Fredag skal FC Fredericia tilbage på sporet, efter udebanenederlaget til Viborg FF, som skal danne grobund for at skabe selvtillid før pokalbraget mod Silkeborg på onsdag.

Et skridt frem, et skridt tilbage. Det må FC Fredericia sande efter nederlaget til Viborg. FCF var helt oppe at flyve, efter sejren mod AaB i DBU Pokalen, men der var dybt at falde.

Det har været historien for FC Fredericia i en del år, men skuden skal vendes igen og selvtilliden skal bankes ind i fredericianerne for at danne grundlaget for videre avancement i pokalturneringen.

Selvom der er pokalkamp mod Silkeborg onsdag, og FCF skal i aktion fredag, bør der dog ikke spares for meget på stamspillerne. Et professionelt mandskab bør kunne nå at restituere lørdag og søndag for at træne igennem mandag og tirsdag op til opgøret. Er der den mindste tvivl om spillere skal de selvfølgelig spares, men det bør ikke være af rotationsårsager, at der skal sidde spillere over i FCF-truppen.

Godt nok har FC Fredericia formentlig forpasset chancen for top-3 i NordicBet Ligaen, hvor de er på syvendepladsen med syv point op til Vendsyssel på tredjepladsen. Derfor skal der stadig bankes selvtillid ind i truppen forud for opgøret mod Silkeborg, og det gør man ved at spille med det bedste hold mod Nykøbing FC.

Netop Nykøbing FC må siges at kommet med selvtillid. Trods en placering i den nedre del af tabellen på niendepladsen er Nykøbing inde i en god formkurve. Senest blev det til en 3-0-sejr på udebane mod HB Køge, og det vidner om et hold, der har fundet formen.

Dermed bliver det langt fra nogen nem opgave for Fredericia, der igen kan glæde sig over at have pokalhelten Dennis Høegh disponibel efter han sad over mod Viborg med karantæne som søge af et rødt kort i udekampen mod Thisted.

Der er kampstart mellem FC Fredericia og Nykøbing klokken 18:00. Det er muligt at hente fribilletter til opgøret hos Davidsen.