I søndags afholdt FDF Fredericia 2 Chr. Sogn 70 års jubilæum. Det skete ved Kredshuset på Randalsvej 6, hvor alle tidligere og nuværende samt venner af kredsen var inviteret til at komme.

I tidsrummet 10:30 – 15:30 blev jubilæet afholdt. Undervejs var der forskellige aktiviteter på græsplænen, blandt andet O-løb, og så blev der budt på pølser og brød. Undervejs var der også en formel reception, og slutteligt var der fødselsdagssang og kage.

Undervejs talte formand Maria Staun, og hun sagde blandt andet følgende:

“Jeg er ikke bysbarn, men er kommet til byen for 11-12 år siden.  Jeg havde boet de seneste år i København – og det er en stor by, hvor man ikke sådan lige støder ind i et FDF skjold, hvis man ikke lige opsøger det selv.   Men da jeg kom her til Fredericia – blev jeg mindet om FDF igen. Fordi når jeg kørte forbi på Randalsvej, så kunne jeg se flaget vejre og til friluftsliv i mange farver på Volden (nogle år tilbage) oplevede hele familien de mange friliuftstilbud, som alle byens FDF og spejdergrupper udbyder. Så mine børn skulle starte til FDF og jeg ville gerne med som tante på lejr. Mine børn gik til FDF indtil, der var andre tilbud, der trak mere i dem – men jeg blev ved. For en gang FDF’er altid FDF’er.”

“Jeg bliver nogle gange spurgt af både omgangskreds og andre.  Men hvorfor tager du afsted, når dine børn ikke er med?  Og jeg tænker at svaret er det samme som mange af de andre voksne i kredsen.  Fordi man bliver glad i låget af de fælles oplevelser.  Fordi det giver ro i kroppen at høre til et sted. Fordi det at gøre noget for andre også gør en selv godt. Fordi vi elsker fællesskabet og sammenholdet.”

“Der er ingen tvivl om at der har været en storhedstid i kredsen her, hvor der var mange medlemmer, mange børn og unge og mange voksne til at lede aktiviteterne.  Og selv om der ikke er så mange børn og voksne længere – så er engagementet og lysten til FDF lige stor. For de voksne, der er her i dag har været her siden de var børn og unge selv – og de skal have en stor tak for deres indsats. For der er ingen tvivl om at det er et større træk på den enkelte, når der er færre om opgaven.”

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer