FC Fredericia spillede lørdag holdets sidste testkamp. Det skete på udebane mod AC Horsens, hvor fredericianerne vandt 1-0 på mål af Samson Iyede, der fik vist sig frem.

Sådan som FC Fredericia stillede op til dagens opgør, kommer holdet ikke til at stille op mod Lyngby om en uge slog FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, fast efter opgøret. Mod AC Horsens tog han hensyn til dosering, og at nogle spillere havde brug for kampminutterne for at stå skarpt til, når det gælder.

Eksempelvis spillede Kristian Kirkegaard kun de sidste 20 minutter af opgøret, og han må forventes at starte inde, når det gælder mod Lyngby. Til gengæld fik eksempelvis Alexander Jensen 90 minutter i benene, de første 70 som højre back, og de sidste 20 minutter i en mere offensiv rolle, da Oliver Olsen kom ind. 

Kampen blev spillet på en tung træningsbane ved siden af Casa Arena i Horsens, og der var også vindblæst, og det gav holdene svære forhold. Det var derfor ikke altid, at bolden gjorde som det var tiltænkt. Den mest bizarre episode under forholdene skete, da FC Fredericias reservekeeper, Sebastian John, med omkring fem minutter tilbage af opgøret, snublede da han ville hurtigt ud og sætte bolden i spil. 

Til at starte satte med satte AC Horsens sig på det spillemæssigt, men da FC Fredericia fik kæmpet sig ind i opgøret, var det med gæsterne i teten. Den eneste store chance i første halvleg tilfaldt Marcus Hannesbo, da han efter 24 minutter fik bolden, da Alexander Jensen brød AC Horsens’ opspil. Hannesbo fik bolden midt for mål, men den unge venstrebensspiller torndede bolden over mål.

Pausen benyttede FC Fredericai til at skifte fire spillere ud. I den henseende var det værd at bemærke, at Peter Ullum kom ind på venstre back, da FC Fredericia ikke har noget naturligt alternativ til Nicolaj Ritter. På trods af størrelsen slap Ullum nogenlunde fra opgaven. I pausen kom også nytilkomne Peter Makrillos på banen, men han fik ikke sat sit præg på kampen.

Mere iøjnefaldende var i stedet Samson Iyede, der fik bolden i mål efter en times spil, men det blev annulleret, da han var i offsideposition. Til gengæld havde Iyede mere held kort tid efter, da han forsøgte sig fra distancen. Bolden blev rettet af, og på forunderligvis, endte den med at gå ind bag Marcus Bobjerg i AC Horsens’ mål.

Med 20 minutter tilbage af opgøret skete der en mærkværdig rokering hos FC Fredericia. Oscar Hedvell gik ud, og ind i stedet kom Sebastian John. Det er normalt, at keeperne skifter i pausen, men det var ikke tilfældet her, og faktisk endte John med at få en hovedrolle, da han i slutningen af opgøret diskede op med flere store redninger, da AC Horsens lagde et stort tryk på FC Fredericias mål.

I den anden ende havde FC Fredericia sat hurtigløberne Patrick Egelund og Kristian Kirkegaard på banen. Egelund var tæt på at kunne lukke det hele med ti minutter igen, men ind gik bolden ikke, og da Horsens heller ikke fik scoret, endte opgøret 1-0 til FC Fredericia.