 efter 42 minutter. Det fik FHK-træner Jesper Houmark til at smide det grønne timeout-kort ved dommerbordet.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Scoringskrise for hjemmeholdet

Det var som om, at hjemmeholdet fra FHK havde opbrugt deres kvote for mål i første halvleg. Anden halvleg var præget af langsomt angreb og brændte chancer. I samme angreb kunne Randers keeperen pille både Jacob Kühne og Kasper Foder.

Jakob Frederiksen fik dog hul på bylden og kunne udbygge føringen til 19-17. Heldigvis for FHK-mandskabet stod Randers’ målmaskine også stille. Et hurtigt mål til Randers og en flot kontra fra Jakob Frederiksen gav stillingen 20-18 efter 45 minutter.

Efter 48 minutter kunne Andreas Svoldgaard spille Randers HH tilbage i kampen med sin scoring til 20-20. En scoring der kom imens FHK havde hele to udvisninger på samme tid. Fredericia skal være taknemmelige for, at Jimmi Andersen hev en flot redning ud i undertalsperioden, så Randers kun hentede et enkelt mål.

Frank satte tempoet

Den unge U18-spiller Kristoffer Frank var endnu engang at finde på holdkortet. Han spillede som om han havde spillet et hav af ligakampe, med sit høje tempo og sikre afleveringer. En frispilning af Rune Andersen gav straffekast, som Kasper Young udnyttede til atter at bringe FHK i front.

Højere tempo gav pote

Frederik Krarup lavede en aflevering på tværs fra venstre back til Jimmi Elmgaard i modsatte side, der kunne få FHK på 22-21. En scoring der fik Randers træner Jan Paulsen til at tage timeout.

En timeout der blev brugt på et flot angrebsspil, der uheldigvis for Randers endte med en overtrådt. Kort efter kunne Rune Andersen bringe FHK i front med 23-21. En redning af Jimmi Andersen og en flot frispilning til Kasper Foder gav en FHK føring på 24-21 efter 55 minutter.

Efter en timeout af Jesper Houmark kunne Rune Andersen bringe FHK foran med hele 25-21. Kasper Young viste i anden halvleg ikke sin sædvanlige klasse – og spillet fra første halvleg – med den missede afslutning efter den anden.

Randers holdte dog hovedet koldt, og kunne sikkert reducere til 25-23 i en tætpakket thansen ARENA. Med halvlandet minut igen brugte Frederik Krarup et skridt for meget – men Jimmi Andersen tog endnu engang afslutningen fra de grønblusede randrusianere.

En misset chance og en hurtig scoring gav stillingen 25-24. I situationen måtte FHKs Jimmi Elmgaard også se sig selv modtage en to-minutters udvisning. Rune Andersen viste dog klassen og sikrede FHK en sejr på 26-24 i dagens kamp.

Sådan så det ud i kampens afsluttende minutter: