FC Fredericia spillede onsdag aften deres kamp i 1. runde af Sydbank Pokalen mod Hatting-Torsted. Det endte med at blive en sikker FC Fredericia-sejr på 0-5, og dermed et dette års pokaleventyr i gang.

Pokalkamp har sine charme. I udkanten af Horsens har Hatting-Torsted fra Serie 1 hjemme, og der var derfor dømt pokalbold i noget mindre omgivelser, end FC Fredericia er vant til.

Med en modstander fra Serie 1 var der muligheder for Jonas Dal til at se nogle af de spillere, som ikke stater inde normalt. Med Sonni Nattestad og Mathias “Malte” Johannsen skadet, så gav det Dal muligheden for at se Mathias Nygaard an i midterforsvaret. Resten af FC Fredericias startopstilling så ud som følger:

Andreas Raahauge
Jacob Buus – Erik Nissen – Mathias Nygaard – Henry “Uzo”
Victor Ezekiel – Nikolaj Kirk
Anders Holvad – Mathias Gertsen – Agon Mucolli
Steven Enna

Med omkring 20 medrejsende fans fra Red Pride i ryggen kunne FC Fredericia se, at Hatting-Torsted i kampens indledning gik efter en chokstart, men efter fem minutter satte FC Fredericia sig på begivenhederne.

Efter små ti minutter var Henry “Uzo” ved at score i sin comebackkamp for fredericianerne. Efter et hjørnespark modtog han bolden ude foran feltet og forsøgte sig, men bolden sneg sig lige forbi opstanderen. Fem minutter senere var det Steven Enna, der var tæt på at score et hjørnespark. Amerikaneren steg til vejrs, men han måtte se sig forsøg blive blokeret i sidste øjeblik.

22 minutter inde i kampen skete noget, er ikke måtte ske. Ikke at Hatting-Torsted kom foran, men at FC Fredericia fik en skade til en af stamspillerne i en kamp, hvor man bare skulle cruise sig igennem. Det skete, da Jacob Buus fik et slag over foden og måtte lade sig udskifte med Rune Schelde. Det betød, at Kirk gled ned på højre back for at gøre plads til Ege på den centrale midtbane.

En halv time inde i opgøret kom forløsningen for FC Fredericia. Mathias Gertsen modtog bolden i en omstilling og driblede frem til kanten af feltet. Fra en position midt fra mål sparkede han bolden fladt ind med sådan en kraft, at Hatting-Torsteds keeper chanceløst kunne se, at FC Fredericia kom foran 0-1.

Der var optræk til flere scoringer, men netmaskerne kom ikke til at blafre mere i første halvleg, og pausestillingen var derfor 0-1 til FC Fredericia.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FC Fredericia fortsatte med at sidde på spillet i anden halvleg. Det gav bonus efter 54 minutter, hvor amerikanske Steven Enna modtog bolden i feltet fra Kirk. Enna hamrede bolden i mål til 0-2, og så var der liv og glade dage hos Red Pride, der virkelig har taget Enna til sig fra dag et.

Minuttet efter var Hatting-Torsted lige ved at reducere. Det sket, da Raahauge fejlvurderede en fremlægning, som han gik ud for at ville heade væk. I stedet for at heade bolden væk fløj bolden over ham, men Erik Nissen fik afværgede situationen.

Med en halv times tid igen kunne Steven Enna endegyldigt lukke kampen, da han efter et indlæg fra Agon Mucolli fik fat i bolden og scorede til 0-3, og så var der ellers dømt fyraften til Erik Nissen, som blev erstattet af anfører Christian Ege Nielsen.

Der blev også spilletid til unge Rasmus Møller, der afløste Anders Holvad med 25 minutter tilbage af opgøret,der efterfølgende gik ind i en fase, hvor Hatting-Torsted var løbet tør for kræfter og FC Fredericia virkede tilfredse.

I slutningen af kampen blev der igen noget at glæde sig over for FC Fredericia. Agon Mucolli modtog bolden på kanten, efter en tværpasning fra Rune Schelde. Mucolli trak ind i banen og bankede bolden ind i det korte hjørne til stillingen 0-4.

Inden dommeren fløjtede af nåede også Henry “Uzo” at komme på måltavlen, da han i det sidste minut scorede til slutresultatet 0-5. Dermed er FC Fredericia med i bowlen, når der d. 15. august trækkes lod til 2. runde af Sydbank Pokalen.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på søndag mod Næstved på Monjasa Park.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det