FC Fredericia havde sat næsen op efter en sejr mod Skive, og dermed som minimum holde trit med Viborg og Vejle i toppen af NordicBet Ligaen. Det skete ikke, da fredericianerne hjemme på Monjasa Park tabte 0-2.

FC Fredericia spillede søndag eftermiddag sidste hjemmekamp i 2019. Der skulle følges op på den mod Skive, hvis en flot halvsæson skulle fuldendes på bedste vis. Kampen var samtidig en mulighed for at tage revanche for blamagen i den seneste kamp mod Skive, hvor FC Fredericia formøblede en 0-2 føring og måtte rejse hjem med 2-2.

Siden har Skive fortsat med at drille flere hold. Blandt andet tvang de Brøndby ud i forlænget spilletid i Sydbank Pokalen, og senest drillede de Vejle ved at spille 0-0. Det der kendetegner skibonitterne er et bundsolidt håndværk, hvor der ikke bliver givet ved dørene.

Christian Ege var til i startopstillingen. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Til at forsøge at vinde opgøret havde FC Fredericia-træner Jonas Dal blandet kortene. I forhold til den seneste kamp mod FC Roskilde, der blev vundet med 2-0, var der fire ændringer i startopstillingen, hvor kun en af dem var tvunget. Nicolaj Ritter var ikke kommet sig over den skade, som han pådrog sig mod FC Roskilde, og han blev derfor erstattet af Jacob Buus. Til gengæld var Christian Ege blevet sin skade i baglåret kvit og startede inde.

To andre, der også startede inde i forhold til Roskilde-kampen, var Kristian Kirkegaard og Agon Mucolli. Det betød, at Dennis Høegh og Martin Mikkelsen gled ud af startopstillingen.

FC Fredericia startede med følgende opstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Lukas Enevoldsen – Henry Uzo
Christian Ege – Andreas Oggesen
Kristian Kirkegaard – Anders Holvad – Agon Mucolli
Steven Enna

Skive-træner Thomas Røll var tvunget til en ændring, da topscorer og midtbaneprofilen, Mikkel Jespersen, fik rødt kort i den seneste kamp mod FC Roskilde, som Skive tabte 1-3, og derfor sad han ude med karantæne. Til gengæld var profiler som Mikkel Vendelbo og Sebastian Grønning at finde på Skive-holdet, der skulle forsøge at gøre livet sur for FC Fredericia.

Rølls startformation var som følger:

Marcus Bobjerg
Jacob Vetter – Magnus Jensen – Christoffer Østergaard – Kenneth Nielsen
Emil Søgaard – Mikkel Vendelbo – Frederik Mortensen – Sebastian Denius
Jeppe Mogensen
Sebastian Grønning

Steven Enna havde et nærgående forsøg i første halvleg. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Kampen startede i et lavt tempo og uden chancer i begge ender, men som kampen skred frem kom der gang i FC Fredericia, som stod for kampens første store chance. 13 minutter inde i opgøret erobrede Agon Mucolli bolden i venstreside efter et aggressivt pres, og efter noget spil frem og tilbage havnede bolden i højreside, hvor der blev der smækket et indlæg ind i feltet efter Steven Enna. Amerikaneren steg til vejrs og var tæt på at bringe FC Fredericia i front, men bolden gik akkurat forbi mål.

Skive stod afventende og ventede på at slå til efter en dødbold eller på en kontra. Begge dele var ved at være tilfældet i løbet af første halvleg, hvor det var tydeligt, at Skive satsede på lange indkast når chancen bød sig. Deres hidtil største chance kom efter 29 minutter, hvor Mikkel Vendelbo blev spillet blank i feltet. Kun et indgreb af Erik Nissen, der fik blokeret skuddet, gjorde at Skive ikke kom foran.

33 minutter inde i opgøret fik FC Fredericia en stor chance til at komme i front. Den angrebsivrige Uzo driblede rundt om en Skive-spiller og fik frispark på kanten af feltet i en position til skud. Agon Mucolli tog sig af frisparket, som han med meget høj fart sendte mod mål, men skuddet gik lige forbi.

Skive fik noget at juble over efter 44 minutter, efter Frederik Mortensen (nr. 29 på billedet) havde brændt en friløber, men på det efterfølgende hjørnespark fik scoret. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Et par minutter før pausen brændte det for alvor på foran FC Fredericias mål. Fredericianerne blev fanget i en omstilling, og det gjorde, at Skive uhindret kunne spille sig uden om stoppeduoen Enevoldsen og Nissen. Helt fri igennem brændte Skives Frederik Mortensen på Alexander Nybo, som parerede bolden ud til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark endte Mikkel Vendelbo med at score til 0-1.

Det ændrede situationen markant for FC Fredericia. Fra at være det bedst spillende hold, var de pludselig bagud og skulle ud at jagte en udligning i anden halvleg, og Jonas Dals pausesnak skiftede derfor markant karakter.

Fra anden halvlegs start kom der ikke et modsvar. FC Fredericia havde bolden, men blev ikke farlige. Det ændrede sig med 25 minutter igen, hvor Jacob Buus først afdriblede Skive-forsvaret og sendte bolden et indlæg forbi Marcus Bobjerg, men der manglede en spiller foran mål til at prikke bolden ind.

FC Fredericia pressede på. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

FC Fredericia fik et hjørnespark ud af situationen, og i samme forbindelse foretog Jonas Dal en dobbeltudskiftning. Ud gik Agon Mucolli og Anders Holvad, der blev erstattet af Mathias Gertsen og Martin Mikkelsen. I situationen efter hjørnesparket, som Mikkelsen tog sig af, var Lukas Enevoldsen lige ved at udligne, men hans hovedstød sneg sig over mål.

Med et kvarters tid igen var Andreas Oggesen tæt på at give Monjasa Park forløsningen. Han forsøgte sig med et hårdt spark fra kanten af feltet, men i sidste øjeblik nåede Marcus Bobjerg ned til bolden og fik den slået ud til hjørnespark.

I et sidste forsøg foretog Jonas Da sin sidste skifte udskiftning med ti minutter tilbage af opgøret. Kristian Kirkegaard blev taget ud, og ind kom viceanfører Dennis Høegh. Samtidig blev Lukas Enevoldsen smidt op på top ved siden af Steven Enna for at skabe endnu mere ravage foran Skive-målet.

Med et par minutter igen kunne Skive have lukket ballet. Indskiftede Thomas Santos blev spillet fri i dybden, da FC Fredericia satsede hele butikken. Santos kom alene igennem mod Nybos mål, men keeperen reddede sikkert friløberen.

I overtiden var FC Fredericia lige ved at udligne efter et hjørnespark, men trods flere skudmuligheder lykkedes det ikke at få bolden i mål. I stedet slog Skive kontra i det fjerde minuts overtid, og da Oggesen gled slap Sebastian Grønning igennem og scorede sikkert til 0-2, da han afdriblede Nybo.

Efterfølgende var FC Fredericia tæt på at reducere, men det skete ikke og derfor endte årets sidste hjemmekamp med et nederlag på 0-2.

FC Fredericia spiller sidste kamp i efterårssæsonen på fredag, hvor modstanderen er Hvidovre på udebane.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/

Skriv et svar