FC Fredericia tabte søndag eftermiddag terræn i toppen til Viborg, der spillede uafgjort i deres opgør mod Næstved. Det skete imens FC Fredericia tabte til deres onde ånd Fremad Amager, der for sjette gang ud af ti mulige siden 2016, sikrede sig en sejr, der i dag blev på 1-2.

FC Fredericia skulle søndag eftermiddag forsøge at komme tilbage på sejrskurs, efter at det i de to seneste kampe er blevet til uafgjort mod Nykøbing og Skive. Trods de to pointtab har FC Fredericia holdt sig i toppen af NordicBet Ligaen, hvor holdet fra Fæstningsbyen indtager andenpladsen á point mod Viborg, der ligger nummer grundet en bedre målscorer.

Jonas Dal er kendt for kontinuitet, og vil så vidt muligt stille med de samme elleve hver gang, men det kunne ikke blive tilfældet i opgøret mod Fremad Amager. Både Steven Enna og Mathias Johannsen sad over med skader, men til gengæld var Anders Holvad tilbage efter endt karantæne.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det gav følgende opstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Christian Ege Nielsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Mathias Gertsen
Martin Mikkelsen – Kristian Kirkegaard – Anders Holvad
Agon Mucolli

Det betød, at der for første gang i NordicBet Liga-regi var blevet plads til Martin Mikkelsen, efter hans retur til FC Fredericia.

Fremad Amager var forud for opgøret på niendepladsen, men spillemæssigt er det en misvisende placering for Amager. I flere opgør har Amager spillet bedst, men de har ikke formået at få udbytte af det, og det skete senest mod Viborg, hvor Amager førte 1-0 indtil i overtiden og endte med at tabe 1-2.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

På Amager-mandskabet er der flere navne, der springer i øjnene. Det tidligere Brøndby og Ajax-talent Markus Bay er ved at få karrieren på rette køl, og oppe foran er Samson Iyede en evig trussel.

Til kampen mod FC Fredericia havde Amager-træner Azrudin Valentic valget følgende startopstilling:

Niklas Dannevang
Ivan Steanic – Nemanja Cavnic – Heini Vatnsdal – Thor Lange
Vaelon Ljuti – Markus Bay
Sven Blummel – Lukas Engel – Reda Rabeï
Samson Iyede

Allerede efter to minutter var FC Fredericia på spil. Ege, der i dagens anledning, tog plads i midterforsvaret, var gået med frem og han modtog bolden fra højreside og skød på mål. Ege fik ikke hårdt nok træf på bolden, og derfor reddede Dannevang nemt i Amager-målet.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende havde FC Fredericia tilløb til flere store chancer, men den sidste skarphed manglede. Enten var der for megen tøven, ellers manglede skarpheden i den sidste aflevering.

I stedet var det Amager, der var ved at bringe sig foran efter 18 minutter, da Nicolaj Ritter gled og det gav plads til hans direkte modstander, Sven Blummel. Blummel trak ind i feltet fra højreside og trykkede af med venstrebenet, men forsøget sneg forbi Alexander Nybos mål.

Efter 33 minutter fik Kristian Kirkegaard chancen for at bringe FC Fredericia i front. FC Fredericia lavede en flot omstilling, og Holvad fik prikket bolden videre til Kirkegaard, der resolut fik skudt på mål, men bolden strejfede en Amager-spiller så den røg ud til hjørnespark.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

FC Fredericia sad på alt spillet, og bedst som det lugtede af et mål til hjemmeholdet blev FC ramt af kontrakniven. Offsidefælden kiksede efter 41 minutter, da Samson Iyede stak bolden i dybden til en fremadstormende Sven Blummel, der kom alene igennem mod Nybo. Den hollandske venstrebensspiller sparkede sikkert bolden ind bagved Nybo, og bragte Fremad Amager foran 0-1.

Kort før pausen slog Amager til igen, da FC Fredericia blev fanget langt fremme på banen. Mathias Gertsen prøvede at stoppe kontraen, men den vævre midtbanespiller havde ikke nok fysik til at stoppe en Amager-spiller, som fortsatte på trods af, at Gertsen prøvede at stoppe ham på ulovligvis. Det endte med, at Samson Iyede blev spillet helt fri foran mål, og den nigerianske angriber svigtede ikke og bragte Amager på 0-2.

Hvad detr ellers lignede et spørgsmål om tid før FC Fredericia kom i front blev forpurret, og Jonas Dals agenda i omklædningrummet i pausen må have ændret sig markant.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Fra anden halvlegs start startede FC Fredericia et stormløb mod Amager-målet. Der var tilløb til flere chancer, men ind kom bolden ikke, da det sidste manglede.

Tættest på var Andreas Oggesen efter 51 minutter, da han efter en række præcise pasninger fik bolden midt for mål lige ude foran feltet. Oggesen trykkede resolut af, men Dannevang reddede.

FC Fredericia fortsatte med at presse på, men det var Réda Rabeï, der skabte mest drama. Det skete, da den offensive Amager-spiller blev skiftet ud, og det var han ikke tilfreds med. Rabeï sparkede til vandflaskerne, og da han havde gult i forvejen fik han sit andet gule kort som følge af usportslig optræden.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Som kampen skred frem gik ballonen lidt af FC Fredericia, og derfor blev energiske Henry “Uzo” Ounuorah sat ind for at skabe ravage, men det fik ikke nok umiddelbar effekt. Derfor kastede Jonas Dal den tårnhøje midterforsvarer, Lukas Enevoldsen, på banen og han lagde sig på top i stedet for Mucolli i et sidste forsøg på at skabe spænding.

Med ti minutter tilbage af opgøret var der ved at komme spænding igen. Mathias Gertsen driblede tre Amager-spillere og skød på mål, men forsøget gik akkurat forbi den fjerneste opstander.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I slutminutterne fortsatte FC Fredericia med at kaste alt frem, og det endte med at kaste en reducering af sig. Det skete i det 93. minut, da Nikolaj Kirk fik bolden i mål efter et hjørnespark.

Efterfølgende jagtede FC Fredericia udligningen, men trods flere initiativer lykkedes det ikke og FC Fredericia endte derfor med at tabe kampen 1-2.

FC Fredericia bevarer andenpladsen, men nu er der et point op til Viborg på førstepladsen. Næste gang FC skal i aktion er på søndag mod Hvidovre på Monjasa Park.

https://andresens-vvs.dk