Peter Sørensen stod i eftermiddags for første gang i spidsen for et kriseramt Vejlehold, som blot har skrabet et enkelt point sammen i seks Superliga-kampe. Den daværende cheftræner, Carit Falch, havde ikke held med sit projekt, og derfor var dagens kamp veldefinerende for den jyske klub, som havde lavet to ændringer i forhold til sidste uges opgør mod FC Nordsjælland. Unge Tobias Mølgaard og Dimitrios Emmanouilidis fik chancen fra start til dagens opgør, hvor Jess Thorups FC København kom på besøg.

Vejle Stadion slog dørene op for et formstærkt FC København-mandskab, der har været ubesejret i sæsonens indledende fase. Derudover kom de med en masse selvtillid i bagagen efter sikker avancement i Conference League, men det var også første opgør uden stortalentet, Mohamed Daramy, som er blevet skudt afsted på et udlandseventyr til hollandske Ajax.

Salget af stortalentet kunne ikke mærkes, da FC København holdt målfest i Vejle, da vandt opgøret med overbevisende facon på 4-0.

Begge mandskaber kom ud med et aggressivt udtryk, og dermed var det et yderst hæsblæsende tempo, som opgøret startede med. Peter Sørensen havde tydeligvis fortalt sit mandskab, at de skulle angribe kampen, men udeholdet var ligeledes klar til at bringe deres offensive force i spil. De havde nemlig en masse overlap og et sikkert pasningsspil, som Vejle-spillerne forsøgte at stoppe ved at gøre kampen fysisk. Derfor indeholdt de første ti minutter af kampen en masse dueller og tacklinger, hvilket blev eksempelificeret af Allan Sousas voldsomme frispark på den unge forsvarsspiller, Victor Kristansen, der resulterede i kampens første gule kort. Selvsamme backspiller fra udeholdet kom frem til kampens første chance, da han bankede et hårdt og præcist skud på overliggeren.

Jess Thorups gameplan til eftermiddagens opgør var, at begge backs skulle deltage aktivt i opbygningsspillet samt den offensive del af spillet, hvilket har været københavnernes varemærke i den her sæson.

Det viste sig også at give pote efter 17. minutters spil, da et stærkt opspil fra Victor Kristiansens side gav en masse plads centralt, hvor en helt fri Lukas Lerager sparkede langt ude fra, og bolden røg i målet bag Vejle-keeperen, Alexander Brunst. Dermed stod der 1-0 til udeholdet, som ligeledes satte sig på opgøret i de efterfølgende minutter.

Det blev demonsteret endnu en gang igennem en scoring i det 23.minut, hvor det var Kevin Diks, som spillede en brandvarm Pep Biel i feltet, der sparkede bolden sikkert ind med ydersiden af foden.

Hjemmeholdet havde store vanskeligheder med at genfinde sig selv efter at have indkasseret to mål i startfasen af 1.halvleg, og de havde endnu ikke truet Kamil Grabaras målfest. Således var der lang udsigt til point i den her kamp, som begyndte at ligne en mareridtdebut for cheftræner, Peter Sørensen.

Resten af halvlegen bestod af københavnerne, som dominerede kampens forløb. De trak tempoet ud af opgøret ved at spille i sikre områder, og det kunne de gøre med stort overskud, idet hjemmeholdet ikke havde kræfterne til at erobre bolden. Det lignede ikke, at FCK var i aktion for blot tre dage siden i en vigtig europæisk kamp, da de så friske og veloplagte ud til dagens duel.

Til 2.halvleg havde Peter Sørensen foretaget en dobbeltudskiftning, hvor Saed Ezatolahi og Jerome Opoku blev skiftet ud til fordel for Manjrekar James og Mouhamadou Drammeh. Vejle Boldklub kom ud med et større offensivtr udtryk, og de fik også deres første chance kort efter, at 2.halvleg blev skudt i gang. Det var dog ikke skelsættende for FCK’s spil, da de fortsatte målfesten ved at score til 3-0 i det 54. minut efter hjørnespark. Det var københavnernes anfører, Zeca, der fik hovedet på efter et godt sparket hjørnespark, og hermed fortsatte de takterne fra forrige halvleg.

Det gav flere defensive huller for hjemmeholdet, at de havde så mange offensive spillere på grønsværen på en gang.

Til gengæld havde Vejle Boldklub bolden mere i egne rækker sammenlignet med 1.halvleg, hvilket gjorde dem farligere på modstanderens banehalvdel. Wahid Faghir blev sat bedre i scene af holdkammeraterne, og derfor var en Vejle-scoring lige pludselig ikke langt fra at blive en realitet. Der skulle dog skarphed og kynisme til, da FC Københavns forsvar så urokkelig ud i den første time af kampen.

FCK foretog undervejs også nogle indskiftninger, men det gjorde ikke noget for deres præstation, da de blev ved med at angribe Vejles mål. Der var dømt skydefelt i hjemmeholdets banehalvdel, og luften var gået af ballonen for Peter Sørensens tropper, som ellers kom ud til 2.halvleg med større energi og lyst til at angribe kampen.

Det var især ved københavnernes dødbolde og temposkift, at hjemmeholdet ikke kunne følge med. sidstnævnte parameter blev central i kampens 76. minut, hvor Jens Stage sikkert scorede til 4-0 efter et godt og hurtigt samspil. Kampen var lukket og slukket, og det var især niveauforskellen mellem mandskaberne, der blev altafgørende for kampens udvikling.

Uanset hvad den debuterende cheftræner gjorde af taktiske rokeringer, så var Jess Thorup og hans trænerstab parate med et modsvar.

Det var berettiget, da udebaneafsnittet begyndte at synge ’’Der er så stille i Vejle’’, hvilket var meget symbolsk for hjemmeholdets præstation, og samtidig begyndte hjemmepublikummet allerede med 15 minutter tilbage af kampen at forlade stadionet, hvilket indikerede en stor utilfredshed med deres holds indsats.

Som slutminutterne skred frem, så tydede det ikke på, at Vejle Boldklub skulle komme på måltavlen. Tværtimod var det købehavnerne, der fortsatte med at presse på og gik efter den femte scoring. I den forbindelse fortsatte udvandringen fra hjemmepublikummet, mens en hårdtkæmpende Vejle-dreng, Hans Hollsberg, fortsatte med at kæmpe og løbe efter bolden. Holdkammeraterne fulgte ikke med, og i stedet var der tydelige opgivne kropsudtryk at spore hos det rød-hvide mandskab.

Kampen sluttede 4-0, og dermed har hjemmeholdet stadig sæsonens første sejr til gode. Det har de to uger til at finde formularen for, hvor et andet kriseramt mandskab, AGF, venter i en udekamp. Peter Sørensens debutkamp som Vejle Boldklub var langt fra en eventyrfortælling, og det vidner om, at krisen fortsætter hos Superligaens nummer tolv.