Den danske sommer viser sig særdeles godt frem i år, og der er derfor ingen grund til at tage til udlandet, når vi har flere perler indenfor de danske grænser.

Hvad enten man er til natur, forlystelser, storby eller noget helt fjerde, så er der et væld af muligheder for fantastiske ferieoplevelser i Danmark.

Københavner-tur

Den helt oplagte mulighed er en tur til hovedstaden. Her er der noget for enhver smag, og man kan med fordel bosætte sig et lille stykke udenfor København, hvor der stadigvæk er gode muligheder for at komme ind til byen med offentlig transport. Det kan også være med til at gøre prisen mere overkommelig, så der ikke er behov for, at man skal ud at låne penge for at skulle finansiere ferien.

I København er der som nævnt noget for enhver smag. Der er de klassiske turistede kanalrundfarter, sightseeing busser, men man kan også udforske København på egen hånd. Her kan man blandt andet tage forbi Amalienborg, Christiansborg og Christiania, mens man også kan tage i parker med oplevelser, såsom Tivoli og Zoo.

Du kan selvfølgelig også opleve turistattraktioner som Den Lille Havfrue, Rundetårn og Nyhavn. Der er også gode strand-muligheder omkring hovedstaden, både på Amager Strandpark eller mere nordpå ved Bellevue.

Rømø

Rømø er en sand perle for særligt udenlandske turister om sommeren. Der er friskt og frodigt på den jyske vestkyst, hvor der også er en fantastisk badestrand, som man kan boltre sig i, når temperaturen er som den er i disse dage.

Rømø er én stor turistmagnet. Således er der op mod 2-2,5 millioner overnatninger, der er booket om året på den lille ø, hvor 90 % af øen er ren natur. Så er du til naturoplevelser, strand og et lidt turistet sted, er Rømø sagen.

Skagen

Helt oppe på spidsen er der endnu en perle. Skagen er et meget populært turistmål om sommeren, hvilket blandt andet også afspejles i, at der har været et tv-program, hvor man følger turister på Bræddehytten.

Det er alt lige fra unge til familien Danmark, som tager til Skagen. Dels for at feste, dels for at koble af fra dagligdagen. Der er noget for enhver smag i Skagen, som er utrolig flot om sommeren.

Aarhus

Man kan ikke komme udenom smilets by, når man taler sommeroplevelser i Danmark. Der er utrolig flot inde i Aarhus Centrum, hvor en tur til åen ikke er at kimse af. Der er også flere attraktioner i nærheden og i Aarhus. Det gælder blandt andet kunstmuseet Aros og inden for køreafstand er også Djurs Sommerland.

Legoland

En af de helt store turistmagneter i Danmark er Legoland ved Billund. Forlystelsesparken er noget for folk i alle aldre. De ældre, som ikke er til forlystelser, kan nyde de flotte legobygninger, mens de unge kan kaste sig ud i forlystelserne.

Fra flere byer inden for omkring en times afstand er det sågar muligt at tage en bus til Legoland for at tilgodese turisterne i den pågældende by, hvilket siger noget om, hvor attraktiv Legoland er at komme til.