Traditionen tro har der været gudstjenester i hele byen, som har sendt byens skoler på ferie. Det gjaldt blandt andet i Trinitatis Kirke, hvor Sct. Knuds Skole havde 40 minutters tid med smil inden skoleleder Joachim Grundtvig ønskede eleverne en god ferie.

En fast bestanddel af det danske skolesystem er, at man skal i kirke til juleafslutning. Og selvom det at gå i kirke måske betragtes som “nederen” blandt nogle, så gjorde Sct. Knuds Skole noget ekstra ud af det og gjorde så eleverne ikke følte det var kedeligt.

Der blev skrålet igennem. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I formiddagstimerne har man på de fredericianske fortorve set skoleelever komme marcherende i samlet flok til og fra byens forskellige kirker. Det gjaldt også fra Sct. Knuds Skole, hvor klasserne tog gåturen på omkring ti minutter op til Trinitatis Kirke.

Undervejs optrådte skolens 0. klasser og leverede et underholdende indslag foran skolernes elever og til sidst var der dømt fællessang til den helt store guldmedalje.

Den glade skoleleder, Joachim Grundtvig. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

“Ferie, ferie” gjaldede det med stroferne fra Ole Mortensens sang, og efter det tog skoleleder Joachim Grundtvig ordet igen og sagde, at han håbede eleverne ville få en god ferie, og at det skulle huske at få koblet af. I disse moderne tider blev det også til en bemærkning om, at man skulle huske at lægge telefonen fra sig og nyde livet uden sin mobiltelefon i hånden, selvom det er moderne at tage den op og “snappe” og hvad den ellers bruges til det.

Så blev det ferietid og eleverne skulle ud af kirken. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Med disse ord sendte Grundtvig eleverne på ferie og afsluttede Gudstjenesten så eleverne kunne retunere til Sct. Knuds Skole.

Samling ude foran Trinitatis Kirke efter Gudstjenesten. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)
http://www.thansen.dk/fyrvaerkeri/?utm_source=Fredericiaavis&utm_medium=banner&utm_campaign=Annonce_Foer JUL_6x377_2019&utm_content=6x377_ros
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer