FC Fredericia havde alle muligheder for at vinde, selvom HB Køge var foran 2-0. Kort tid inde i anden halvleg fik FC Fredericia udlignet til 2-2, og efter en dramatisk afslutning, hvor begge hold havde muligheder, endte det uden flere scoringer i opgøret.

Sidste spillerunde i NordicBet Ligaen fandt sted fredag aften, og der var dramatik til det sidste. Tre hold kæmpede om den forjættede sjetteplads, og HB Køge var et af mandskaberne. Inden kampene startede klokken 18:30 var det med Nykøbing på sjetteplads, men med HB Køge og Vendsyssel halsende efter sig. For at være sikre på top-6 skulle Nykøbing vinde på hjemmebane mod AC Horsens, og så var udfaldet af de øvrige kampe ligemeget, men med AC Horsens’ fjerdeplads taget i betragtning, var det langtfra givet.

FC Fredericia stillede til dagens kamp uden flere af de vante profiler. Anfører Christian Ege tog plads på bænken sammen med Samson Iyede, men til gengæld var Nicolaj Ritter kommet sig over en mindre skade, og derudover var der blevet plads til Patrick Egelund blev FC Fredericias startende elleve, der kom bagud efter otte minutter. 

HB Køge fik et frispark midt på FC Fredericias banehalvdel, og bolden bleve trillet til Casper Jørgensen, der med venstrebenet bragede bolden op i det korte mål hjørne uden chance for Oscar Hedvall. Dermed var der for alvor ballade i duellen om sjettepladsen i tabellen, men HB Køge ville mere. Knap var bolden givet op for bolden igen lå i FC Fredericias mål, men denne gang blev der vinket for offside efter, at Nsungusi Effiong bankede bolden ind i det lange hjørne.

Kampen satte sig efterfølgende mere efter en periode, hvor begge hold blev ramt af flere gule kort. Dommer Michael Rasmussen fik langet gule kort ud til Luka Racic og Maximlian Sauer fra HB Køge, samt FC Fredericias Peter Makrillos. Efter den periode fik FC Fredericia mere gang i spillet, og det gav en del spil på HB Køges banehalvdel, og det gav blandt andet en mulighed på kanten af feltet til Kristian Kirkegaard efter 24 minutter, men hans forsøg gik lige akkurat forbi mål.

Bedst som FC Fredericia var kommet med i opgøret lavede Oscar Hedvall et drop af dimensioner. HB Køges Mike Jensen brød igennem og sparkede på kassen, og bolden var egentlig på vej i mål, men det afrettede forsøg fik keeperen reddet. Han skulle derefter samle bolden op, men tabte den ned for fødderne af Nsungusi Eiffong, der denne gang ikke var offside, og fik bragt HB Køge foran 2-0.

Den var svær at komme tilbage på FC Fredericia, der ikke havde spillet prangende, og når man samtidig tog i betragtning, at HB Køge havde alt at spille for, var det for alvor op ad bakke. FC Fredericia gravede sig dog ikke ned, og de fik faktisk bolden over stregen med få minutter tilbage af første halvleg. Alexander Jensen var dog offside, da han spillede Patrick Egelund helt fri foran mål. Mere skete der ikke i første halvleg, og derfor gik FC Fredericia til pause bagud 2-0.

Fra anden halvlegs start reagerede FC Fredericia ved at skifte Oliver Olsen ud. Ind kom i stedet Samson Iyede, og det sendte Alexander Jensen ned på højre bag for at give plads til Iyede på top. Det sendte samtidig Egelund et geled længere ned, og det skulle være med til at give et friskt pust til FC Fredericia.

