FC Fredericia spillede forårets første hjemmekamp, hvor det blev til en arbejdssejr mod FC Helsingør på et mål af Dennis Høegh, som sender sender fredericianerne tilbage på tredjepladsen.

FC Fredericia skulle søndag forsøge at hente forårets første sejr i NordicBet Ligaen, efter det i den første kamp endte 3-3 mellem HB Køge og FC Fredericia.

I forhold til den kamp var der en enkelt ændring i FC Fredericias startopstilling. Niels Letort startede på bænken, hvilket gav plads målscoreren fra HB Køge-kampen, Sebastian Buch. Det skubbede Anders Holvad ud på favoritpositionen på kanten.

Der var stadig ikke blevet plads til nytilkomne i Sonni Nattestad, der slet ikke var med i truppen. Det betød, at Mads Eriksen og Erik Nissen fortsat udgjorde midterforsvaret.

Forud for opgøret var FC Helsingør på niendepladsen, mens FC Fredericia indtog femtepladsen og måtte påtage sig favoritværdigheden. Det var også fredericianerne, der var klart farligst i en ellers uskøn første halvleg.

FC Fredericia forsøgte sig gang på gang med at spille flot fodbold langs jorden, men de skarpe kombinationer udeblev. Det var ind imellem også ved at give FC Helsingør chancer ud af det blå, men det lykkedes FC Fredericia at afværge dem.

Den farligste spiller i første halvleg var med afstand Andre Holvad. Efter 21 minutters spil sendte Christian Sørensen et skarpt hjørnespark ind i feltet, hvor Anders Holvad kom højest. Det lignede, at hovedstødet ville gå ind, men Viktor Anker i Helsingør-målet diskede op med en flot redning.

Med fem minutter tilbage af første halvleg var det igen Anders Holvad, som var på spil, og igen med hovedet. Bagerst i feltet kom han højest, men det nærgående hovedstød røg over mål, og da der ikke var flere chancer i første halvleg var pausestillingen 0-0.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Knap var anden halvleg startet før, at FC Fredericia var ved at komme på måltavlen. Bolden var lige ved at snige sig ind i det lange hjørne på et skud fra distancen. I de efterfølgende minutter pressede FC Fredericia endnu mere på, og efter et hjørnespark var det Erik Nissen, der kom højest, men hans hovedstød røg over mål.

Efter en time skulle den have været der. Sebastian Buch ende med bolden, efter der nærmest havde været kø til at sparke på mål. Buch tøvede et øjeblik, og så blev hans forsøg blokeret.

FC Helsingør havde sporadisk bolden, og det var typisk efter dødbolde eller fejl af FC Fredericia, hvor de var farlige. Netop en dødbold med 25 minutter igen gav gæsterne deres største chance i kampen. Et hjørnespark var Alexander Nybo ved at tabe i eget mål, men bolden røg ved siden af.

I et forsøg på at vende kampen til deres fordel foretog FC Fredericia med 17 minutter igen en dobbeltudskiftning. Ind kom Michael Baidoo og Chuma Anene, men øjeblikket efter var Christian Sørensen ved at løbe med overskrifterne.

Sørensen fik fat i bolden i højre side af feltet og trykkede af med venstrebenet. Bolden havde retning mod det lange hjørne, men blev rettet af til stor ærgrelse for den langhårede FC Fredericia-spiller, som kastede sig ned og ærgrede sig.

I det 81. minut fik de 655 tilskuere noget at varme sig på. Forløsningen kom, da Dennis Høegh i to omgange fik bolden i mål. Høegh kom først på et indlæg fra Jacob Buus, og det førte forsøg fra Høegh blev afværget, men på returbolden bankede Høegh bolden i mål med ydersiden.

Med to minutter tilbage af opgøret var FC Helsingør tæt på at udligne, efter de havde kastet alt frem. Kampen igennem havde Helsingør været ufarlige, men ud af ingenting steg Nicolas Mortensen til vejrs, men bolden strøg ved siden af mål, imens der gik et sus igennem tilskuerne på Monjasa Park.

Det lykkedes FC Fredericia at holde stand i slutminutterne, og fredericaianerne kunne efter en arbejdssejr række armene i vejret efter forårssæsonens første sejr, som med rundens øvrige resultater bringer FCFredericia op på tredjepladsen.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her