FC Fredericia fik en god generalprøve forud for pokalbraget mod Silkeborg på onsdag. Det blev til en 1-0-sejr mod Nykøbing FC i en kamp, hvor gæsterne havde flere nærgående forsøg, men Fredericia holdte stand og sejrede.

På en solbeskinnet fredag aften, der nærmest kan betegnes som en sommeraften temperaturen, var den kommende FC Fredericia-træner Jonas Dal at finde på Monjasa Park.

Han kunne se FC Fredericia blive presset i bund fra start. Nykøbing satte sig tungt på spillet, men som første halvleg skred frem kom hjemmeholdet bedre med.

FC Fredericia havde blandet kortene i startopstillingen til dagens kamp. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Inden da burde gæsternes Lars Pleidrup have bragt Nykøbing i front, men i stedet var det FCF der kom tæt på. Mikkel Hedegaard tog et godt raid og fik trykket af. Nykøbing-keeper Thomas Villadsen holdte ikke forsøget og Fredericia fik returbolden, hvor de fik tilkæmpet sig et frispark. Frisparket blev taget af Christian Sørensen, hvis forsøg langt de fleste på Monjasa Park havde set inde. Venstrebenssparket sneg sig dog lige forbi mål.

Første halvleg var generelt ikke begivenhedsrig. Indimellem kom der opløftende momenter fra begge hold, som da gæsternes Joachim Wagner trykkede af med ydersiden og testede Alexander Nybo.

Bedst som det lignede, at stillingen ved pausen ville være en stensikkert 0-0 testede Nykøbing træværket på Monjasa Park. Det var Nicolai Jessen, der på det skammeligste misbrugte en helt fri chance og minuttet senere var han igen på spil. Et hidsig tilbageløb af Fredericia forhindrede dog Jessen i at få en friløber, og stillingen ved pausen var derfor 0-0.

Kampen var i den første del af anden halvleg i dødvande. Det fik begge trænere til at reagere efter 62 minutters spil. Nykøbing foretog en dobbeltudskiftning, mens FC Fredericia skiftede Brent McGrath ud og satte fysisk stærke Kenan Hajdarevic på banen. Det var straks ved at give effekt. Hajdarevic fik driblet sig fri og overlod bolden til Esben Petersen, der var tæt på at sende bolden i mål.

FC Fredericia havde det svært mod Nykøbing, men udnyttede en god periode til at score. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter 73 minutters spil kom der hul på bylden. Det var netop indskiftede Hajdarevic, som var først over returbolden fra Esben Petersens forsøg på Thomas Villadsen, der så skidt ud. Blot få minutter efter var Nykøbing tæt på at udligne. Gæsternes indskiftede Anders Due, der tidligere har spillet for flere Superliga-klubber, kanonerede bolden på overliggeren.

I resten af kampen pressede Nykøbing på, men det lykkedes dem ikke at få bolden i netmaskerne, selvom de havde flere nærgående forsøg. FC Fredericia endte derfor med at vinde kampen 1-0.

Sejren betyder, at FC Fredericia avancerer til sjettepladsen i NordicBet Ligaen, da Thisted samtidig tabte til Viborg.