FC Fredericia er under pres nu i forhold til at ende i top-6. Esbjerg vandt dagens opgør mod fredericianerne, der med fire minutter tilbage af opgøret misbrugte et straffespark efter ellers at have haft bolden i mål på det første spark.

FC Fredericia skulle søndag forsøge at revanchere nederlaget til Viborg. Det skete hjemme på Monjasa Park, hvor kortene var blandet i forhold til den første kamp. Med igen var Raphael Onyedika, der havde afsonet karantæne og på banen startede også Alexander Jensen, og derudover skete der før kampstart en ændring i opstillingen i forhold til det planlagte. Erik Nissen skulle have startet inde, men han fik problemer under opvarmningen og i stedet startede Andreas Oggesen inde, og det sendte Christian Ege ned i det centrale forsvar, og det gav følgende startopstilling for FC Fredericia:

Alexander Nybo
Mikkel Knudsen – Christian Ege – Tobias Anker – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Raphael Onyedika
Leonel Montane – Alexander Jensen – Kristian Kirkegaard
Samson Iyede

Esbjerg lå forud for opgøret på andenpladsen efter at have spillet 0-0 i den første kamp mod FC Helsingør, mens FC Fredericai efter de hidtil spillede kampe i denne runde er gledet ned på femtepladsen. Kampen var derfor vigtig for begge hold, da Esbjerg med en sejr ville hægte sig på topholdet Viborg, og fredericianerne skulle bruge point for at holde syvendepladsen på afstand i forhold til kampen om top-6.

Michael Hansen havde blandet kortene (Foto: AVISEN)

Kampen startede med Esbjerg i meget boldbesiddelse. De fysisk stærke vestjyder havde en del spil på FC Fredericias banehalvdel, og det kastede en del hjørnespark af sig. Det tredje kom efter 12 minutter, og de to forinden havde ikke været farlige, men det var det denne gang. Bolden havnede efter en returbold tæt inde under mål, og bolden røg i kassen, men der blev korrekt dømt offside, og dermed slap FC Fredericai med skrækken.

Et par minutter senere var FC Fredericia på spil. Alexander Jensen fik bolden i højre side og smækkede bolden ind i feltet til høje Leonel Montano, men i en fri position headede lejesvenden fra Vejle Boldklub bolden over Mads Kikkenborgs mål, og i stedet var det Esbjergs tur til at være farlige efter 22 minutter. Finske Joni Kauko fik bolden midt i feltet, og med en firstimer bragede han bolden langt over Nybos mål.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Som kampen skred frem dalede kvaliteten, og i den resterende del af første halvleg skete der ikke noget, og der var stillingen ved pausen 0-0. Det kunne være blevet lavet om få minutter inden i anden halvleg, hvor Montano var på spil. Offensivspilleren fik bolden i højre side og kørte mod mål, og havde flere medspillere med helt fri, der var helt fri men i stedet for at spille den, så skød han på mål fra en spids vinkel og brændte.

Efter 56 minutter blev der skiftet ud for første gang. Ud gik Andreas Oggesen og Kristian Kirkegaard. Førstnævnte blev formentlig taget ud pga. tanken var tom, da han har været skadet i opstarten, mens Kirkegaard på den anden side havde været anonym kampen igennem, og derfor skulle der nyt blod ind i form af Christian Tue og Mathias Gertsen, der skulle forsøge at afgøre kampen til FC Fredericias fordel.

Kirkegaard spillede en anonym kamp indtil, at han blev skiftet ud. (Foto: AVISEN)

Kampen var chancefattig, men som anden halvleg skred frem begyndte Esbjerg at bide fra sig. Først havde vestjyderne et skud fra distancen, der sneg sig forbi, og efter 72 minutter kom målet. Det skete efter et indlæg, hvor den islandske målsluger Kjartan Finnbogason stod, hvor han skulle, og sendte bolden i mål til 0-1.

Med ni minutter igen var FC Fredericia tæt på at udligne. Fredericianerne brød igennem i venstre side og bolden kom forbi Kikkenborg efter et indlæg. På bagerste stolpe var Mikkel Knudsen på vej frem, men en Esbjerg spillede nåede imellem inden, at Knudsen kunne have sparket bolden ind i et tomt Esbjerg-mål.

FC Fredericia var under pres på dødbolde kampen igennem. (Foto: AVISEN)

FC Fredericia fik alletiders mulighed for at udligne med fire minutter igen. Leonel Montano headede bolden ned til Alexander Jensen, der blev skubbet i ryggen. Konsekvent pegede dommer Kasper Madsen på pletten, og Montano blev sat til at sparke. I første omgang scorede han, men der blev dømt omspark, da en spiller løb ind i feltet før, at der var fløjtet. På det andet spark brændte Montano på Mads Kikkenborg, der med en parade gjorde livet surt for FC Fredericia.

I kampens overtid fik FC Fredericia endnu en chance for at udligne, men Kikkenborg blev igen den store i duellen. Samson Iyede blev spillet i dybden, men blev hårdt presset bagfra og brændte chancen. Mere skete der ikke i kampen, der endte med en Esbjerg-spiller på 0-1. Dermed er FC Fredericia fortsat på femtepladsen, hvor der er to point ned til HB Køge på syvendepladsen.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer