FC Fredericia spillede mandag eftermiddag den sidste træningskamp på træningslejren i Tyrkiet. Kampen blev spillet på Evrenseki Spor Stadyumu nær byen Side mod det georgiske hold Lokomotiv Tbilisi. Efter en kamp, som FC Fredericia dominerede, endte det med en FC-sejr på 1-0.

Allerede ved ankomsten til stadion var der skeptiske miner at spore hos FC Fredericia-spillerne. Stadionet mindede om noget, der var mere slidt end det gamle Fredericia Stadion på Baldersvej, og lyset i omklædningsrummet virkede heller ikke til at starte med. Græsset var også af tvivlsom kvalitet, da det var knastørt uden mulighed for at få det vandet før kampstart.

Stadionet i Side. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Før kampen havde FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal, besluttet at Jacob Buus sad helt ude, da han døjer med problemer i baglåret. Til gengæld kunne han glæde sig over igen at have Anders Holvad og Victor Torp til rådighed efter, at de begge sad over mod Hobro.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Det var på forhånd planlagt, at Dal ville blande kortene og spille første og anden halvleg som to forskellige kampe, da der skulle roteres en del. Derfor startede følgende spillere inde, efter kortene var blevet blandet i forhold til de hidtil fire testkampe, hvor det stærkeste hold på dagen spillede fra start.

Dagens opstilling var:

Alexander Nybo
Nikolaj Kirk – Erik Nissen – Mathias Johannsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Mathias Gertsen
Joachim Wagner – Dennis Høegh – Agon Mucolli
Steven Enna

Der var et georgisk hold af ukendt kvalitet, der ventede FC Fredericia. Eneste information, som holdet vidste, er at Lokomotiv Tbilisi endte på fjerdepladsen deres hjemlige liga i sidste sæson. Georgierne startede med følgende opstilling:

Luka Sherozia
Giorgi Gabadze – Aleksandre Andronikashvili – Aleksandre Gureshidze – Davit Ubilava
Tornike Dzebniauri – Temuri Sonia
Revaz Injgia – Davit Samurkasovi – Aleksandre Kobakhidze
Irakli Sikharulidze

Kampen startede med et georgisk pres. Lokomotiv skubbede bagkæden højt op og fik lagt et pres på FC Fredericia med flere dødbolde, og en af dem endte med at blive farlig efter en kort variant, da der var spillet ti minutter.

Et kvarter inde i kampen satte FC Fredericia et voldsomt pres ind. De erobrede bolden højt på Lokomotivs banehalvdel. Andreas Oggesen fik bolden og bankede bolden mod kassen, men Sherozia fik pareret forsøget. På returbolden var Dennis Høegh klar, men i sidste øjeblik blev han nedlagt. Fløjten forblev tavs fra dommeren, selvom det unægtelig lugtede af et straffespark til FC Fredericia.

Sporadisk var der optræk til noget i begge ender. Tbilisi havde et par forsøg fra distancen, men dem havde Alexander Nybo styr på. I den anden ende forsøgte Agon Mucolli sig flere gange, men hver gang han fik driblet sig fri endte chancen med at løbe ud i sandet.

Efter en første halvleg, der startede livligt, endte det med at blive en affære med meget spil midt på banen fra FC Fredericia og da det ikke lykkedes fredericianerne at komme frem til noget, var stillingen efter de første 45 minutter 0-0.

Pausen benyttede Jonas Dal til at skifte syv nye spillere på banen. Ind kom Andreas Raahauge, Henry Uzo, Lukas Enevoldsen, Martin Mikkelsen, Kristian Kirkegaard og Anders Holvad, og det gav følgende opstilling fra anden halvlegs start.

Andreas Raaghauge
Henry Uzo – Lukas Enevoldsen – Christian Ege – Mathias Johannsen
Mathias Gertsen – Dennis Høegh
Martin Mikkelsen – Kristian Kirkegaard – Anders Holvad
Joachim Wagner

FC Fredericia startede ud med et pres, og det var Holvad blandt andet ved at udnytte efter en dribletur, men chancen blev ikke farlig. FC fortsatte med at sidde på spillet, men det blev ikke farligt.

Efter en times spil var der comeback til Victor Torp. For et år siden blev han skadet på FC Fredericias træningslejr, og siden har han ikke været i kampen. Torp kom ind på den centrale midtbane i stedet for Høegh.

Som kampen skred frem, blev FC Fredericia mere og mere irriteret over den tvivlsomme tyrkiske dommertrio. Christian Ege havde blandt andet en batalje, hvor han blev tacklet alt for voldsomt og puffede til den tacklende Lokomotiv-spiller i frustration.

https://www.vinmedmere.dk/

Fredericianerne sad tungt på opgøret, og det ar kun på omstillinger, at der var lidt farlighed at spore hos Lokomotiv. Med et kvarter igen var det tæt på at lykkedes FC Fredericia at komme i front. Kristian Kirkegaard fik bolden på kanten af feltet og forsøgte sig, men den georgiske keeper diskede op med en stor redning.

Et par minutter senere kom den fortjente føring. Kristian Kirkegaard tog et langt raid med bolden og satte en Lokomotiv-spiller af. Han slap bolden videre til Anders Holvad, der fra sin position på kanten trak ind i banen og skød på kassen. Via en georgisk forsvarsspiller gik bolden i mål til 0-1.

Efter føringen forsøgte Lokomotiv Tbilisi kortvarigt at etablere et pres, men det løb ud i ingenting og i stedet var det FC Fredericia, som var det dominerende hold resten af kampen. Der kom ikke flere scoringer, og derfor endte FC Fredericia med at vinde kampen mod Lokokotiv, der må betegnes som et hold, der ikke har niveau til den danske Superliga, og heller ikke ligner et hold, som ville være tophold i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia spiller sidste testkamp d. 22. februar, hvor Skive er modstanderen på udebane. FC Fredericia indleder NordicBet Ligaen d. 29. februar på udebane mod Fremad Amager.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer