FC Fredericia spiller lørdag den sidste træningskamp før, at det går løs i NordicBet Ligaen på udebane mod Lyngby. Kampen skal bruges til de sidste taktiske justeringer, ligesom der er kamp til det sidste om enkelte startpladser.

Det meste af FC Fredericias startformation, når NordicBet Ligaen starter op igen, giver sig selv, men der er enkelte pladser, der er i spil. Sikkert som amen i kirken er det, at Kristian Kirkegaard kommer til at indtage en position langt fremme på banen, og at dømme ud fra træningskampene er Patrick Egelund også en, som man kan regne med til startformationen.

Længere tilbage på banen er der flere spørgsmål. Efter alt at dømme kommer FC Fredericia til at spille 4-2-3-1 og det betyder, at man formentlig kommer til at bænke en eller flere af de spillere, der udgjorde grundstammen i efterårssæsonen.

På højre back er der åben slagudvekslning mellem Oliver Olsen og Alexander Jensen. Jensen kan også gøre sig centralt på banen, og det kan i virkeligheden faktisk blive en ulempe for ham, da han så er den perfekte spiller at have på bænken, da han dækker flere positioner. I midterforsvaret er det mest oplagte at spille med Jeppe Brinch og Jeppe Gertsen, men det vil komme til at efterlade FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, i et dilemma.

Christian Ege Nielsen startede i det meste af efteråret i midterforsvaret, og man bænker ikke bare lige sin anfører. På den anden side var det Michael Hansen, der selv var med til at pege på Valance Nambishi som tilgang i sommeren 2020. De to er som midtbanespiller ens typer, og på et hold, der vil være meget i boldbesiddelse, vil det ikke være optimalt med to hardhittere på midtbanen. Det ligger derfor i kortene, at en af de to vil komme til at spille ved siden af Mathias Kristensen inde centralt.

Længere fremme ad banen ligner det, at Samson Iyede i første omgang har tabt kampen om en start plads. I den formation, som FC Fredericia kommer til at spille, vil det mest naturlige for ham være at spille på kanten, og der vil være flere spillere, der har vist sig mere frem end ham. Det er dog en af de positioner, der stadig er forholdsvis åben. Det kommer formentlig til at stå mellem Iyede og Marcus Hannesbo, hvem der kommer til at spille venstre kant, da man må formode, at Kristian Kirkegaard kommer til at starte inde på den modsatte kant.

Den offensive midtbane kan der også være kamp om. Andreas Lausen har haft muligheden for at vise sig frem i testkampene, men også Christian Tue og Patrick Egelund kan spille pladsen. Egelund ligner en spiller, der kommer til at starte inde, men om det bliver i den kreative rolle, eller helt på top, afhænger formentlig af mostanderen. Vil man have en mere klassisk angriber bliver det med Anders Holvad i front med Egelund bag sig.

Det er nogle af de ting, som FC Fredericia skal have svar på, når de lørdag spiller sidste testkamp på udebane mod AC Horsens.