Spillet var ikke prangende, men missionen lykkedes. FC Fredericia vandt 1-2 på udebane mod Kolding efter to mål, der ikke er hverdagskost, men i anden halvleg pressede Kolding gevaldigt på og det havde ikke været ufortjent, hvis de havde fået udlignet. Med sejren indtager FC Fredericia andenpladsen i 1. division.

FC Fredericia skulle fredag aften på den igen efter par ugers kamppause. Det skete 20 kilometer syd fra Fæstningsbyen, hvor Kolding ligger og på kryds af tværs af de to hold er der en del bekendtskaber. Med i Kolding-truppen for første gang i lang tid var den tidligere FC’er Jeppe Hansen, der har været ude med en skade i længere tid. Han startede på bænken, men på banen var Mads Eriksen og Mathias Høghsholt, der også har en fortid i 7000 Fredericia. Til gengæld var Denis Fazlagic og Niels Letort ude med skader.

Sportsligt har Kolding haft en skidt start på sæsonen, hvilket stod i kontrast til sidste sæson, hvor de var en positiv overraskelse. Til gengæld har de fået gang i den på det seneste og er ubesejret i de seneste seks kampe i 1. division, hvor de har spillet fem uafgjorte og vundet en enkelt. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

FC Fredericia på den anden side var inden landsholdspausen inde i en blandet stime med to sejre, to uafgjorte og et nederlag i de seneste fem kampe i 1. division, og det skulle der laves om på i dagens opgør. Betingelserne var ikke helt i top, da Tobias Anker udgik af torsdagens træning med en mindre skade, og han var derfor ikke med , men til gengæld var Raphael Onyedika igen til rådighed efter to karantænedage før landsholdspausen. Det gav følgende opstilling:

Elias Olafsson
Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Mathias Johannsen – Nicolaj Ritter
Christian Ege Nielsen – Raphael Onyedika
Kristian Kirkegaard – Christian Tue – Agon Mucolli
Justin Shaibu

Knap var kampen fløjtet igang før der var aktion for alle pengene. Mathias Johannsen lagde en lang pasning frem mod Koldings felt, og Koldings keeper, Sebastian John, gik fuldstændig galt i byen, da bolden hoppede over ham. Efterfølgende fik Tue fat i kuglen, og sparkede den sikkert i mål til 0-1.

Efterfølgende forsøgte Kolding at kome bedre med, men kampen var ikke af særlig høj kvalitet i indledningen og det afspejlede Koldings spil meget godt, da de ikke kunne udnytte de omstillingsmuligheder, som lå og lurede. 22 minutter inde i opgøret fik Mikkel Knudsen en returbold midt på banen og skød egentlig på mål, men han mistimede skuddet fuldstændigt og i stedet havnede bolden hos Mathias Johannsen, der var helt fri i feltet og scorede sikkert til 0-2.

Efter 28 minutter testede først Christian Tue Koldings keeper John. Tue trak ind fra venstre side og fyrede kanonen af langs jorden, og Kolding-keeperen måtte ud i strakt længde for at slå den ud til hjørnespark. På hjørnesparket kom Justin Shaibu i fokus, da han på forreste stolpe fik vristet sig fri og sendte et hovedstød i sidenettet, men ind kom bolden ikke.

Kolding havde sporadisk optræk til chancer, men hver gang løb det ud i sandet, og derfor var stillingen ved pausen 0-2 til FC Fredericia, der havde været bedst i første halvleg, men det billede ændrede sig efter pausen.

https://www.vinmedmere.dk/

Pausen benyttede FC Fredericia til at skifte anfører Ege ud og ind i stedet kom en helt anden type i form af Alexander Jensen, der fornyelig markerede sig i en coopertest og var den bedste mand. Men det er ikke for hans løbepensum, at han har markeret sig i den første tid i FC Fredericia, men derimod den tekniske kunnen.

Fra starten af anden halvleg lignede det dog ikke, at det ville blive en teknisk betonet anden halvleg, da Kolding konsekvent gik hårdt ind i alle dueller og det kastede en del frispark af sig. Kolding kom med et andet udtryk end i første halvleg, og det var ved at give bonus efter 52 minutter, hvor Elias Olafsson i FC-målet for alvor kom på prøve. Mike Vestergård, der scorede i det første opgør mellem de to klubber, var på spil igen og trykkede af fra kanten af feltet på sit farlige venstreben. 

Efter en times spil skiftede FC Fredericia ud igen. Ud gik Justin Shaibu, der formentlig var løbet tør for kræfter, og ind i stedet kom Dennis Høegh, der lagde sig ind på højrekanten og det betød, at Kristian Kirkegaard gik på top. Dermed havde FC Fredericia ikke mere en høj spilstation fremad banen til at slå en lang bold op på, men i stedet skulle der satses på dybdeløb og spil langs jorden.

Som kampen skred frem brændte det voldsomt på foran FC Fredericias mål. Efter 68 minutter trykkede indskiftede Jakob Kiilerich af fra kanten af feltet og hans drøn ramte trekantssammenføjningen uden at gå i mål. Minuttet efter burde Kolding have reduceret. Elias Olafsson spillede bolden direkte hen i fødderne på en Kolding-spiller med en pasning langs jorden, men på forunderlig vis lykkedes det Kolding i to omgange at brænde chancer på nærmest frit mål. 

Ind kom bolden efter 76 minutter. Få minutter forinden havde Kolding satset butikken ved at sende Jeppe Hansen og Rune Nautrup på banen, og det gav straks pote. Efter en tilfældighed fik Nautrup bolden i mål, og straks spænnede Kolding-spillerne ind efter kuglen for at få spillet hurtigt igang igen.

Kolding pressede gevaldigt på i slutningen af kampen, og i bestræbelserne på at stå imod skiftede FC Fredericia Henry Uzo og Lukas Enevoldsen på banen i slutminutterne i stedet for Nicolaj Ritter og Agon Mucolli. Trods et gevaldigt pres udeblev den helt åbne chance, og efter et gevaldigt Kolding-pres, lykkedes det FC Fredericia at stå imod og vinde opgøret 1-2.

Med sejren kravler FC Fredericia op på en foreløbig andenplads. Næste gang fredericianerne løber på banen er lørdag d. 28. november på udebane mod Skive.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer