På fredag den 2. februar kl. 17.00 byder Fredericia Kunstforening dels velkommen til en ny sæson med spændende kunstudstillinger, men også et velkommen til hele Danmarks kunstmaler Per Kirkeby…

Per Kirkebys mange rejser i det høje nord og hans observationer af Nordens storslåede natur og dens forandringer resulterede i ikke mindre end 250 raderinger af hvilke udstillingen viser et repræsentativt udsnit af. De værker, som kan ses på udstillingen i Fredericia, giver desuden indblik i Per Kirkebys intense beskæftigelse med emnerne: erindring, stoflighed og proces.

Per Kirkeby siger selv: ”For mig er raderinger som dagbogssider. Et par kobberplader i min taske eller rygsæk gør mig glad. Men i modsætning til blyantstegning på papir, ser jeg først resultatet, når jeg smører sværten på pladen og laver et tryk. At opdage sit eget værk er en bemærkelsesværdig oplevelse. Jeg håber, at beskuerne også oplever det som en opdagelse.”

Museumsdirektør Jacob Thage.
Arkivfoto

Det er direktør for Museum Jorn, Silkeborg, Jacob Thage som holder åbningstalen og byder velkommen, sammen med formanden for Fredericia Kunstforening Poul Jakobsen.

”Der har været arbejdet intenst i lang tid på forberedelserne af udstillingen, og det er nok klart for alle at en sådan udstilling skal der ligges mange kræfter og mandetimer i”, udtaler Vagn Sørensen, bestyrelsesmedlem i Fredericia Kunstforening.

Raderingerne har i 2015 været udstillet i Det Danske Hus i Paris og på Kunstmuseum i Nordfrankrig med kæmpe publikum og stor succes.

Umiaq – Grønlandsk kor til ferniseringen

Det grønlandsk sangkor, som stammer fra Fyn, startede for 47 år siden, med forskellige sangglade personer, som alle er bosatte i Danmark af forskellige årsager, som eksempelvis unge studerende, unge eller ældre som er flyttet med deres familie. Fælles for dem alle er, de elsker at synge – og synger samtidig på grønlandsk for at bevare deres modersmål/sangkultur, traditioner.

Det grønlandske kor Sermitsiaq.
Arkivfoto.
Bogudgivelse om Per Kirkebys rejser i det høje nord

Bogen indeholder forskellige rejsebeskrivelser af bl.a. professor Minik Rosing, Københavns Universitet, som har rejste med Per Kirkeby i Grønland og ikke mindst Per Kirkebys biografi. Han har lavet raderinger i alle mulige størrelser, afprøvet mange forskellige raderingsvarianter og bearbejdet gamle plader på ny. Under hans ekspeditioner til Grønland, Færøerne, Island og Norge hørte trykplader til den uddannede geologs faste rejseinventar.

De over 100 raderinger, som vises på udstillingen af Fredericia Kunstforening, er udlånt af Museum Jorn, Silkeborg, der ejer en komplet samling af over 1.500 raderinger af Per Kirkeby.

Spændende læsning hvor man får indsigt i Per Kirkebys mange tanker og rejser. Bogen kan købes hos Billunds Boghandel eller på udstillingen i Kunstsalene, Kongensgade 111.

Pris ikke medlemmer 190 kr. og 150 kr. for medlemmer af Fredericia Kunstforening.

Helt ny kunstkalender med datoer for sæson 2018

Bestyrelsen i Fredericia Kunstforening har valgt at udgive en ny kunstkalender, hvor alle udstillingsdatoerne er indskrevet, så det bliver lettere at huske hvornår de mange spændende udstillinger foregår henover året. En smuk og anderledes måde at blive mindet om de mange udstillingsdatoer.

Arkivfoto.

Bestyrelsen i Fredericia Kunstforening håber medlemmer og andre kunstinteresserede vil tage godt imod kommende udstillinger, vi glæder os til at byde alle hjertelig velkommen.

Udstillingen kan ses fra fredag den 2. februar og frem til og med den 4. marts. Entré for ikke medlemmer: 20 kr. Læs mere her.