Forside esport FC Fredericia undersøger mulighederne for e-sport

FC Fredericia undersøger mulighederne for e-sport

DEL
(Arkivfoto) Sørby eSport bootcamp

Gennem de sidste fem år er interessen for e-sport vokset eksponentielt og flere og flere etablerede sportsklubber verden over opretter deres egne e-sporthold. Det gælder også i Danmark, hvor blandt andet FC København ejer North, Vejle Boldklub ejer Tricked og AGF ejer AGF Esport. Nu er FC Fredericia ved at undersøge mulighederne for etableringen af et hold i Fredericia. Det bekræfter Direktør Stig Pedersen til Fredericia AVISEN.

Projektet er i en indledende fase. Men FC Fredericia finder den voksende sport for interessant. 

FC Fredericias direktør, Stig P. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det er klart, at vi følger med i, hvad der sker i sportens verden, og e-sport er på vej frem. Det er rigtigt, at vi har haft nogle gode møder med nogle passionerede mennesker indenfor e-sport, og vi er positive overfor ideen, som vi nu skal vende på bestyrelsesniveau”, siger Stig Pedersen og fortsætter:

“Mange fodboldklubber er gået ind i det, og vi har fulgt det tæt. Det er kommercielt spændende. På sigt vil vi gerne gå ind i et seriøst arbejde.”

Black Mill
Foto: Black Mill

En af de ildsjæle, som har taget kontakt til FC Fredericia er Peter Bech fra Fredericia ESPORT. 

“Det er rigtigt, at vi er godt i gang med at udvikle Fredericia ESPORT. Det sker i samarbejde med Fredericia Kommune, Idrætschef Keld Vestergaard og hans team, samt en række kommercielle partnere, jeg ikke må nævne endnu”, siger Peter Bech og fortsætter:

“Det er for tidligt at fortælle meget endnu. Vi har fundet sponsorer til de to hold vi har, som deltager i ligaen og LAN-konkurrencer. Vi har et akademihold og et Pro-Elitehold. Vi spiller i League Of Legens samt CSD, sidstnævnte svarer til 1.division indenfor e-sport.” 

“Vi har også fået lov at låne EKB-esports lokaler i Bøgeskovhalen. Der er 10 computere, som er sat op til e-sport. Vi har pt. spillere med fra alderen 14-23 år. Der er ingen piger endnu, man siger, at en ud 20 er piger, og piger i e-sport er generelt stigende. Vores tilbud er noget af det bedste, vi kan tilbyde i Fredericia,” uddyber Bech.

Hvordan finansieres det hele?

“Det kan jeg ikke fortælle. Lige nu tager vores udspil og kommunikation udgangspunkt i en markedsanalyse i forhold til dem, som har penge. Den 9.oktober holder vi et stormøde hos FC Fredericia sammen med Fredericia Kommune, DBU og Fredericia ESPORT uden pressen”, svarer Peter Bech til Fredericia AVISEN.

Hvis det lykkes, kan Fredericia se frem til et esportssetup, som tilbyder træning, live viewing, sund café, arena, træningslokaler, pro-trænere, super gamercomputere, fitness, spillerniveauer fra verdenselite og meget andet. 

Om Fredericia ESPORT

Fredericia ESPORT er grundlagt af Peter Bech. Projektet kører pt. på frivilligt plan, men Peter Bech drømmer om at kunne leve af det på sigt.  Peter Bech arbejder også med et kæmpestort projekt under navnet Aarhus e-sportcenter.

Annonce