Amerikanske Steven Enna er faldet godt til i Fredericia, hvor han glæder sig over opbakningen FC Fredericia får fra fansene, og også Fredericia som by er Enna faldet for.

Smilende, imødekommen og ydmyg.

Det er tre ord, der beskriver 23-årig Steven Enna, som undskyldende kiggede på mig, da han opfangede, at jeg havde stået og ventet fem minutters tid, da han selvtrænede efter endt træningssession.

Steven Enna var at finde til FC Fredericias første træning i denne sæson d. 24. juni, og siden har han befundet sig i fæstningsbyen. Parterne brugte de første par dage på at se hinanden an, og sidenhen indgik de en to-årig aftale.

“Det første stykke tid i klubben har været god. Overgangen har været god for mig, og jeg har lært holdkammeraterne bedre at kende, og det har helt sikkert gjort det nemmere, at alle taler engelsk,” siger Steven Enna og kommer ind på, at han efter endt prøvetræning ikke måtte træne med før hans arbejdstilladelse var faldet på plads:

“Jeg fik min arbejdstilladelse i sidste uge, og jeg havde fire træninger, hvor jeg trænede op til kampen mod Vendsyssel. Nu er min drøm om at blive professionel fodboldspiller en realitet – det er noget jeg har drømt om hele livet. Jeg synes, at vi spillede en god første kamp, selvom vi tabte.”

Næste kamp for Enna og holdkammeraterne er på søndag på Capelli Sport Stadion i Køge, og der håber amerikaneren, at de første point kommer på kontoen.

“Jeg kender ikke 1. division så godt endnu, men trænerne vil komme nærmere ind på vores taktik og HB Køge. Jeg har hørt, at det er en svær modstander, og at de også tabte deres første kamp, så begge hold vil gøre alt for at vinde,” forklarer Steven Enna.

Har boet hos Christian Eges forældre

Selvom Steven Enna ikke har været særlig længe i klubben har han lært klubbens fans godt at kende allerede. I forbindelse med et fanarrangement i træningskampen mod Hamburger SV II mødtes han med dem, og han oplevede fansene på tætteste hold i søndags , hvor han spillede alle 90 minutter mod Vendsyssel.

“Red Pride er en god gruppe af personer, som kommer til alle vores kampe – man kan altid høre dem. Det er cool at have en fanklub som dem,” siger Steven Enna med sin klingende amerikanske accent.

I forbindelse med skiftet til FC Fredericia har Steven Enna i starten boet hos anfører Christian Ege Nielsens forældre, og det er noget, som har påskøn.

“Jeg har boet hos dem indtil den her weekend, men jeg flytter ind i min egen lejlighed snart. Eges forældre har været en god værtsfamilie for mig,” siger Steven Enna.

Første gang at Steven Enna er i Europa

I forbindelse med skiftet til FC Fredericia er det første gang, at Steven Enna er på europæisk jord. Den første tid i Fredericia er noget, som amerikaneren har nydt.

“Jeg kan godt lide at være her. Europa er nyt for mig, da det er første gang jeg er her, og så tilmed helt alene. Jeg nyder at være her i byen,” slår Enna fast.

Trods sin korte tid i Fredericia har Steven Enna fået ind under huden, at der er noget historisk over Fredericia.

“Det har flere fortalt mig, især det med historien. Jeg synes, at det er fedt byen har sådan en historie bag sig,” siger Steven Enna med henvisning til slaget ved Fredericia i forbindelse med treårskrigen.

Det meste af tiden bruger Steven Enna på at være i FC Fredericia, og så taler han så tit som muligt med familien, som der er syv timers forskel til.

Steven Enna lyder som en mand med benene plantet solidt på jorden, og med den rette træning kan han blive den næste bomber i FC Fredericia.

Velkommen til Fredericia, Steven Enna.

https://www.place2live.dk/fredericia/