Det er tidligt på sæsonen, og forude venter kampe mod tophold i NordicBet Ligaen, men da FC Fredericia vandt 4-0, var der et topholds kynisme at spore hos det fredericianske mandskab.

Det vil være typisk Fredericia at tabe den her. Den bemærkning kom flere med i dagene op til opgøret på Monjasa Park, hvor hjemmeholdet med en sejr ville gå forbi Lyngby på andenpladsen i tabellen og komme på samme pointantal som FC Helsingør på førstepladsen.

Starten på kampen gav bange anelser. Postulanterne havde for en stund noget på sig, da Vendsyssel startede klart bedst, og var i mest boldbesiddelse, men stille og roligt ændrede kampbilledet sig. Efter en død bold kom fredericianerne i front, da Alexander Jensen sendte bolden ind i pandebrasken på Tobias Anker, der headede bolden i kassen til 1-0 efter 17 minutter, og knap fem minutter senere slog Samson Iyede til efter en tilfældighed, hvor han fik bolden i feltet og konsekvent bankede bolden i mål.

Vendsyssel fortsatte med at presse på, og havde blandt andet et farligt frispark, der strøg over mål, men de fik ikke bolden i mål. Det gjorde FC Fredericia til gengæld i anden halvleg, hvor Kristian Kirkegaard slog til efter 57 minutter. Han fik fat i bolden efter et hjørnespark og bragede FC Fredericia foran 3-0, men Vendsyssel fortsatte med at være farlige.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Allerede et minut inde i anden halvleg var Lasse Steffensen tæt på at score, og det var han igen med et kvarters tid igen, hvor et hovedstød fra ham blev reddet på stregen, men den høje Vendsyssel-spiller fik ikke bolden i mål. I stedet scorede Kristian Kirkegaard til slutresultatet 4-0, da han modtog en høj bold fra Patrick Egelund, der fik spillet Kirkegaard fri alene mod Vendsyssels keeper, som han sikkert sparkede bolden ind bag.

Efter kampen talte vi med FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, der kommenterede på FC Fredericias topplacering.

– Vi har været der i hele sæsonen, men det er for tidligt at sige noget om toppen. Der er fire kampe tilbage inden julepausen, og der møder vi top-6 hold, og der er der, vi har sagt, at vi skal blive bedre. Vi klarede det middel i den periode i den første periode af grundspillet, og jeg tænker ikke så meget på det, da jeg synes det er for tidligt. Det er lige så vigtigt for mig, at vi har stor afstand til den nederste del af tabellen i forhold til målsætningen om top-6, sagde Hansen og kom ind på om FC Fredericia en seriøs oprykningskandidat:

– Det er sidst i maj det afgøres, og vi står i oktober, og sådan tænker vi ikke på det. Vi har gjort os fortjent til at være blandt de øverste hold, og det skal vi være glade for, men det er de individuelle kampe mod de andre tophold, der bliver afgørende.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF

Se her vores karakterer:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Alexander Nybo (7): Havde ikke de store redninger, men var sikker, når det var nødvendigt.

Oliver Olsen (4): Lejesvenden fra FC Midtjylland havde svært ved at håndtere Lasse Steffensen til tider, men lukkede ellers fint af, og gik godt med offensivt.

Jeppe Brinch (7): Forsvarsstyrmanden var sikker i indgrebene og var god til at kommunikere verbalt.

Tobias Anker (7): Flot mål af midterforsvareren, der er i en opadgående formkurve.

Alexander Jensen (10): Den energiske wingback bliver ved med at udvikle sig. Gik godt med offensivt, og slog en del gode dødbolde.

Valance Nambishi (4): Kæmpede godt, men sled lidt i det pasningsmæssigt.

Christian Ege Nielsen (7): Kaptajnen gik forrest i duellerne, og overlod intet til tilfældighederne.

Kristian Kirkegaard (10 – Man of the Match): Havde han scoret på en friløber i det 89. minut havde han fået topkarakter. Kirkegaard har efteråret igennem været en af drivkræfterne i FC Fredericias offensiv, og mod Vendsyssel var det ingen undtagelse. Lavede derudover to flotte mål.

Nicolaj Ritter (7): Solid præstation af Ritter, der for det meste fik lukket af defensivt, og gik godt med i det offensive.

Samson Iyede (7): Endelig lykkedes det nigerianeren at komme på måltavlen igen efter i en længere periode ikke at have scoret. Havde derudover flere nærgående forsøg.

Anders Holvad (7): Var tæt på at score flere gange, og var en kilde til stor uro i Vendsyssels defensiv.

Mikkel Basse (7): Efter en svær start i FC Fredericia er Basse for alvor kommet i form. Godt indhop af den energiske midtbanespiller.

Patrick Egelund (7): Bidrog med flere gode individuelle aktioner, og lavede assisten til Kirkegaards sidste mål.