FC Fredericia spillede sæsonen sidste kamp. Det skete på hjemmebane mod Nykøbing, og efter at være kommet foran 1-0, så endte kampen 2-2 på en udligning af FC Fredericias Nikolaj Kirk fem minutter før tid.

FC Fredericia spillede tidligt torsdag aften sidste kamp i sæsonen, og kortene var lige som i det seneste opgør mod FC Roskilde blandet i forhold til, når fredericianerne har stillet op i stærkeste opstilling.

På forhånd var det givet, at Dennis Høegh ikke ville spille, da han kom til skade i den seneste hjemmekamp mod Kolding. Senest afsonede han karantæne mod Roskilde, men han er altså ikke blevet skaden kvit til dagens kamp.

På forhånd var det også givet, at Agon Mucolli heller ikke ville komme i spil, da han i Kolding-kamp blev kom til skade med låret. Det gjorde, at man ingen chancer tog mod Roskilde og det samme var tilfældet i dagens kamp.

https://www.vinmedmere.dk/

I front var der ikke genvalg til Steven Enna, og dermed kom Anders Holvad til at spille frontangriber med fraværet af Høegh. Det gav følgende opstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Christian Ege Nielsen
Victor Torp – Mathias Gertsen – Kristian Kirkegaard
Anders Holvad

Før opgøret kunne fløjtes igang skulle der overståes en række formaliteter. FC Fredericia tog forud for opgøret afsked med Jacob Buus, Martin Mikkelsen og Andreas Raahauge har kontraktudløb og fortsætter ikke i klubben, og så skal Victor Torp, Henry Uzo og Nikolaj Kirk retur til FC Midtjylland. 

Foruden afgangene skulle årets spiller også kåres. Først blev amerikanske Steven Enna kåret til årets spiller af Red Pride, og i efterfølgende var det den sportslige ledelse i FC Fredericias tur til at kåre årets spiller, og deres valg var faldet på Andreas Oggesen.

Kirkegaard blev skadet i kampens indledning. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Med formaliteterne overstået fløjene Jacob Karlsen opgøret igang og fra start satte FC Fredericia sig på kampen, men planerne blev ændret efter ti minutter. Kristian Kirkegaard havde fået et riv i låret og måtte lade sig udskifte efterfølgende til fordel for Martin Mikkelsen.

Holvad bragte FC Fredericia foran med 1-0. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Dominansen fortsatte efterfølgende. Nicolaj Ritter blev i det 20. minut hevet omkuld i Nykøbings felt, og uden tøven blev er peget på straffesparkspletten. Anders Holvad skulle tage sig af sparket, og sikkert udplacerede han Jannich Storch og bragte FC Fredericia i front med 1-0.

Ud af det blå var Nykøbing tæt på at udligne, men en mirakelblokering på stregen af Lukas Enevoldsen reddede situationen og i stedet var FC Fredericia ved at fordoble føringen, da Victor Torp kom fri midt for mål, men forsøget gik lige akkurat forbi.

Mere skete der ikke i første halvleg, og derfor gik FC Fredericia fortjent til pause i front efter spillemæssigt at have siddet på de første 45 minutter, hvor holdet dog bortset fra enkelte momenter ikke var kommet frem til de store chancer.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

FC Fredericia blev lullet i søvn i anden halvleg. Det udnyttede Nykøbing til at få initiativet. FC Fredericia lod sig presse tilbage, og det udnyttede Chris Thorsheim i det 63. minut, hvor han trak ind fra venstre og placerede bolden i det lange hjørne og udlignede til 1-1.

Få minutter senere kom Nykøbing i front. FC Fredericas forsvar så passivt til, da Sebastian Koch på kanten af feltet var fri til skud og bragede bolden forbi en chanceløs Alexander Nybo. Straks kom der handling fra bænken. Enna intensiverede opvarmningen og blev med 20 minutters tid sendt på banen i stedet for Torp, der i store dele af opgøret havde været anonym og langtfra så kampafgørende, som han har været ved tidligere lejligheder.

Enna blev sat ind på top. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Med ti minutters tid igen var Steven Enna ved at komme alene igennem, men amerikaneren blev stoppet lige foran Jannich Storchs mål og derfor løb chancen ud i sandet. I stedet foretog FC Fredericia en dobbelt udskiftning i bestræbelserne på at udligne. Mikkelsen og Holvad blev skiftet ud, og ind i stedet kom Nikolaj Kirk og Henry Uzo, der skulle forsøge at gøre en forskel i slutfasen.

Straks fik det effekt. Først appellerede FC Fredericia for straffespark, men i momentet efter fik Nikolaj Kirk banket bolden i mål og så brød jublen løs på Monjasa Park, der ville have mere. Og det ville FC Fredericia tydeligvis også og pressede på for at vinde, men missionen lykkedes ikke og sæsonens sidste kamp endte derfor 2-2.

Se her flere billeder:

Leave a Reply