FC Fredericia vandt i overlegen stil med 0-5 på udebane mod Nykøbing FC. Dermed byder fredericianerne i dén grad Vejle op til dans i toppen af NordicBet Ligaen, hvor de to hold er side om side med Vejle i spidsen grundet en bedre målscorer.

FC Fredericia var søndag eftermiddag klar til kamp igen efter, at NordicBet Ligaen havde lagt stille siden den 3. oktober for FC Fredericias vedkommende. Oprindeligt skulle fredericianerne have mødt FC Roskilde, men grundet, at holdet fra Domkirkebyen havde spillere med på landsholet blev kampen udsat. I stedet spillede FC Fredericia i Sydbank Pokalen, hvor det efter forlænget spilletid og drama for alle pengene blev til 3-4.

Før FC Fredericias kamp havde NordicBet Ligaens øvrige tophold, Viborg og Vejle, været i aktion fredag og lørdag. Begge hold sejrede, og dermed var der pres på FC Fredericia forud for dagens kamp, som ikke var som den plejer for cheftræner Jonas Dal.

I forhold til den ideelle opstilling, der er spillet med hele sæsonen, var Christian Ege Nielsen og Jacob Buus ude med karantæne, og Mathias “Malte” Johannsen var fortsat ude med en skade. Det gav følgende startopstilling:

Alexander Nybo
Henry “Uzo” – Erik Nissen – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Mathias Gertsen
Anders Holvad – Kristian Kirkegaard – Agon Mucolli
Steven Enna

Nykøbing er inde i en dårlig periode i NordicBet Ligaen. Deres seneste sejr er tilbage d. 30. august, og siden er det blevet til tre uafgjorte og tre nederlag i landets næstbedste række. Det placerede holdet på ottendepladsen fire point over nedrykningsstregen.

Til dagens opgør havde Nykøbings træner Brian Rasmussen blandet kortene.

Sebastian Olsen
Mikkel Andersen – Jordan Wilson – Gustav Kjeldsen – Chris Thorsheim
Mads Carlsson – Søren Christensen
Magnus Warming – Lars Pleidrup – Mathias Gehrt
Mikkel Dahl

Dermed var kortene blevet meget blandet i forhold til hvordan man ellers kender Nykøbing fra tidligere på sæsonen. Blandt andet var keeperen Jannich Storch bænket efter at han ellers havde reddet to straffespark i den seneste kamp mod FC Fredericia, og det var også blevet til en bænkplads til Joachim Wagner, der igennem de seneste sæsoner ellers har voldt FC Fredericia kvaler.

Med sig i ryggen havde FC Fredericia omkring 35 medrejsende fans, og de kunne se en svingende start på kampen, hvor FC Fredericia havde svært ved at få kombinationerne til at sidde i skabet.

Efter otte minutter fik Nykøbing kampens første chance. Det skete, da “Uzo” blev sat, og et indlæg blev sendt ind i feltet. Højest kom Mathias Gehrt, men forsøget røg over og i stedet fik Red Pride noget af juble over 13 minutters spil.

FC Fredericia fik tilkæmpet sig et hjørnespark, og det sendte Mathias Gertsen ind i feltet med så stor præcision, at bolden endte med at gå direkte i mål og ind bag Sebastian Olsen, der ikke så for heldig ud i Nykøbing-minuttet.

Nykøbing forsøgte sig med et hurtigt modsvar minuttet efter, men i flere omgange fik FC Fredericia afværget situationen og så stod der ellers 0-2 efter efter 19 minutter. Gertsen og endnu et hjørnespark, og igen gik den direkte i mål.

Efterfølgende forsøgte FC Fredericia at kontrollere kampen, men indimellem havde Nykøbing flere chancer for at få reduceret. Det skete blandt andet efter 22 minutter, hvor Nykøbing-anfører Lars Pleidrup slap igennem, men Alexander Nybo blev stående længe og afværgede forsøget.

Det var igen tilfældet med fem miniutter til pausen, hvor Mathias Gehrt, der var Nykøbings farligste mand, kom til vejrs igen og headede på mål, men en hurtig reaktion fra Nybo reddede forsøget.

Jonas Dals mandskab holdt stand resten af første halvleg, og endte fuldt fortjent efter en disciplineret indsats med at gå til pause foran 0-2.

Knap havde spillet nået at sætte sig i anden halvleg før stillingen var 0-3. Henry “Uzo” havde sneget sig med frem i højre side, og han sendte et indlæg ind i feltet. Sebastian Olsen i Nykøbing-målet ville slå det væk, men bolden havnede hos Steven Enna, der scorede i et helt tomt mål.

Efter målet var Nykøbing tandløse, og FC Fredericia var i fuld kontrol. Det gav Jonas Dal muligheden for at sende Dennis Høegh i aktion efter 57 minutter, hvor han afløste Andreas Oggesen og lagde sig direkte ind på den centrale midtbane ved siden af

I momentet efter burde Enna være blevet dobbeltmålscorer. Agon Mucolli afdriblede Nykøbing-forsvaret, og sendte bolden ind i feltet, hvor Enna modtog den i det lille felt. Ennas afslutning manglede dog kvalitet, og ramte Sebastian Olsens fod.

Alt imens Jonas Dal virkede til at ville give flere spillere et hvil, da Martin Mikkelsen imellemtiden var blevet sendt på banen, var Nykøbing tæt på at reducere efter 59 minutter. Det skete, da Mikkel Dahl i fri position i højreside af feltet tog chancen med venstrebenet, men Nybo var igen på plads og diskede op med en stor redning.

Bedst som Nykøbing måske lugtede lidt blod, slog FC Fredericia til igen. Jordan Wilson tog hånden til hjælp, da FC Fredericia var ved at score efter 68 minutter. Wilson fik direkte rødt kort, og der blev peget på straffesparkspletten fra Patrick Stenzel Rasmussen. Anders Holvad gik til bolden og sparkede den ind til 0-4.

Jonas Dals mandskab fortsatte med at klø på. Med et kvarters tid igen var Steven Enna igen på pletten. Det skete, da Kristian Kirkegaard elegant spillede amerikaneren fri og sikkert scorede Enna til 0-5.

Gassen gik af ballonen i det sidste kvarter. FC Fredericia var tilfredse med resultatet, og Nykøbing havde forlængst givet op. Derfor endte opgøret med en ydmygende sejr på 0-5 til FC Fredericia, der som spillet var i dagens kamp, er mere end klar til at byde de øvrige tophold til.

Med sejren er FC Fredericia igen á point med Vejle på førstepladsen, som vejlenserne har på en målscorer, der er to mål bedre end FC Fredericias.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på torsdag hjemme på Monjasa Park mod HB Køge.

http://bit.ly/lolalecture
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer