FC Fredericia havde mandag første træningspas. Tre prøvespillere deltog, heriblandt amerikanske Steven Anna, som viste målfarligheden frem. Derudover så FC Midtjylland-spilleren Victor Ezekiel på sammen med nytilkomne Kristian Kirkegaard.

Glæden strålede ud af FC Fredericia-spillerne. Endelig var de på græs igen, efter en sommerferie, hvor de ganske vist har holdt sig i gang, men både det sociale og fodboldmæssige med holdkammeraterne har manglet.

Der var flere nye ansigter og flere spillere, som manglede af forskellige årsager. Mads Eriksen og Sonni Nattestad var begge fraværende, mens Dennis Høegh først kom et stykke inde i træningen, da han døjer med en skade fra sidste sæson.

Anders Holvad var tilbage på træningsbanen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Anders Holvad, som ikke kunne spille for fuld kraft i foråret grundet en skade, deltog i det meste af træningen, men udgik, da der blev spillet til to mål.

Nye ansigter var keeperen Mathias Rask Thomsen, der senest har spillet i Odder. Yao Dieudonne, som blandt andet har spillet i OB, viste sig frem og det samme gjorde sig gældende for amerikanske Steven Anna.

Humøret var højt. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Til stede til træningen var også Kristian Kirkegaard, som er kommet til fra Kolding og også FC Midtjylland-spilleren Victor Ezekiel så på. Kirkegaard deltog ikke i træningen, da han først skulle igennem et lægetjek og Ezekiels arbejdstilladelse skal på plads før, at han må træne med FC Fredericia.

Ny sæson og ny struktur i NordicBetLigaen

Kristian Kirkegaard og Victor Ezekiel så på. Ezekiel beskrives som en løbevillig midtbanespiller. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter træningen talte Fredericia AVISEN med Jonas Dal, som glædede sig over at have været igennem det første træningspas.

“Det var hyggeligt og fedt. Det er sådan, at når man har været væk, så vil man tilbage igen og sådan var det også den her gang. Det var især fedt at se deres humør og villighed til at yde fra første dag. Det så også ud som, at spillerne savnede at komme på græs,” siger Jonas Dal.

Agon Mucolli er fortsat at finde i FC Fredericia, efter at parterne indgik en to-årig aftale. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Et af de helt store temaer for FC Fredericia er at finde en ny angriber, og flere muligheder er aktuelle for fredericianerne. Heriblandt Steven Anna.”

“Morten (FC Fredericias assistenttræner, red.) og jeg har kigget på ham kort tid efter, at sæsonen sluttede, da vi så på tryouts i USA og der var han med, og vi kunne se han lave mål, og det så man også til træningen her. Kan vi lære ham at indgå som en del af holdet ser det spændende ud. Nu skal han være her i længere tid, og så må vi se, hvad det bliver til med ham,” siger Dal.

I sidste sæson var der to playoff-pladser, hvor man spillede om at komme i kamp mod et Superliga-hold om at være i landets bedste række. Det er ikke tilfældet i den nye sæson, hvor der er yderligere en ændring i NordicBet Ligaen, da der er tre nedrykkere.

Alexander Nybo og Andreas Raahauge havde en ny målmandskollega i dagens anledning i form af Mathias Rask Thomsen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det gør udskilningen om at undgå de nederste pladser sværere. Vi skal opnå det bedste, så vi går stadig efter at rykke op, selv det er svært, da mange gerne vil det,” udtaler Jonas Dal.

FC Fredericia skal spille tre træningskampe inden det går løs i NordicBet Ligaen igen d. 28. juli mod Superliga-nedrykkerne fra Vendsyssel. Første træningskamp er d. 5. juli mod Hobro.

http://bit.ly/sofielindelecture