FC Fredericia har i flere kampe spillet én god halvleg. Nu håber kreatøren, Mathias Gertsen, at det snart bliver til to gode halvlege i stedet.

Fredericia AVISEN talte med Mathias Gertsen i forbindelse med mandagens træningspas, hvor stemningen ikke var trykket så meget efter det uafgjorte resultat mod Nykøbing.

“Heldigvis var træningen med godt humør – som altid. Det er klart, at når man brænder et straffespark i overtiden, og de scorer kort før tid ud af ingenting, hvor det ligner en kommunikationsfejl, så er det ikke så godt. Træningen er heldigvis løssluppen, og vi er glade for, at vi ikke taber. Det gjorde vi i sidste sæson i tætte kamp, og i det mindste fik vi 2-2, selvom jeg aldrig tror, at jeg har prøvet mit hold brænder to straffespark i samme kamp,” siger Gertsen.

Har I talt om indbyrdes på holdet, hvordan man skal håndtere straffespark fremover?

“Vi har talt om, at rangordenen skal laves om, men det er lidt 50/50, hvilken side keeperen vælger, men det er klart, når man brænder to i en kamp, så skal man hjem og se, hvad der skal laves om,” forklarer Mathias Gertsen.

Hvad kan I tage med fra kampen mod Nykøbing?

“Vi skal huske, at vi møder dygtige hold og det er Nykøbing, men vi formår ikke at straffe de mangler, som de har defensivt, da de løber ikke godt hjem. Der er meget, vi kan tage med, men vi laver mange simple tekniske fejl og det kan man heldigvis nemt rette,” siger Mathias Gertsen.

I flere opgør i den her sæson har FC Fredericia spillet godt i én halvleg fremfor godt over en hel kamp. Det var også tilfældet mod Nykøbing, og det håber Gertsen at holdet får rettet op på.

“Jeg håber, at det sker snart. Hvis vi kan sætte to gode halvlege sammen som mod Vejle, er vi stærke, men vi har været gode til at få pointene alligevel. Jeg venter også på, at vi får to gode halvlege, men jeg har ikke svaret på, hvad vi skal gøre anderledes. Det vil se stærkt ud, hvis vi kan komme godt ud til begge halvlege,” siger Mathias Gertsen, der får muligheden for at få ønsket opfyldt på fredag, når modstanderen er Skive.

https://www.facebook.com/menyfredericia/