FC Fredericia byder sig for alvor til i topstriden i NordicBet Ligaen. På Monjasa Park sejrede det fredericianske mandskab med 4-0 mod Vendsyssel, og indtager nu andenpladsen og er á point med topholdet FC Helsingør, som holdet møder i det næste opgør.

FC Fredericia kom til dagens opgør mod to sejre i træk i NordicBet Ligaen, mens det i tirsdagens opgør i Sydbank Pokalen blev til et nederlag, og i forhold til det opgør havde FC Fredericia sadlet om. Startformationen var mere velkendt, og det betød blandt andet, at Alexander Nybo var tilbage på mål, og med igen var også Valance Nambishi, der gled ind i start 11’eren igen.

Det skulle være med til at give FC Fredericia med fysik på midtbanen, hvor Nambishi startede med Christian Ege. Det skulle stække Vendsyssel, der inden kampen lå på 11. pladsen, og det stod i stor kontrast til fredericianernes tredjeplads, men det var ikke til at se, da gæsterne fra Hjørring-klubben satte sig tungt på boldbesiddelsen.

Gæsterne kørte sikkert bolden rundt i egne rækker, og ventede på, at der ville komme en mulighed for at slå til, men det skete ikke. Vendsyssel kunne ikke bryde FC Fredericias defensiv op, og i stedet slog hjemmeholdet til i det 17. minut. Alexander Jensen slog et hjørnespark ind i feltet, og det blev clearet. Jensen slog bolden ind i feltet igen, og ved bagerste stolpe kom Tobias Anker til vejrs, og med et hovedstød headede han bolden ind bag Lukas Jonsson i Vendsyssel-målet.

Efter 21 minutter slog FC Fredericia til igen. Vendsyssel fik ikke clearet bolden ordentligt, og efter en tilfældighed fik Samson Iyede bolden i feltet. Iyede tog bolden til sig, og med venstrebenet sparkede angriberen hjemmeholdet i front efter, at han har haft en måltørke på syv kampe efter at have startet sæsonen som lyn og torden.

Som første halvleg skred frem kom FC Fredericia mere i gang efter ikke at have haft i begyndelsen af opgøret, men hjemmeholdet blev ikke for alvor farlige. Det gjorde til gengæld Vendsyssel på et frispark efter 33 minutter. Christian Ege skubbede en Vendsyssel-spiller omkuld på kanten af feltet, og forsøget tog Diego Montiel sig af. Montiels forsøg strøg lige over mål, og dermed slap FC Fredericia med skrækken. Med fire minutter tilbage af første halvleg var Vendsyssel på spil igen, men Jelle van der Heydens hovedstød gik forbi mål.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF

Kort før pausen truede FC Fredericias Vendsyssels defensiv. Samson Iyede løb i tagrummet og med en smart aflevering fik Holvad spillet ham fri, men vinklen blev for spids for FC Fredericias målscorer, der måtte se forsøget blive reddet af Jonsson. Mere skete der ikke i første halvleg, som Vendsyssel gik slukøret fra efter at have været spildominernede bedømt ud fra statistikkerne.

Fra anden halvlegs start reagerede Vendsyssels træner, Henrik Pedersen, ved at skifte fire spillere. Ud gik Mikkel Wohlgemuth, Diego Montiel, Parfait Bizoza og Thomas Christensen, og ind i stedet kom Lasse Steffensen, Panagiotis Armenekas, Zander Hyltoft og Jeppe Pedersen. Netop Pedersen kom i fokus kort tid efter, at dommer Jesper Nielsen havde fløjtet anden halvleg i gang. Tiemko Kontaté tog et raid i Vendsyssels højre side og sendte bolden ind i feltet til Jeppe Pedersen, der helt fri foran et næsten tomt mål skød ved siden af.

FC Fredericia ville ikke stå tilbage, og pressede derfor på for yderligere en scoring. Anders Holvad fik efter 51 minutter muligheden for at score på en kontra, da han tog bolden med frem, og fra kanten af feltet skød han på mål, men Lukas Jonsson fik pareret forsøget ud til hjørnespark. Efter 58 minutter havde FC Fredericia mere held med afslutningen. Det skete, da Kristian Kirkegaard fik fat i en returbold efter et hjørnespark og sparkede bolden i mål, og det blev fejret med en baglæns saltomortale foran de 924 fremmødte tilskuere.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Forinden havde FC Fredericia i pausen skiftet Mikkel Basse ind i stedet for Samson Iyede i pausen, og efterfølgende var også Patrick Egelund kommet på banen i stedet for Valance Nambisihi, og det gav FC Fredericia mere sikkerhed på bolden, og det kastede også chancer af sig. Det gjalt blandt andet en til Basse, der ellers ikke er kendt som en målscorertype. Han forsøgte sig med et langskud, som gav Lukas Jonsson store problemer, men ind gik bolden ikke.

Til gengæld var Vendsyssel ualmindeligt tæt på at reducere med 12 minutter igen. Lasse Steffensen headede på mål i fri position, og bolden var på vej i mål, men FC Fredericia fik reddet bolden på stregen, hvilket fik keeper Alexander Nybo til at råbe holdkammeraterne op. Om det var, der gjorde udfaldet skal være usagt, men FC Fredericia fik med otte minutter igen punkteret opgøret fuldstændigt. Det skete på en omstilling, hvor Patrick Egelund fik bolden midt på banen og med en pasning på tværs fik han sendt Kirkegaard i dybden, og alene mod Lukas Jonsson svigtede FC Fredericia-spilleren ikke og blev dobbeltmålscorer. 

I slutminutterne kunne Kirkegaard have scoret hattrick, men kynismen udeblev i duellen mod Jonsson. Mere skete, der ikke i opgøret, som endte med en FC Fredericia-sejr på 4-0. Næste gang FC Fredericia løber på banen er den 8. november på udebane i et topbrag mod FC Helsingør.