FC Fredericia gæster søndag eftermiddag Skive IK på udebane, og her møder fredericianerne et meget formsvagt mandskab, der end ikke har deres egen hjemmebane til rådighed.

Skive IKs hjemmebane, Spar Nord Arena, er ikke spilbar og derfor spilles søndagens kamp på kunstgræsbanen i Egeris. Det er ikke nødvendigvis en ulempe for FC Fredericia, der selv træner på kunstgræsbanen i Madsby, og har gjort det hele foråret.

Skibonitterne havde en god sæson i 2016/17, men i denne sæson har spillet ikke kørt på skinner for dem. I de seneste 11 kampe er de uden sejr, og det placerer dem på en skuffende sidsteplads i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia er dog heller ikke selv for godt kørende. Senest blev det til et nederlag mod HB Køge, og det betyder, at fredericianerne ikke har vundet siden forårspremieren mod Esbjerg. Og fra at have snakket topplacering, er Fredericia nu havnet i ingenmandsland midt i tabellen.

I sæsonen har Skive og Fredericia tørnet sammen to gange. Det første opgør i Skive endte 2-2, mens fredericianerne vandt hjemmekampen 3-2. Betingelserne for at gentage bedriften fra hjemmekampen er dog svækket, da FCF er hæmmet på midtbanen. Anfører Christian Ege sidder formentlig ude med en skade, mens Andreas Oggesen sidder ude med karantæne.

Rent statistik har FC Fredericia heller ike de bedste betingelser. Det er således blevet til nederlag i de tre seneste udekampe mod Siden juni 2012 har Skive og Fredericia mødtes otte gange i Skive. Her er det blot blevet til en enkelt fredericiansk triumf tilbage i oktober 2015. Ellers er det blevet til tre uafgjorte opgør, og fire Skive-sejre.

Rent statistik kan FC Fredericia dog glæde sig over, at de er NordicBet Ligaens bedste udehold, hvor de er noteret for 23 point for 13 udekampe. Her er det blevet til seks sejre, fem uafgjorte og to nederlag.

Der er kampstart mellem Skive og FC Fredericia klokken 13:45.