I et sandt bombardement af chancer i begge ender spillede FC Fredericia fredag aften 2-2 på udebane mod Skive, efter fredericianerne ellers var foran 0-2. FC Fredericia er med resultatet fortsat på førstepladsen, men på andenpladsen har to kampe i ærmet i forhold til FC Fredericia.

FC Fredericia var fredag aften på Hancock Stadion, hvor modstanderen var Skive, der er oprykker til NordicBet Ligaen. Skive kom til opgøret uden sejre i de tre seneste opgør i NordicBet Liga-regi, hvor de før kampen var noteret for ni point i otte kampe på niendepladsen.

Skives trænerduo, Thomas Røll og Martin Thomsen, havde til opgøret valgt følgende opstilling:

Marcus Bobjerg
Emil Søgaard – Kenneth Nielsen – Magnus Jensen – Christoffer Østergaard – Kenneth Nielsen
Sebastian Buch – Mikkel Vendelbo – Mikkel Jespersen – Sebastian Denius
Jeppe Mogensen
Sebastian Grønning

Fra Skives opstilling var der en gammel FC-kending i form af Sebastian Buch, der i sidste sæson var udlejet med mindre

På den anden side frister FC Fredericia en tilstedeværelse på førstepladsen, hvor Jonas Dals mandskab kunne lægge pres på de øvrige tophold med en sejr. Til opgøret havde Dal givet genvalg til spillerne fra Nykøbing-kampen:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Mathias “Malte” Johannsen – Nicolaj Ritter
Christian Ege – Andreas Oggesen
Kristian Kirkegaard – Mathias Gertsen – Agon Mucolli
Steven Enna

For Gertsen blev det et gensyn med Skive, som han tidligere har spillet i, og det samme var tilfældet for FC’s reservekeeper, Andreas Raahauge, og også cheftræner Jonas Dal, der som aktiv blandt andet spillede i Skive.

Med sig i ryggen havde FC Fredericia ca. 75 medrejsende fans, der havde taget opstilling på langsiden bag de to spillebænke, og de satte i dén grad deres præg på kulissen på Hancock Stadion.

Fra start fik Red Pride noget at juble over. Jacob Buus driblede et par spillere i højreside og blev efterfølgende nedlagt i en position, som indbød til et indlæg på frisparket. Ved frisparksbolden stod Mathias Gertsen og Nicolaj Ritter, og efter en arm i vejret fra Ritter, lavede Gertsen et velplaceret indlæg, der sad i pandebrasken på Ege, som helt umarkeret headede bolden i mål til 0-1 efter fem minutters spil.

Få minutter senere var Skive tæt på at udligne. FC-forsvaret stod slet organiseret, og det var Skive ved at udnytte i to omgange, men FC fik afværget situationen. Skive fortsatte med at presse på for en udligning. Efter tolv minutter fik hjemmeholdet et hjørnespark i højre side, og det kom Sebastian Grønning op til, og han sendte et kompetent hovedstød af sted, men bolden røg akkurat over mål.

FC Fredericia slap med skrækken, og i stedet slog de i dagens anledning hvidklædte gæster kontra. Nicolaj Ritter og Agon Mucolli førte bolden frem i venstreside, og med en tværpasning ind i feltet fandt Mucolli Krisitan Kirkegaard, der usvigeligt sikkert med et velplaceret spark fra omkring straffesparkspletten fik bolden i mål til 0-2 efter 18 minutter.

Et par miutter senere var Kirkegaard igen på spil. Efter et langt raid af Mucolli blev Kirkegaard igen spillet fri foran mål, men denne gang reddede Skive-keeper Marcus Bobjerg.

FC fortsatte med at presse på, og efter en kontrachance, s som ikke blev til noget, lagde Steven Enna sig ned omkring buen på Skive-feltet. Den amerikanske spiller tog sig til knæet, og signalerede straks, at han ikke kunne fortsætte. Han blev derfor erstattet af rutinerede Martin Mikkelsen, der lagde sig op ud på kanten og skubbede Kirkegaard helt på top.

Begge hold fortsatte med at blotte sig defensivt. 38 minutter inde i opgøret var det Alexander Nybos tur til at komme i fokus. Keeperen fik en tilbagelægning, og tog bolden til sig. En Skive-spiller fik pillet bolden fra ham, og fik sparket bolden i mål, men dommeren endte med at fløjte frispark til Nybo.

Minuttet efter burde Mucolli have bragt FC Fredericia foran 0-3. Mathias Gertsen spillede den vævre kantspiller helt fri midt foran mål, men Mucollis skarphed udeblev.

I stedet endte Skive med at bringe spænding tilbage i kampen i første halvlegs overtid, hvor Mikkel Jespersen efter et opspil i Skives højreside, var fri inde foran mål. Jespersen sparkede koldblodigt bolden i mål til pausestillingen 1-2.

FC Fredericia havde fået stabiliseret defensiven en anelse i indledningen af anden halvleg, men ud af ingenting fik Skive udlignet efter 63 minutter. FC Fredericia fik ikke clearet bolden godt nok efter en dødbold. Et indlæg sejlede ind, og ingen FC’ere fik fat i bolden. Det gjorde derimod Skives Jeppe Mogensen, der inde fra det lille felt sparkede Skive på 2-2.

Minuttet efter var Kristian Kirkegaard lige ved at slå igen. Bedst som FC Fredericia egentlig var blevet lullet i søvn, så fik Kirkegaard bolden midt for mål, og fik sendt en afslutning af sted, men Marcus Bobjerg fik pareret forsøget.

Efter chancefattig indledning på anden halvleg var der for alvor kommet gang i den efter Skives udligning. Efter 68 minutters spil hamrede Sebastian Grønning til bolden på stolpen, og chancerne fortsatte med at komme. Alexander Nybo diskede i angrebet efter op med en stor redning, efter en parade, der gav hjørnespark og på hjørnesparket var en Skive-spiller ved at heade bolden i mål, men FC fik reddet bolden på stregen.

Nybo fortsatte med at spille stort. Med et kvarter igen reddede han en friløber, og på det efterfølgende hjørnespark blev FC-keeperen igen redningsmanden, da han med en refleks reddede et hovedstodsforsøg.

FC Fredericia ville også være med. På et kontrastød efter Nybos redning fik FC hjørnespark. Erik Nissen kom til vejrs, men hans forsøg havnede i sidenettet og det blev startskuddet til, at FC begyndte at presse på hen mod slutningen af kampen.

I overtiden var Jacob Buus lige ved at blive den helt store helt. Han fik bolden ude foran feltet. Han sendte en kanonskugle af sted mod Skive-målet, men Bobjerg diskede op med en stor redning.

Trods et forsøg fra Kristian Kirkegaard i kampens sidste minut, endte FC Fredericia ikke med at få scoret, efter at have presset på i slutminutterne. Derfor endte kampen 2-2.

Det uafgjorte resultat tiltrods bevarer FC Fredericia førstepladsen, hvor de nu har fire point ned til Viborg på andenpladsen. Viborg har dog to kampe i baghånden.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er søndag d. 22. september mod Fremad Amager på Monjasa Park.

https://pro-print.dk