FC Fredericia skulle i dag følge op på genstartssejren i Vendsyssel, hvor en velspillende Victor Torp sikrede sejren på straffespark. I dag var det selveste naboerne fra Vejle Boldklub, der gæstede grønsværen på Monjasa Park. Rækkens nummer 1 mod rækkens 3’er. Inden kampen havde Viborg tabt 1-3 i Kolding, så Fredericia kunne gå tre point foran viborgenserne med en sejr. Fire point op til VB. Omvendt status quo ved nederlag, og 10 point op til VB. 

Monjasa Park var hårdt bevogtet og afspærret efter COVID-19 reglerne, da vi ankom. Alle forbehold tages og fodboldklubberne har helt klart læst og styr på protokollerne, men som de andre gange en mærkelig stemning, når man er vant til at gå til fodbold. Mågerne skreg om kap med Cheftræner Jonas Dal og spillerne på tilskuernepladserne, da VB sparkede kampen i gang med en lang bold.

Efter fem minutter var FC Fredericia nær kommet bagud, da målmand Alexander Nybo i en misforståelse med forsvaret, der efter en dårlig aflevering, sendte målmanden på skovtur, men lillebror til FC Fredericias Agon Mucolli, Arbnor Mucollis skud fra distancen blev reddet i sidste sekund og hjemmeholdet slap med skrækken. VB pressede dog på og var flere gange tæt på at spille sig igennem. 

FC-spillerne virkede rystede, men forsøgte at holde deres gode sammenspil, genpres og aftaler, hvilket faktisk lykkedes flere gange med gode indlæg i feltet til følge. VB bevarede dog styrringen af kampen. Det var den modsatte oplevelse af Nørreskoven, hvor FC Fredericia rundspillede VB bold for bold. 

Efter 23 minutter sad hjemmeholdet dog på spillet, og flere gode gennembrud var lige ved og næsten. Flere gange var Kristian Kirkegaard ved at slippe igennem. VB havde trukket sig tilbage på egen banehalvdel og overlod initiativet til FCF. Vejles Arbnor Mucolli var dog tændt i dag. Han lurede konstant på chancen for at skyde på hjembyens Fredericia, så FC Fredericia kunne på ingen måde vide sig sikre med bolden på Vejles banehalvdel. 

https://www.vinmedmere.dk/

Et friskpark efter 27 minutter gav et gult kort til Mathias Gertsen og VB en dødbold en halv meter udenfor feltet, men VBs Adam Jakobsen skod over mål. Efterfølgende endte Abnor med et gult kort, da han endnu engang skød bolden væk efter spilstop. Dommeren var tæt på at give det røde kort, da han på provokerende vis ikke ville gå hen til dommeren, men han slap, da VBs anfører Jacob Schoop træk ham derhen. 

Efter 34 minutter kom Nordic Bet Ligaens førerhold foran, da netop indskiftede Diego Montiel satte bolden ind på et følt skud, der blev snittet af en FC Fredericia forsvarer og efterfølgende snød Nybo. 

Frustrerende var det for Cheftræner Jonas Dal, at VB som et andet Barcelona-mandskab spillede bolden rundt, imens Dals tropper løb forgæves i flere minutter. Cheftræneren virkede dog rolig og analyserende, klar til at sætte et nyt træk ind for at hjælpe sit mandskab. Og når FC Fredericia ikke havde en velspillende Victor Torp i førstehalvlegen var det svært at få øje på bare enkelte lyspunkter i spillet i den sidste tredje del af første halvleg. FC Fredericia havde brug for energi, vildskab og klogskab i afleveringer for at komme retur. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Kunne Fredericia finde gejsten og det gode spil igen?

Anders Holvad erstattede Kristian Kirkegaard i pausen.

VB scorede til 2-0 på straffespark efter 47 minutter. Det var Diego Montiel der sikkert satte bolden ind, og sendte Nybo til den forkerte side, imens et fyrværkeri, angiveligt arrangeret af lokale fans blev affyret udenfor stadion. Montiel var kold, og FC Fredericia stod tilbage med rystende hoveder.  

Jonas Dal så meget bekymret ud og råbte højt ind til sine spillere for at få dem igang, men det var Vejle, der sad på spillet og ikke overlod noget til hjemmeholdet, der måtte se på, imens VB’erne trillede bolden rundt. Dal var dog positiv og råbte ind, at de skulle fortsætte spillet og tro på det. “Der skal ikke mere til,” råbte træneren. 

Agon Muculli vendte rundt og trykkede af, en kanonkugle blev sendt af sted, men den gik lige over mål, men viste måske, at FCF var på vej tilbage i kampen. Efter 59 minutter fik FC Fredericia sit første hjørnespark, men det løb ud i sandet, og da Victor Torp mistede bolden sendte han direkte VB i kontra, men det blev dog ikke 0-3. 

FC Fredericia ville tilbage i kampen og forsøgte nærmest at mase sig igennem, hvilket gav en række chancer og endnu et hjørne i det 61 minut, som dog blev klaret af Vejles målmand, dandy Groothuizen. Efter 62 minutter fik FC Fredericia reduceret, da en dødbold havnede hos Agon Mucolli, der sikkert huggede bolden ind på en fandenivoldsk måde. 1-2 på måltavlen og fornyet håb for hjemmeholdet. 

Efter 71 minutter blev Mathias Gertsen erstattet af Andreas Oggesen. 

Et godt hjørnespark efter 73 minutter endte hos den amerikanske angriber Enna, der næsten bragte balance i regnskabet. FC Fredericia viste vildskab og fik endnu et hjørnespark, der efter endnu en god aktion endte i en frispark til hjemmeholdet en meter uden for feltet. Inden det blev sparket blev Jacob Buus erstattet af Henry “Uzo” Onuorah. Victor Torp, der ikke spillede sin bedste kamp i år, tog frisparket, men skød ved siden af. 

Anders Holvad inkasserede et gult kort efter 77 minutter, da han febrilsk kastede sig ind i bolden, men ramte både bold og mand. Efter 80 minutter var Torps fod ved at være der, da han på et fremragende frispark var meget tæt på at udligne, men Indy fik fingerspidserne på og sendte bolden til hjørne. 

Efter 83 minutter skulle Enna have udlignet, da han var blot et hårstrå fra at snitte bolden i mål, i stedet fik FC Fredericia endnu et hjørne. Lukas Enevoldsen blev efter 87 minutter i øsende regnvejr sat på banen i stedet for dagens anfører, Dennis Høegh. Nu skulle der spilles høje bolde op i feltet til den høje Enevoldsen.

Fire minutters tillægstid, da en hårdtkæmpende Enevoldsen fremtvang et frispark, som Victor Torp naturligvis stod klar til at sparke. Skulle tredje gang være lykkens i aften?

Nej, muren stod i vejen og et hjørne igen var resultatet.

10 sekunder før Agon Mucolli endnu et hjørnespark og selvom det gik forbi målmanden, så reddede Vejle og kunne ved dommer Michael Rasmussens fløjt storme banen i glædesrus. VB er nu 10 point foran nummer 2 og 3.

Se her billeder fra opgøret:

2 KOMMENTARER

  1. Øh…er det bare mig, eller har man indført 2-points scoringer i 1. division 🙂 “Efter 80 minutter (hvor stillingen er 0-2) var Torps fod ved at være der, da han på et fremragende frispark var meget tæt på at udligne…”

Leave a Reply