FC Fredericia fik lørdag eftermiddag ram på topholdet HB Køge, der blev sendt hjem med et nederlag på 3-1, efter fredericianerne i store dele af opgøret spillede Morten Karlsens tropper baglæns ud af stadion.

Bortset fra de første fem minutter af opgøret stod der FC Fredericia på det hele. Kavalkaden af store FC Fredericia-chancer blev indledt efter seks minutters spil, hvor Anders Holvad kom alene igennem med Andreas Hansen, men effektivteten manglede for angriberen.

I de efterfølgende minutter var der igen optræk til en fredericiansk scoring. Både Victor Torp og Christian Sørensen bød sig til med skud fra distancen, men ind kom bolden ikke.

Tilskuerne på Monjasa Park var vidner til en velspillet kamp. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Efter 30 minutters spil havde Dennis Høegh alletiders mulighed for at bringe hjemmeholdet i front. Efter en solotur kom Høegh alene igennem med Andreas Hansen, men i stedet for kynisk at sparke bolden ind, endte det ud i endnu en afbrænder.

HB Køge har Morten Karlsen som træner, og han var kendt som en hårdtfightende midtbanespiller. Om det var derfor, at HB Køges Jakob Johansson ville markere sig overfor Manjrekar James skal dog være usagt. Johansson begyndte at gå voldsomt til canadieren, der lod sig tirre af det og skubbede igen. Episoden endte med et gult kort til Johansson og James.

Stillingen efter 39 minutter var 0-0, selvom FC Fredericia havde haft et hav af chancer. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

HB Køge havde efter 40 minutter deres første chance i opgøret, som var et saksesparksforsøg fra Jakob Johansson, som dog ikke havde heldet med sig. Det havde han til gengæld holdkammeraten Liam Jordan, der blev spillet fri i feltet og bragte udeholdet foran 0-1 lige inden dommer Kasper Madsen fløjtede til pause.

I anden halvleg kom forløsningen. Nicolaj Ritter brød igennem i venstre side og inde foran mål fandt han Anders Holvad, der ikke svigtede og bragte balance i regnskabet. Mere ville have mere efterfølgende. Få minutter senere var Holvad igen på spil, og en del af de 611 tilskuere på Monjasa Park begyndte at juble, men Holvads forsøg var røget i sidenettet.

Efter en times spil var der grund til rigtig jubel. Christian Sørensen modtog bolden i HB Køges felt og udplacerede med en præcis afslutning Andreas Hansen, der intet kunne stille op og måtte se bolden gå i mål til 2-1.

I den resterende del af kampen var FC Fredericia i fuld kontrol, og overlod ikke noget til tilfældighederne. Til sidst satsede HB Køge hele butikken, og det udnyttede FC Fredericia til at slå kontra. Nicolaj Ritter var igen stødt frem fra sin position på venstre back og tog et raid, og endte med at spille indskiftede Sebastian Buch helt blank foran mål. Den unge Buch svigtede ikke og cementerede sejren til slutresultatet 3-1.

Dermed er FC Fredericia på trejdepladsen i NordicBet Ligaen med fire point op til HB Køge på førstepladsen. Næste gang fredericianerne skal i aktion er søndag d. 9. september hjemme på Monjasa Park mod Nykøbing FC.

Annonce