Fredericia Musicalteater har fået sin egen flyvende hollænder. Humøret er i højsædet, og så var det magiske musicalunivers, der fangede den 41-årige hollænder, da han var en lille dreng. Han sparede penge op for at kunne se musicals, de rørte ham og gjorde han målløs. Genren var tryllebindende for ham. Årtier senere står han i spidsen for Fredericia Musicalteater.

Selvom han bærer mundbind, da han træder fem mod scenen, kan man se gnisten i hans øjne. Ferry Hogeboom er en begejstret mand. Som ny teaterdirektør har han landet et job i en dansktalende organisation, fordi hans egen begejstring for genren, og hans iderigdom bragte ham forrest i feltet som ny direktør for de kommende opsætninger. Opsætninger og udfordringer som han er spændt og klar til at gå imøde.

– Jeg er spændt. Det er en udfordring, jeg har sagt ja, men det er hvad jeg vil. Jeg er nu en del af et hold, hvor jeg har mulighed for at påvirke retningen, vi skal gå i. Det er vildt interessant og spændende. Jeg vil gøre mit bedste, jeg føler, at jeg har en chance, men jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt til at vise, hvad jeg kan, siger Ferry Hogeboom.

– Som en lille dreng oplevede jeg, hvordan et musicalteater kan være.  Den erfaring har givet mig noget, og det har åbnet døren for mig i dag. Jeg ved allerede nu, at der er sket mange magiske ting her i Fredericia. Historien om det hædrekronede teater nåede for mange år siden helt til Holland. Vi hørte og vidste, at man havde noget i Fredericia, der fungerede på den internationale scene. I dag er jeg trådt ind i et historisk teater, hvor der er sket magiske ting, men det er med et nyt kapitel for et nyt teater og en ny udfordring, hvor en stor del af mit arbejde også består i at give igen til lokalsamfundet og bringe teatret tilbage til folket, siger teaterdirektøren.

Fredericia Musicalteater er normalt på dansk – og sproget bliver da også en udfordring, men med det hollandske stemmebånd, det gode engelsk og en stor vilje bagved, så er Hogeboom sikker på, at han vil komme til at tale dansk.

– Jeg skal lære sproget. Jeg ved, at næsten alt var på dansk før, undtagen Lizzie, der var på engelsk. Det bliver naturligvis en udfordring, men jeg er sikker på, at holdet omkring mig, vil hjælpe mig. Jeg er nødt til at lære sproget og forstå kulturen, men det er noget, jeg er klar til, fortæller han.

Den magi Hogeboom selv oplevede som lille dreng, hvor han havde været til sin første musical, kom hjem uden at kunne tale var magisk og det vil han nu give videre.

– Jeg har en stor erfaring med at være i en musicalproduktion, og den passion jeg arbejder med, den passion jeg altid har haft for musicals, vil jeg elske at få så mange, som muligt til at opleve den samme glæde. Det bliver et mål i sig selv, slutter Ferry Hogeboom.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer