FC Fredericia har i denne sæson tilknyttet den 20-årige islandske keeper, Elias Rafn Olafsson, på en lejeaftale fra FC Midtjylland. Faktisk kunne han være havnet i en Superliga-klub i denne sæson, men det kunne Olafsson og FCM ikke vente på. I stedet blev Olafsson sendt til FC Fredericia, men ambitionerne er langt større for islændingen.

Temperaturen var omkring frysepunktet, og derfor gjorde det bestemt ikke noget, at mundbindet skulle på, da turen gik ind ad porten på Monjasa Park. Ud af døren fra administrationsbygningen kom den smilende salgsansvarlige, Christian Holm Johansen, og sammen gik vi ind på Monjasa Park, hvor Elias Olafsson samtidig trådte ind via en dør fra thansen loungen. I disse tider passes der ekstra på, og derfor satte vi os tilrette på pressepladserne.

Da Elias kom gående ud var det smilende, glad og med flydende dansk tale. Når træningen og kampene er igang foregår kommunikationen dog på engelsk, og da han blev spurgt om vi skulle tale engelsk eller dansk var svaret, at engelsk var at foretrække for den 2,01 meter høje islænding, der får de fleste til at se små ud.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

For 2,5 år siden blev Elias Rafn Olafsson, som hans fulde navn er, hentet til FC Midtjylland, men vi startede endnu længere tilbage for at finde starten af vores samtale.

»Jeg startede med at spille fodbold, da jeg var fem år gammel. Alle mine venner startede også der, så det gav god mening,« indleder Elias, der foruden fodbold også spillede volleyball på højt niveau:

»Det var meget sjovt at spille, men da jeg var 14 år stoppede jeg. Jeg skulle tage et valg, og valgte fodbold, fordi der er bedre chancer for at lave en karriere ud af det,« siger Elias Olafsson.

Den ydmyge islænding var meget talentfuld indenfor begge sportsgrene, men fodbolden fik skuddet for at kunne drive det til noget mere end “bare” at spille i hjemlandet. For 2,5 år siden endte Olafsson med at skifte de trygge rammer i Breidablik ud med FC Midtjylland.

»FCM kontaktede i første omgang min klub, da de skulle bruge en keeper til en turnering i Sydafrika, og det gik godt. Efterfølgende var jeg med til en anden turnering i Tyskland, og endte med at skrive under på en kontrakt med FC Midtjylland,« forklarer Olafsson, der startede på FC Midtjyllands U19-hold.

»Kulturen i Danmark ligner lidt den på Island, så det var fint. Der er et godt niveau her, og hvis du sammenligner med Island er det meget højere,« siger han.

https://www.vinmedmere.dk/

Og så er der lige det med sproget, når man kommer til et nyt land, men det var ikke nogen stor udfordring for Elias Olafsson.

»Dansk for mig svarer lidt til, når man i Danmark kan tale tysk. Jeg har haft det en smule i skolen, så det var ikke helt fremmed for mig og derfor nemt at lære,« siger Elias Olafsson.

Efter et år på U19-holdet blev Elias Olafsson udlejet til 2. divisionsklubben Aarhus Fremad, hvor han lukkede 12 mål ind i 23 kampe, og islændingen ser positivt tilbage på det ophold.

»Det var meget hårdere og mere fysisk end jeg var vant til. Det var en god erfaring for mig, hvor jeg spillede en masse kampe samtidig med, at jeg fortsat trænede med i FC Midtjylland,«  siger Olafsson.

I sommeren 2020 returnerede Elias Olafsson til FC Midtjylland, men planen var, at han igen skulle udlejes. Faktisk var det på tale, at han skulle til en Superliga-klub.

»Muligheden var der, men flere ting skulle blive til virkelighed først. Blandt andet skulle den pågældende klub sælge deres keeper først, og den chance ville vi ikke tage, og i stedet var det bedre at tage til Fredericia,« siger islændingen.

Elias Olafsson ser tilbage på en god første halvsæson, hvor FC Fredericia overvintrer på fjerdepladsen, men det hele startede lidt hektisk for Olafsson med en ny træner.

»Det var lidt mærkeligt. Jeg nåede at være her et par træninger med Jonas Dal, men så skiftede han, og så kom Michael Hansen ind. Det har fungeret godt med Michael, der er en god træner,« slår Elias Olafsson fast og kommer ind på målsætningen for forårssæsonen:

»Vi sigter helt klart efter top-6. Vi forventer at ende der og har et godt hold.«

Men hvad skal der så ske efter sæsonen med Elias? Selv vil han ikke løfte sløret for meget.

»Det taler vi om efter sæsonen, og så ser vi,« smiler han.

For nylig skrev Elias Olafsson under på en ny aftale med FC Midtjylland gældende frem til nytår 2025, og det sender et markant signal om, at han er fremtidens FCM-keeper. Hvor Olafsson er lidt tavs omkring næste sæson, så vil han godt løfte sløret for, at han er stillet i sigte at være arvtageren efter Jesper Hansen i FCM-målet.

»Det er planen. Jesper er en god keeper, og hvornår det skal ske afhænger af mange ting,«  siger Elias Olafsson på hans rolle facon.

Men Olafsson har på sigt større ambitioner end FC Midtjylland, fortæller han.

»Jeg vil spille i en top-5 liga så jeg kommer ud i en af de helt store ligaer og stå,« siger Olafsson, der ikke har nogen specielle referencer ellers.

På sigt drømmer Elias Olafsson om at komme med til en slutrunde for Islands landshold, men kigger vi fem år ud i fremtiden, så er svaret klart.

»Der spiller jeg Champions League med FC Midtjylland,« slutter den store keeper, der i denne sæson er FC Fredericias plankeværk med nummer 21 på ryggen.

I den indeværende sæson har Elias Olafsson spillet 13 kampe for FC Fredericia, hvor han har haft tre clean sheets, og lukket 16 mål ind i 1. division.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer