FC Fredericia var under gevaldigt pres i Viborg, men Jonas Dals mandskab var koldblodige foran kassen og vandt 2-0 i Domkirkebyen. Med sejren overtager FC Fredericia andenpladsen fra netop viborgenserne, der nu er et point efter fredericianerne i tabellen.

FC Fredericia tog fredag aften turen til Viborg efter en sejr i det seneste opgør mod Fremad Amager, der blev sendt hjem fra Monjasa Park med et nederlag på 3-1. Det gjorde, at der for alvor var noget på spil i dagens opgør, hvor der inden var to point mellem de to hold. 

Der var god stemning mellem holdene før kampen . (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Til at stække det rutinerne hjemmehold havde FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal, endnu en gang blandet kortene. Tilbage i målet var Alexander Nybo efter, at han er kommet sig over sin skade og i forhold til Amager-kampen startede Anders Holvad, Steven Enna og Victor Torp derudover på bænken.

Det gav følgende opstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Mathias Johannsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Christian Ege Nielsen
Kristian Kirkegaard – Mathias Gertsen – Agon Mucolli
Dennis Høegh

På Viborgs hold er tre spillere med en fortid i FC Fredericia. Det er Frans Putros, Christian Sørensen og Mikkel Knudsen, hvor de to førstnævnte fik chancen i startopstillingen. Profilmæssigt for Viborg skiller flere sig ud, blandt andet topscorer Frederik Brandhof, som er noteret for ti kasser. 

Joachim Wagner er stadig skadet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Begge hold viste fra start, at de ville noget. Viborg pressede aggressivt, og FC Fredericia ville være det spillende hold, som de er kendt for at være. Første gang, at der kom en trussel direkte mod mål var efter ti minutter, da Christian Ege gik med frem og tilbød sig, og han trykkede af fra distancen, men hans forsøg røg over.

Et par minutter senere følte Viborg sig gevaldigt snydt for et straffespark. Alassana Jatta blev tacklet hårdt i feltet, men fløjten forblev tavs. Momentet efter var det Mikkel Aggers tur til at appellere for en kendelse, og da fløjten igen forblev tavs gik bølgerne højt fra Viborg-lejren.

Kampen bølgede frem og tilbage uden de store chancer indtil det 28. minut. Først skød Viborgs Mikkel Agger langt forbi midt i feltet, og i angrebet efter brød FC Fredericia igennem i højre side. Jacob Buus sendte bolden ind i feltet til Dennis Høegh, der blev reddet af Brandon Austin. Kristian Kirkegaard var først over returen og fik den i mål, men der blev fløjtet for offside.

https://www.vinmedmere.dk/

35 minutter inde i opgøret var FC Fredericia igen farlige. Et indlæg fra venstre havnede i pandebrasken på Mathias Gertsen, der sendte et kraftfuldt hovedstød mod mål, men forsøget ramte stolpen udenfor Brandon Austins rækkevidde.

Det var første halvlegs største chance, men ind kom bolden ikke ind i første halvleg, hvor boldbesiddelsen var jævnbyrdig, men FC Fredericia var farligst på den sidste tredjedel af banen. Det kunne dog ikke aflæses på måltalven. 

Viborgs fangruppe gav den gas. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Viborgs cheftræner Jacob Neestrup reagerede fra anden halvlegs start. Ud gik Alexander Fischer og Alassana Jatta, og ind kom den tidligere FC Fredericia-spiller Mikkel Knudsen sammen med den målfarlige Christian Sivebæk, der hidtil i sæsonen inden opgøret i dag havde scoret syv mål.

Fra anden halvlegs start blev FC Fredericia presset helt i bund. Alexander Nabo blev flere gange sat på prøve. De rutinerede Viborg-spillere lugtede blod og med en livlig Mads Aaquist på top blev der trykket af fra kanten af feltet flere gange, men den helt store åbne chance lod vente på sig.  

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Efter den aggressive Viborg-start tog Jonas Dal konsekvensen med en halv times tid igen. Ud gik Mathias Gertsen, der havde været anonym i anden halvlegs indledning, og ind kom Victor Torp, som skulle komme med et friskt pust.

Det lugtede af en viborgensisk føring, men sådan gik det ikke. I det 67. minut fik Agon Mucolli bolden i venstre side af feltet, og efter en dribling spillede han Dennis Høegh fri midt for mål, og Høegh satte sikkert bolden ind bag Austin.

FC Fredericia havde godt styr på Christian Sørensen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I forlængelsen af scoringen skiftede FC Fredericia ud igen. Ud gik Kristian Kirkegaard og Agon Mucoll, og de blev erstattet af rutinerede Martin Mikkelsen og Anders Holvad, men Viborg fortsatte med at presse på.

Med 17 minutter igen var udligningen tæt på at komme. FC Fredericia blev fanget i ubalance, da Ritter tabte en duel højt på banen. Mathias Johannsen vandt ikke duellen mod Mikkel Agger, og derfor kom Viborg igennem, men deres nærgående forsøg røg i sidenettet.

Udligningen kom ikke. I stedet slog FC Fredericia kontra og punkterede kampen med syv minutter igen. Victor Torp modtog bolden midt på banen og havde frit løb mod Viborgs mål. Torp holdt farten og sikkert udplacerede han Brandon Austin og bragte FC Fredericia foran med 2-0.

Bestyrelsesformand Morten Rahbek var på plads på tribunen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I slutminutterne blev hårdtkæmpende Andreas Oggesen og Christian Ege Nielsen udskiftet. Ind i stedet kom Lukas Enevoldsen og Steven Enna, der skulle være med til at køre sejren hjem.

Efter kampen var der stor jubel. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Viborg kastede alt frem til sidst, men det ændrede ikke på noget. Tværtimod var FC Fredericia tæt på at komme foran 3-0, men der blev ikke scoret mere i kampen, som FCF endte med at vinde 2-0 og overtager dermed andenpladsen i NordicBet Ligaen.


Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på tirsdag, hvor modstanderen er Vendsyssel på Monjasa Park.

FC Fredericia overtager med sejren 2. pladsen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer