Kolding IF’s oprykkere har taget NordicBet Ligaen med storm. De er på førstepladsen, og i dagens lokalopgør skal FC Fredericia forsøge at få dem ned på jorden.

I sidste uge stod der lokalbrag på menuen i Nørreskoven. Nu er det FC Fredericias tur til at være værter, når Kolding kommer på besøg.

“Vi har lige haft den fantastiske kamp mod Vejle, hvor der var mange tilskuere i en fantastisk kulisse. Vi håber på det samme mod Kolding,” siger Jonas Dal.

Op til denne sæson har Kolding været på rov i FC Fredericia. De har sikret sig Mads Eriksen og Niels Letort, der var kommet i overskud i FC Fredericia. Udover de to er der andre spillere med Fredericia-fortid i form af blandt andet Jens Rinke, Simon Smith, Dennis Fazlagic, Brent McGrath og Jeppe Hansen.

Det er den omvendte situation fra tidligere, når FC Fredericia mødte Vejle, hvor en del af FC-spillerne var hentet netop fra Vejles overskudslager.

“Sådan er det når spillere skiftere – der vil være rivalisering og sådan var det også mod Viborg med Christian Sørensen. Det kan godt være, at der er lidt fætter/kusine-fest med, at mange kender hinanden på kryds og tværs, men når først kampen kommer i gang, så tænker man ikke over det,” fortæller Jonas Dal.

Kolding kommer til Monjasa Park med fire sejre og en uafgjort, og Jonas Dal har noteret sig hvad det er Kolding har gjort godt.

“De har en utrolig god defensiv base, og de er klar over hvordan de skal stå i forhold til hinanden. De er gode til at slå kontra og gode til at gøre modstanderen dårlig, når de er på vej frem, og det har de lukreret på,” siger Dal.

I onsdags var FC Fredericia ude i en hård kamp mod Viborg, hvor det efter en sen fredericiansk udligning blev til 2-2. Efter et træningspas torsdag og lørdag mener Jonas Dal, at FC Fredericias trup er godt stillet, selvom flere af spillerne så helt færdige ud efter Viborg-kampe.

“Spillerne har reageret fint – det ser godt ud og ingen hænger. Vi har næsten alle klar igen, så det er fint,” forklarer Jonas Dal, der kun mangler Sonni Nattestad og Dennis Høegh før hele truppen igen er skadesfri.

Vejrudsigten melder om 25 grader, og meldingen går på mange tilskuere på Monjasa Park til opgøret mod Kolding. Det er sød musik i Dals øre.

“Jeg håber, at det bliver superfedt så vi kan give de mange mennesker en sejr og hvis solskinnet kommet er det perfekt,” slutter Jonas Dal.

Der er kampstart mellem FC Fredericia og Kolding IF klokken 14:00 på Monjasa Park.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia