Salget ventes at blive heftigt i år. FDF har målsat at skulle sælge 900 juletræer. Og mange har sat sig på listen over folk, der vil sælge træer! Det har været meget vigtigt for FDF at kunne levere et førsteklasse træ.

Træerne er blevet fældet bare en uge før de blev solgt. ”Juletræer skal have frost mindst tre gange for at safterne synker ned i rodnettet. Dermed kan vi levere træer, der ikke mister nålene eller drypper” siger Per Fauerskov fra FDF. ”Netop træer, som mister nålene har være et problem, for skovfolkene har for længst fældet – og det er alt, alt for tidligt. Med al den frost, vi har haft på på det seneste, har juletræerne været klar til at fældes”

Som noget nyt har FDF fået fingerene i et juletræsfod, der er smart. I stedet for som ved den kendte fod at skære og og hakke, passer denne fod ned i hullet og med foden klemmes juletræet fast. En rigtig smart løning – og sikkert en løsning, som folk vil tage imod: foden er på i løbet af et halvt minut.

FDF sælger træerne alle weekenderne – og fra midt i måneden er der åbent hver dag! Det er lederne, forældrene og de største børn, der er i gang som juletræssælgere. De får absolut ingenting for at sælge – hele overskuddet går til FDF Fredericia Søndermarken, der er en kreds med mange aktiviteter. Over 150 medlemmer har kredsen, så der er brug for en god saltvandsindsprøjtning – og den giver juletræssalget. Pengene, som kommer ind, går 100% til kredsens børnearbejde.

På salgsstedet er der tre, der sælger juletræer. Der er den private sælget, som har solgt mange år – Føtex, som har mast sig ind imelem og så FDF. Føtex solgte også sidste år, det går ud over det frivillige arbejde, der sælger færre træer.

”Men det er der ikke noget at gøre ved”, siger Per Fauerskov. ”Vi ved at vi har nogle rigtig gode træer – og vi kender godt de ca. 600 folk, der støtter os. Det er rigtig dejligt, og vi vil gøre alt for at leve op til det”.

(Arkivfoto)