FC Fredericia spillede i sidste sæson med om oprykningspladserne til Superligaen, men det bliver ikke tilfældet i år grundet en strukturændring.

I denne sæson er der tre direkte nedrykkere og kun en oprykker. Der er ikke noget, som hedder playoff-kampe mod Superliga-mandskaber. Det gør, at FC Fredericia ikke kan forvente at spille med om oprykning i denne sæson – dertil er forskellen på FC Fredericia og de øvrige tophold på papiret for stor.

Superliga-nedrykkerne Vejle og Vendsyssel har begge ambitioner om en hurtig tilbagevenden i landets bedste række. Viborg var snublende tæt på at rykke direkte op i sidste sæson, men endte som to’er og de tabte samlet deres playoff-kamp til Hobro.

De tre mandskaber skiller sig markant ud i forhold til de øvrige mandskaber i NordicBet Ligaen. Det understreges specielt med, at Viborg i løbet af sommeren har hentet Christian Sørensen i FC Fredericia, selvom han ellers havde udtalt, at han ville skifte til en Superliga-klub.

Derfor skal FC Fredericia først og fremmest sørge for at holde de tre nedrykningspladser på afstand, men det skal ikke være sådan, at der lurer et nedrykningsspøgelse i kulissen. Der er hold, som FC Fredericia simpelthen skal holde under sig.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/

Det er uvidst hvor FC Fredericia står forud for sæsonen. Profilen Christian Sørensen er fortid, og hans direkte erstatning i truppen er Kristian Kirkegaard, der er lidt et ubeskrevet blad på dette niveau. Kirkegaard var en stor profil i 2. division, men fra den række og til NordicBet Ligaen er der niveauforskel og det kan ikke forventes, at han fra dag et går ind og er en profil.

Til gengæld kan FC Fredericia hæfte sig ved, at Anders Holvad igen er på vej tilbage i topform, hvilket han ikke var i foråret, da han døjede med en skade, der tydeligt hæmmede hans spil.

Samtidig er der forventninger til, at den amerikanske angriber Steven Enna kan blive den bomber, som der er sukket efter i flere sæsoner. Man kan dog ikke forvente, at Enna fra start bomber løs, da hans arbejdstilladelse først er kommet på plads nu og han derfor ikke har trænet med truppen i den første halvdel af juli.

Ellers ligner FC Fredericias trup en, der er nogenlunde status quo niveaumæssigt i forhold til sidste sæson, og derfor er den realistiske forventning til sæsonen en placering mellem fjerde og syvendepladsen.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her