FC Fredericia spiller i dag på udebane mod Nykøbing FC, men opgaven bliver ikke nem. Til opgøret er Jonas Dals mandskab ramt af karantæner til Jacob Buus og anfører Christian Ege Nielsen.

FC Fredericia har spillet en meget disciplinær sæson indtil videre. Der har ikke været de helt store udfald, som man har set i tidligere sæsoner, hvor der har været en del dumme pointtab i kampe, som man har domineret.

I september var der et par tilfælde, men på det seneste er kursen igen kommet på rette køl. Det bedste eksempel på det er kampen d. 29. september mod Hvidovre. FC Fredericia satte en sikker føring over styr, og Hvidovre fik udlignet til 2-2, men panikken udeblev og Jonas Dals mandskab endte med at vinde 3-2.

Ved andre lejligheder har der været helt gennemførte præstationer over en hel kamp. De bedste eksempler på det er lokalopgørerne på udebane mod Vejle og Kolding, hvor der var en kynisme og aura over FC Fredericias spil, som sjældent er set fra fredericianernes side. Forsvaret var afstemt og lignede et fæstningsværk, som blev fulgt op af en offensiv, der skød med skarpt, når muligheden bød sig.

Store armbevægelser fra Nykøbings side

Nykøbing FC er et hold, der har store armbevægelser. Tidligere har det været ambitionen at rykke op i Superligaen senest i sommeren 2020, men de planer er lagt til side og udskudt frem til sommeren 2022.

Nu er Nykøbing ved at bygge et projekt op, som skal sikre holdet en base af lokale spillere og trænere, der skal få holdet op i landets bedste række.

FC Fredericia har siden sommeren 2016 mødt Nykøbing ti gange, og det er derfor et hold som fredericianerne kender særdeles godt.

“De kan spille på flere måder. De kan spille med en fysisk stærk angriber i Mathias Kristensen, som giver dem mulighed for at spille direkte. De har også muligheden med at smide Mikkel Dahl på top, og så har de mange dygtige boldspillere på midten af banen, som kan fodre angriberne. Vi skal være opmærksomme på, at de kan spille på flere instrumenter, men vi skal mest kigge på os selv.Vi spillede langt hen ad vejen en fin kamp mod Silkeborg. Vi er ærgerlige over resultatet, men spillet var godt og det skal vi tage med til Nykøbing,” siger Jonas Dal.

Nøglespillere er ude

Til opgøret mangler FC Fredericia Jacob Buus og Christian Ege Nielsen, og så er Mathias “Malte” Johannsen fortsat ude med en skade, men det tager Jonas Dal ikke så tungt.

“Vi havde en forpremiere mod Silkeborg i vores pokalkamp, så det er ikke sådan, at det er uvant for os. Vi har haft lang tid til at spille andre ind. De spillere, som kommer ind, er vant til situationen, så jeg ser det ikke som et stort problem, men det er altid ærgerligt at vi mangler to spillere fra den sædvanlige startopstilling,” forklarer Dal.

Efteråret har gjort sit indtog og notorisk er Nykøbings græs ikke det bedste, men meldingen går på, at banen ikke er pløjet helt op til stor glæde for Jonas Dal.

“Jeg har haft folk i marken, der har set den ved selvsyn. De siger, at den er god årstiden taget i betragtning. Vi træner på en blød bane i Fredericia, og er der et humpel eller to på den, så er vi forberedt. Får vi en plæne, der ligner Wembley, så ved vi, at vi kan spille fodbold,” siger Jonas Dal.

Udebanestatistikken er i top

Indtil videre i sæsonen står FC Fredericia noteret fire sejre og to uafgjorte på udebane i sæsonen. Hjemmebanestatistikken siger på den anden side tre sejre, en uafgjort og to nederlag. Forskellen på fremmed og eget græs har Jonas Dal svært ved at forklare.

“Det er det spørgsmål, som vi også fik i sidste sæson, hvor hjemmebanestatistikken ikke var så god, men var gode på udebane. Det kan være, at når vi spiller på udebane, at hjemmeholdet så mener, at de skal mere frem og styre spillet, og det kan vi lukrere på. Når vi er på hjemmebane, er der mange hold, der synes, at det er rimeligt at vente på os. Det kan komme os til gene, når vi skal spille os igennem,” siger Jonas Dal.

Sidst FC Fredericia spillede mod Nykøbing blev det 2-2, men kampen bliver husket for opgøret, hvor fredericianerne brændte to straffespark.

“Vi har scoret på straffe siden,” griner Jonas Dal og fortsætter: “Den hurdle er vi ovre, men ellers er det at sparke straffespark noget mentalt. Det er et spørgsmål om, at vi får den spiller, der har mest glid i banen og medvind på cykelstien, til at sparke. Vi regner ikke med, at det bliver et problem igen. Jannich Storch havde en god kamp sidst, så vi skal have revanche hvad det angår,” slutter Jonas Dal.

Der er kampstart mellem Nykøbing og FC Fredericia klokken 14:00. Opgøret kan følges live i tekst på Fredericia AVISEN.

https://www.facebook.com/menyfredericia/