Madspild og socialt ansvar er i fokus, når FDFs årlige landslejr afvikles d. 7.-15. juli. I de foregående år har det været problematisk at finde aftagere til overskydende mad fra det store arrangement. Derfor har FDF nu indgået samarbejde med Wefood. Det skriver FDF i en pressemeddelelse.

I løbet af kort tid er madspild kommet højt på dagsordenen hos mange danskere. I Danmark smides omkring 700.000 tons mad ud på årsbasis – men på FDFs landslejr vil mængden af mad, der ryger i skraldespanden i år være langt mindre end førhen. På lejrens sidste dag doneres alt overskudsmad til Wefood.

– Det har tidligere været svært at finde nogen, der ville aftage overskudsmaden fra landslejren, men verden forandrer sig heldigvis. Det er 20 år siden, jeg første gang var ansvarlig for forplejningen på landslejren. Dengang talte man ikke om madspild og vi smed meget mad ud, men nu er der opstået denne mulighed, og det er jeg rigtig glad for, siger FDF-forplejningsansvarlig, Flemming Lund.

Aftalen omfatter, at Wefood henter overskydende brød, mælk og grøntsager. I landslejrens madboder vil der ligeledes blive sat fokus på kampen mod madspild i Danmark. Plakater skal gøre arrangementets mange deltagere opmærksomme på, at overskudsmaden går til Wefood.

Ud over at mindske mængden af madspild forventer FDFs forplejningsteam, at aftalen vil sætte fokus på socialt ansvar hos lejrens deltagere. Samarbejdet med Wefood betyder, at FDFs børn og unge er med til at hjælpe verdens fattigste og lette presset på klimaet, når de lader være med at tage mere mad end nødvendigt.

– Jeg håber, vi kan lære børnene og de unge på lejren om at undgå madspild og samtidig give dem en social bevidsthed, fordi andre også får glæde af overskudsmaden på den her måde, siger Flemming Lund.

Også Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen er begejstret over det nyligt indgåede samarbejde:

– Vi er rigtig glade for, at FDF har valgt Wefood som aftager af landslejrens overskydende mad. Maden vil blive solgt i vores butik på Amager, hvorfra alt overskud går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste. Vi håber, at partnerskabet mellem FDF og Wefood vil fortsætte fremover.

_______________________________________________________________

Fakta om Wefood:– Folkekirkens Nødhjælp står bag Wefood – Danmarks første butik med overskudsmad

  • Wefood sælger primært varer, som supermarkeder ellers ville have smidt fordi de er tæt på udløbsdatoen, er forkert mærket eller har beskadiget emballage
  • Varerne i Wefood sælges cirka 30-50% billigere end i almindelige supermarkeder
  • Alt overskud fra Wefood går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste i udviklingslande som Sydsudan, Bangladesh og Etiopien
  • I efteråret 2016 og foråret 2017 åbner to nye Wefood-butikker i henholdsvis København og Århus