Det gav straks pote. Netop Iyede fik bolden to minutter inde i anden halvleg, hvor han spillede Kirkegaard, der fra en position i højre side af feltet sparkede bolden ind i det lange hjørne, hvor han udplacerede HB Køges keeper, Oskar Snorre. Dermed var spændingen tilbage i opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FC Fredericia fortsatte med at presse på. Med lidt over en halv time tilbage af opgøret fik Patrick Egelund chancen for at udligne. Han blev spillet fri i dybden, hvor han satte HB Køges forsvar af, og kom uhindret ind i feltet, hvor han fik afsluttet fra en position i højre side, men trods den relativ frie position, misbrugte han chancen på Snorre.

Ind kom bolden efter 64 minutter. Kristian Kirkegaard var igen på spil, da han trak ned mod feltet og fra en spids position sparkede han bolden ind foran mål, hvor en FC Fredericia-spiller var fri. Den ramte ham dog ikke, men det gjorde til gengæld HB Køges Luka Racic, der sendte bolden i eget mål. Stillingen betød, at HB Køge igen gled ud af top-6, selvom Nykøbing var bagud. Nykøbing skulle tabe med seks mål eller mere for, at HB Køge kunne bruge uafgjort, og derfor skulle sjællænderne frem og jagte en føring igen for at komme i det forjættede land. 

Et par minutter senere burde FC Fredericia være kommet i front. Marcus Hannesbo fik ved en tilfældighed bolden midt på banen, og med sig havde han både Samson Iyede og Patrick Egelund i en situation, hvor FC Fredericia var i overtal. Hannesbo tøvede, og blev tvunget til at drible selv mål, og den chance han fik, blev et svagt spark på Oskar Snorre, der nemt reddede den store chance.

Med et kvarter tilbage af opgøret foretog FC Fredericia en dobbeltudskiftning, der betød en formationsændring. Ud gik Nicolaj Ritter, der ikke havde mere i tanken, og også Peter Makrillos havde spillet færdigt. Ind kom i stedet Christian Ege til sin kamp nummer 300 for FC Fredericia, og ind kom også Christian Tue. Det betød, at FC Fredericia gik over til at spille med tre midterforsvarere, mens Alexander Jensen og Marcus Hannesbo tog hver sin kant.

Da der resterede fem minutter af opgøret skiftede FC Fredericia ud igen. Ind kom Anders Holvad, der afløste Patrick Egelund, der var begyndt at se slidt ud. Rutinerede Holvad skulle i den sidste del af opgøret forsøge at gøre en forskel, som han gjorde det i den seneste hjemmekamp mod Jammerbugt. Det var dog ikke Holvad, der kom i fokus i første omgang, men i stedet Iyede. Den nigerianske offensivspiller driblede ind i feltet, og bankede bolden mod kassen, men forsøget gik lige over mål.

I slutminutterne fortsatte det med at være hektisk. Først troede HB Køge, at de var kommet foran, da de fik bolden i mål efter et frispark, men prompte var linjedommerens fløj oppe at markere for offside. I den anden ende havde Kristian Kirkegaard muligheden for at bringe FC Fredericia foran, men med en ydersideafslutning, der ikke lykkedes, gik bolden ikke i mål.

I kampens overtid stak det endnu mere af. En HB Køge-spiller kom fri mod FC Fredericias mål, og faldt til jorden i feltet, men i steder for straffespark fik han gult kort. Det fik HB Køges bænk til at eksplodere, og det gav et gult kort. I den anden ende fik Mathias Nielsen et gult kort, og da det var hans andet gule kort, måtte han frustreret gå i omklædningsrummet før kampens afslutning.

Chancerne fortsatte med at komme FC Fredericias vej, da HB Køge satsede hele butikken, da de ikke kunne bruge uafgjort til noget. I kampens allersidste sekund havde Kirkegaard en helt fri chance, men han manglede koldblodigheden, og dermed endte opgøret 2-2. 

Det betyder, at FC Fredericia går ind i oprykningsspillet på femtepladsen med seks point op til Lyngby på den oprykningsgivende andenplads. Med det uafgjorte resultatet bevarer Nykøbing også skinnet på næsen i forhold til top-6.

Kampprogrammet til oprykningsspillet forventes offentliggjort indenfor den nærmeste fremtid.