FC Fredericia tabte fredag aften 2-1 på udebane mod FC Helsingør, og har nu syv point op til andenpladsen. Dermed ser det mere end svært ud i forhold til at spille med om oprykningen.

FC Fredericia skulle fredag aften i kamp på udebane mod FC Helsingør, og som i de øvrige kampe i oprykningsspillet var der en form for “vind eller forsvind” over det på den måde, at FC Fredericia ville få mere end svært ved at spille med om oprykningspladserne i tilfælde af et nederlag. På den anden side var FC Helsingør inden kampen inde i en periode med fem nederlag i træk, og det gjorde, at de også var pressede i oprykningskampen, hvor de er gledet fra en sikker førsteplads og ned på tredjepladsen.

I forhold til den seneste kamp mod Nykøbing havde FC Fredericia foretaget flere ændringer i startopstillingen. Samson Iyede var blevet bænket, og derudover var Peter Makrillos ude med karantæne. Til gengæld var Nicolaj Ritter igen til rådighed efter endt skadesperiode, og derudover gled Patrick Egelund ind i startopstillingen. Det betød, at Alexander Jensen rykkede ind centralt på midtbanen for at gøre plads til Ritter på backen.

Netop Ritter blev udsat for et stormløb i den første del af kampen. FC Helsingør lagde et tungt pres på FC Fredericia, og det var specielt i Nicolaj Ritters side. Det lykkedes dog FC Fredericia at stå imod, men gameplanen led et knæk efter 15 minutter, da Jeppe Gertsen måtte lade sig udskifte med en skade og blev erstattet af Erik Nissen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det ændrede ikke på kampbilledet. FC Helsingør havde langt størstedelen af boldbesiddelsen, men samtidig lurede FC Fredericia på omstillinger. Forlydningerne gik på, at Helsingør havde ekstra fokus på Kristian Kirkegaard, men det var ikke til at se. De kunne ikke stoppe ham, når han først kom i fart, og det meste af, hvad han foretog sig blev farlig. Konstant lå han klar til at kombinere med Patrick Egelund, ego var klar til at løbe dybt og true Helsingørs bagrum.

Som første halvleg skred frem aftog det voldsomme Helsingør-pres, men alligevel lykkedes det nordsjællænderne at score. FC Fredericias anfører, Christian Ege, mistimede, et indgreb og det efterlod et hul bag ham til Daniel Norouzi, der fik bolden i helt fri position inde i feltet. Helsingørs anfører tog bolden over til ventrebenet, og sparkede sikkert bolden i mål til pausestillingen 1-0.

Efter 52 minutter var det FC Helsingørs tur til at lave en fejl. Kristian Kirkegaard spillede bolden i dybden, og i et forsøg på at bryde bolden, ramte en Helsingør-spiller ikke bolden og det efterlod et kæmpe bagrum til Oliver Olsen, der fik frit løb ind i feltet, og sikkert sparkede bolden i mål til 1-1. Lige efter målet skiftede FC Fredericia ud igen. Nicolaj Ritter og Patrick Egelund lod sig udskifte til fordel for Marcus Hannesbo og Samson Iyede. For Ritters vedkommende var der formentlig tale om, at der ikke var mere i tanken, mens Egelund ikke havde spillet en god kamp.

I det 57. minut var FC Helsingør tæt på at komme foran igen. Efter et hjørnespark fik midterforsvareren Nicolai Geertsen bolden i feltet, og han tog chancen med et saksespark, og tvang Oscar Hedvall til en stor redning, hvor han slog bolden på trekantsammenføjningen. Det blev starten på en stor kavalkade af chancer til FC Helsingør. Flere gange indenfor få minutter måtte Oscar Hedvall på arbejde, og han holdt med redningerne FC Fredericia på omgangshøjde.

Med 25 minutter tilbage af opgøret gik den ikke længere for FC Fredericia. Tonni Adamsen fik kæmpet sig fri i feltet, og fik skudt på mål med venstrebenet midt for mål. Hedvall fik reddet forsøget, men returbolden havnede for fødderne af Elijah Just, der sikkert satte bolden i mål til 2-1.

adp-as.dk

Føringsmålet til FC Helsingør fik FC Fredericia til at reagere med 19 minutter tilbage af opgøret. Ud gik Mathias Kristensen, der havde svært ved at få spillet til at fungere, og også Anders Holvad, som havde haft svære betingelser, måtte lade sig udskifte. Ind i stedet kom Jeppe Brinch og Christian Tue. Om det var indskiftningerne eller FC Helsingørs taktiske mindset, der ændrede sig skal være usagt, men efterfølgende fik FC Fredericia etableret et pres og havde masser af boldbesiddelse på Helsingørs banehalvdel. 

I slutningen af kampen pressede FC Fredericia massivt på, og i kampens overtid opstod der flere farlige situationer i FC Helsingørs felt, men ind kom bolden ikke. Derfor vandt hjemmeholdet 2-1, og sejrede for første gang i oprykningsspillet. Næste gang FC Fredericia skal i kamp er den 13. maj på Monjasa Park mod Nykøbing.