Rigtig meget skal gå galt, hvis FC Fredericia ikke ender på tredjepladsen i NordicBet Ligaen i denne sæson. Det sker efter en sejr i dagens lokalopgør mod Kolding, der blev besejret 2-0 efter særligt en flot præstation i første halvleg.

FC Fredericia skulle tirsdag aften forsøge at holde Kolding på afstand i forhold til kampen om tredjepladsen, der udløser to millioner kroner i præmiepenge. Forud for kampen havde fredericianerne fem point ned til koldingenserne, og med tre spillerunder igen kunne der dermed slåes et afgørende hul.

Til det formål havde FC Fredericias cheftræner Jonas Dal et par ændringer i startopstillingen i forhold til det seneste opgør mod Næstved, der blev vundet 3-2 Henry Uzo døjede med ondt i tænderne, og blev erstattet af Nicolaj Ritter, og i offensiven gled Anders Holvad ud til fordel for Kristian Kirkegaard, som skulle forsøge at drive gæk med sine tidligere holdkammerater.

Det gav følgende startopstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter
Victor Torp – Christian Ege Nielsen
Kristian Kirkegaard – Mathias Gertsen – Agon Mucolli
Dennis Høegh

Kolding tabte senest 2-0 til Hvidovre, og dermed var dagens kamp sidste udkald i forhold til Koldings håb om at ende på tredjepladsen, men betingelserne for Kolding var ikke i top. Til kampen var de blandt andet uden den tidligere FC Fredericia-spiller Niels Letort, der har været en af profilerne for Kolding siden sit skifte til dem. Derudover var Mads Eriksen stadig ikke på toppen efter hans skadesperiode, og startede derfor på bænken.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Til gengæld havde Kolding Jeppe Hansen med i front. Hansen har af flere omgange spillet for FC Fredericia, men med ni mål i denne sæson har han markeret sig stærkt i NordicBet Ligaen, og er Koldings topscorer. Derfor var det en farlig herre, som den fredericianske defensiv skulle dække op.

I starten af kampen forsøgte FC Fredericia at diktere spillet, men Kolding lurerede hele tiden på at slå kontra og pressede højt på hjemmeholdets bagkæde, der ikke var sikre i pasningsspillet. Flere gange lavede de boldtab, som var ved at blive farlige, men det lykkedes FC Fredericia at stå imod.

Agon Mucolli kom i fokus fra start. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

I stedet for at komme bagud slog FC Fredericia til i det 15. minut. Det skete, da Jacob Buus i højre side sendte bolden ind til Dennis Høegh, der gik mod mål og tog duellen med Koldings keeper Frederik Ibsen. I første omgang fik Ibsen pareret, men efter noget småspil havnede bolden hos Agon Mucolli, der sparkede bolden i mål til 1-0.

Efter 25 minutter havde FC Fredericia muligheden for at komme i en farlig situation. Victor Torp drev bolden frem, men i stedet for at spille Kirkegaard fri han lavet et uprovokeret boldtab, der medførte en omstilling til Kolding. På det efterfølgende hjørnespark var Kolding tæt på at udligne efter noget klumpspil, der endte med et skud på mål. En afrettet bold var ved at snyde Alexander Nybo, men med en kvik refleks fik han lige akkurat reddet bolden.

Der var rigeligt at juble over for Red Pride. (Foto: Magnus Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Få minutter senere slog FC Fredericia til igen på en omstilling. FC Fredericia drev bolden hurtigt frem, og den havnede hos Kristian Kirkegaard, der sendte bolden videre til Agon Mucolli, som kynisk sparkede bolden i mål til 2-0 til stor jubel på Monjasa park, der var velbesøgt.

Mandag aften kunne FC Fredericia melde udsolgt af billetter til opgøret, og i thansen loungen var der også udsolgt med spisende gæster, og de fremmødte tilskuere kunne lide hvad de så. Med et talstærkt Red Pride var der den bedste stemning på Monjasa Park siden corona satte restriktioner på de danske fodboldstadions.

FC Fredericia havde flere gange optræk til at forkæle publikum med flere kasser i første halvleg, men der blev ikke scoret mere før pausen, og dermed gik FC Fredericia til pause foran 2-0 efter en præstation, som var en af de bedste længe.

https://www.vinmedmere.dk/

Fra anden halvlegs start forsøgte Kolding at sætte sig på opgøret og pressede på. Kvaliteten manglede i de afgørende situationer, men flere gange var Denis Fazlagic ved at blive farlig efter at være kommet igennem i højre side. Som konsekvens af det ville FC Fredericia bringe ny energi på banen. Ud gik Christian Ege,  og ind kom amerikanske Steven Enna.

Flere gange havde Kolding optræk til farlige situationer, men når det var nødvendigt trådte Alexander Nybo til og pillede gæsternes indlæg ned i sikker stil. Dermed tog 100 kampsjubilaren i dén grad revanche efter droppet i den seneste kamp mod Næstved.

Kolding hang forståeligt med mulen. (Foto: Magnus Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Med 25 minutter igen gik der et sus igennem publikum. Dennis Høegh gik i græsset og var i store smerter. Det gav flashback til hans lange skadesperiode, og man frygtede det værste, men den rutinerede spiller, der havde spillet en stor kamp, rejste sig. Efterfølgende måtte han dog lade sig udskifte med Anders Holvad.

Generelt var anden halvleg chancefattig, men med et kvarter igen fik FC Fredericia chancen for at punktere kampen fuldstændigt. Efter en dødbold var stopperen Erik Nissen blevet fremme, og han satte hovedet på et indlæg, men forsøget sneg sig forbi mål og dermed var kampen stadig på vippen.

Et par minutter senere fik Steven Enna chancen for at score, men amerikanerens skarphed udeblev efter det flotte opspil, som Kirkegaard blandt andet var en del af. I stedet stjal romerlys billedet i sekvensen efter, da et Vejle-banner blev brændt af ude foran stadion så man kunne se det.

Jonas Dal så spændt til i slutningen. (Foto: Magnus Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

I slutminutterne i bestræbelserne på at køre sejren hjem lavede FC Fredericia en dobbeltudskiftning. Ud gik den dobbelte målscorer Agon Mucolli og også Nicolaj Ritter havde spillet færdig. Ind i stedet kom Nikolaj Kirk og Martin Mikkelsen, der skulle være med til at holde Kolding fra fadet.

Missionen lykkedes. FC Fredericia holdt føringen og kunne lade sig tiljuble af tilskuerne på Monjasa Park, der så fredericianerne vinde med 2-0 efter en flot første halvleg. Med sejren er FC Fredericia næsten sikre på at ende på tredjepladsen, da kun Fremad Amager kan hente FC Fredericia og der skal der virkelig mirakler til. Fremad Amager er ni point efter Jonas Dals mandskab, og selv hvis det skulle lykkedes af vinde de tre kampe, så skal FC Fredericia slet ikke have point og Fremad Amager skal ud at hente FC Fredericias målscorer på +10. Fremad Amagers nuværende målscorer er -4.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på søndag, hvor modstanderen er FC Roskilde på udebane.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer