Forside FC Fredericia FC Fredericia smider hjemmesejr og taber point i topkampen

FC Fredericia smider hjemmesejr og taber point i topkampen

DEL
FC Fredericia - Brabrand IF, 2. april, 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

FC Fredericia skulle i dag op imod Brabrand på Monjasa Park. FC Fredericia havde inden dagens kamp spillet fremragende, og hentet point mod både Vendsyssel og Esbjerg, mens dagens modstander i sæsonen har ligget godt til hjemmeholdet, der med en 5-1 og 3-0 sejr ved, hvordan man bryder Brabranddefensiven ned. Det skulle derfor blive spændende at se om hjemmeholdet skulle fortsætte den gode stime i den pointtætte 1.division.

Inden kampen talte Fredericia AVISEN med stadionservicemedarbejder Jørn Jensen. Han havde i dagene op til kampen kæmpet for at få alt klar. Frosten var ikke helt ude af banen i midten af ugen, hvorfor en stor presenning skulle sørge for at holde frosten væk op til kampen.

Klokken 13.45 blev der så fløjtet op til kamp i den solskinsskønne april. Endelig var der 1.divisionsfodbold i Fredericia igen, over en måned senere end ventet, men nu var vi igang. Der var forårsstemning i Fredericia, der duftede af pølser og fredericianerne skulle se fodbold igen.

Efter syv minutters stillingskrig, hvor særligt udeholdet havde været mest nærgående, var det alligevel FC Fredericia, der havde første skud på mål. Det gik dog langt over målet. FC Fredericia kom længere frem på banen. I det 12 minut erobrede Andreas Oggesen bolden få meter udenfor straffesparksfeltet, tog et træk og skød, men det blev til en jordtriller, som Daniel Vinjegaard klarede med lethed.

Som noget nyt havde 123 Fest leveret Hoppeborg til børnene på Monjasa Park denne 2. påskedag.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

FC Fredericia kontrollerede nu spillet, som var skubbet frem på Brabrands banehalvdel, og det skulle blive spændende at se om hjemmeholdet nu ville få gang i sit fremragende pasnings- og genpresspil. En indøvet elegant frisparkskombination med tre stationer var ved at give pote efter 16 minutter, men bolden blev headet over mål. Efter 19 minutter sad FC Fredericia massivt på spillet og det gav flere chancer, men ingen mål. Andreas Oggesen tog chancen fra distancen, men bolden fløj over mål, og i den anden ende var Brabrand en tå fra at bringe sig på 0-1 få sekunder senere, stik imod spil og skudforsøg.

De næste minutter var ikke sindsoprivende, men et frispark efter 27 minutter gik forbi Brabrands keeper, men også forbi målet. Man begyndte at sidde med følelsen af, at hjemmeholdet snart ville score, men først skulle en mur af 10 blå markspillere og en gul keeper passeres. Det var Oliver Fredsted tæt på efter 31 minutter, men Dennis Vinjegaard fik vippet bolden over mål til hjørnespark. Andreas Oggesen fik igen skudt. Skuddet resulterede i endnu et hjørnespark.

Med 39 minutter spillet kom FC Fredericia endnu tættere med et flugtende skud mod målet, men igen uden scoring til følge. Samme Holvad appellerede  sammen hjemmeholdet tilskuere for straffe, men dommer Jesper Nielsen pegede ikke på 11 meter pletten. Efter 43 minutter var det derimod ved at gå galt i den anden ende, da Lasse Møberg brændte for udeholdet, men der gik et gys igennem hjemmeholdets tilskuere.

Pause er lige med stadionplate, og sådan er det også denne dag i Fredericia, hvor solen skinnede fantastisk.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Anden halvleg

Anden halvleg startede som det meste af første. FC Fredericia var spildominerende og pressende på for en scoring, imens Braband IF pakkede sig ned med alle mand på egen banehalvdel. Men det havde efter 57 minutter endnu ikke ført til scoring. Det var tungt at se på.

I samme minut blev Anders Holvad igen nedlagt, udenfor feltet denne gang, men igen fik han ikke noget foræret af dommeren.

Men Holvad fik dog fuld valuta, da FC Fredericia i det 66 minut lykkes med endnu et suverænt sammenspil, og Holvad selv kunne sætte bolden i mål og bringe hjemmeholdet foran 1-0. Jublen var stor blandt Monjasa Parks 715 tilskuere. FC Fredericia havde forinden igen haft stor succes med sit unikke presspil. Det gjorde det svært for udeholdet, som nu måtte fremad banen.

FC Fredericia – Brabrand IF, 2. april 2018
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Det gav 11 minutter efter scoringen en dobbeltchance til FC Fredericia, som burde have bragt fæstningsholdet på 2-0, men det skete ikke. Brabrand IF havde en række forsøg, men FC Fredericias målmand, Alexander Nybo reddede. Efter 87 minutter var FC Fredericia igen tæt på 2-0 med et følt skud, lige uden for feltet mod mål.

Dommeren lagde fire minutter til, og det blev skæbnesvangert for hjemmeholdet, da Brabrand IF kunne udlignede i overtiden, da Michael Pedersen satte bolden ind bag Alexander Nybo. Det fik flere til at udvandre fra stadion. Hvad der lignede en sikker og fortjent hjemmesejr blev forvandlet til endnu en 1-pointskamp.