Håbet er i live. FC Fredericia vil ende i top-3 NordicBet Ligaen, og det er stadig en mulighed, efter Jonas Dals mandskab hentede en vital sejr i søndags mod HB Køge.

FC Fredericia var uden stamspillerne Dennis Høegh og Andreas Oggesen, der afsonede karantæne, og samtidig var Jonas Dal gået væk fra at spille med tre midterforsvarer, men til gengæld var der blevet plads til Sebastian Buch, Michael Baidoo og Niels Letort i stedet.

Sidstnævnte var en fryd for øjet at følge. Lige siden Jonas Dals tiltræden i FC Fredericia har Letort været placeret på kanten, selvom favoritpositionen er på den centrale del af midtbanen, hvor han kommer mere til sin ret.

Letort startede på Dennis Høeghs position som offensiv midtbane, og han greb i den grad chancen. Letort kreerede opspillet til flere store chancer. Blandt andet var han manden bag en frispilning til Buch, som fumlede med bolden og i stedet for at komme alene igennem med HB Køges keeper, løb chancen ud i sandet.

Til gengæld slog Niels Letort selv til og scorede kampens enlige mål. Det kunne være blevet til flere mål i løbet af kampen for FC Fredericia, men det kunne så sandelig også være gået galt. Særligt Alexander Nybo havde stor andel i sejren, da han diskede op med flere store redninger i kassen og netop sejrens betydning er ikke til at tage fejl af.

Havde FC Fredericia ikke vundet kampen havde drømmen om top-3 været brast, og man skulle kigge ned af i tabellen. Nu har FC Fredericia i stedet taget et skridt der gør, at det ikke er urealistisk at havne i top-3, men det helt store slag var ikke mod HB Køge.

Slaget står mod Næstved på søndag, og en sejr er et must i det opgør, hvis FC Fredericia skal have en chance for at drømmen skal gå i opfyldelse. Med Næstveds nuværende formkurve, hvor de har besejret Silkeborg på udebane og senest fået uafgjort ude mod Viborg, så er det ikke “bare lige” at slå Næstved.

Efter et par sløje kampen var der igen gnist over fredericianerne og den samme gnist skal med til Næstved, og med lidt mere kynisme foran målet, så kan chancerne for en sejr sagtens være til stede. Bliver det til en sejr mod Næstved kan det for alvor blive en sjov afslutning på sæsonen for FC Fredericia, hvor top-3 ligger og spøger i horisonten.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.