Længe lignede det et nederlag i sæsonpremieren til Kolding IF, men FC Fredericia vendte kampen i de sidste ti minutter på mål af debutanten Raphael Onyedika Nwadike og bysbarnet Agon Mucolli, og dermed blev det til en sejr på 2-1.

Endelig gik det løs. FC Fredericia tog søndag hul på 1. division, hvor Kolding gæstede Monjasa Park, men tingene var ikke som de plejer. I forhold til sidste sæson er Jonas Dal ikke længere cheftræner, og i stedet er manden med ansvaret på trænerbænken Michael Hansen, og han satte fra kamp et sit første aftryk.

Igennem flere sæsoner har Alexander Nybo været den fortrukkende ankermand i FC Fredericias mål. 104 førsteholdkampe har Nybo spillet i FC-målet siden han kom til klubben i sommeren 2017, men nu er det nye tider. FC Midtjylland-lejesvenden Elias Olafsson var blevet foretrukket i startopstillingen frem for Alexander Nybo.

Christian Ege fik blomster i forbindelse med kamp nummer 250 for FC Fredericia. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Det var ikke den eneste ændring. I sidste sæson var Mathias Gertsen en markant skikkelse for FC Fredericia, men også han var bænket, og det samme var tilfældet for blandt andet Dennis Høegh. Til gengæld var der debut i FC Fredericia-trøjen til midterforsvareren Tobias Anker og Raphael Onyedika, der begge er kommet til fra FC Midtjylland. En af de andre FCM-lejesvende, Christian Tue, sad ude med en skade, og den sidste midtjyde, der er lejet ud til FC Fredericia, Henry Uzo, har endnu ikke fået sin arbejdstilladelse.

Michael Hansens startopstilling var som følger:

Elias Olafsson
Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Nicolaj Ritter
Christian Ege – Raphael Onyedika
Andreas Oggesen – Kristian Kirkegaard – Agon Mucolli
Anders Holvad

Fra start kunne man tydeligt se Michael Hansens præg på det fredericianske hold. Et minut inde i kampen fik Kolding et hjørnespark, men FC Fredericia erobrede bolden og slog kontra. Uden meget betænkelighed førte Andreas Oggesen bolden frem og spillede den videre til Kristian Kirkegaard, der gik mod mål og spillede bolden ind i feltet. Uheldigvis for FC Fredericia kom Anders Holvad for sent frem.

Efter seks minutter gik der et sus igennem Monjasa Park. Et frispark fra kanten af feltet blev banket mod mål af Agon Mucolli helt udenfor Benjamin Schuberts rækkevidde. Forsøget ramte overlæggeren, og på returbolden var Anders Holvad millimeter fra at dirigere bolden i mål.

Kolding kom foran efter passivt forsvarsspil. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

I stedet for at komme foran kom FC Fredericia bagud. Kolding havde ikke haft nogen tilbud, men efter ufarlige kombinationer midt på banen fik Mike Vestergård bolden udenfor feltet midt for mål. Han trykkede af og forsøget endte med at gå i mål.

Kampbilledet fortsatte med at være det samme. Kolding lurede på tilfældigheder, mens FC Fredericia maste på i den anden ende. Ved flere lejligheder var det lige ved at kaste store muligheder af sig. En af gangene var efter 33 minutter, hvor Kristian Kirkegaard spillede Mucolli på venstrekanten, og efterfølgende røg bolden ind i feltet til Oggesen, der ikke fik ordentlig ram på bolden og derfor skød over.

Mucolli havde flere muligheder for at udligne. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Bombardementet mod Koldings mål fortsatte. Agon Mucolli fik en ellers svær bold fra Kristian Kirkegaard og trak ind i banen og fyrede kanonen af. Bolden sneg sig forbi den fjerneste stolpe, og dermed slap Kolding igen med skrækken efter en stor fredericiansk dominans.

Trods det store spilleovertag lykkedes det ikke FC Fredericia at putte bolden i mål i første halvleg, hvor et aggressivt pres kendetegnede Michael Hansens mandskab, men defensivt på den sidste tredje del var der usikkerhed at spore. Og det var akkurat det, der skete, da Kolding kom foran, og det var formentlig noget af det, som Hansen skulle ned i omklædningrummet at tale med spillerne om.

https://www.vinmedmere.dk/

Anden halvleg startede rystende usikkert. Forsvaret bakkede, og det mindede mest af alt som en flok drenge, der var i byen for første gang og var usikre på sig selv. Til FC Fredericias held var Elias Olafsson klar i målet og fik afværget det med redninger.

Efter 55 minutter kom der endnu et signal om nye tider i FC Fredericia. Anders Holvad og Christian Ege blev pillet ud til fordel for Steven Enna og Dennis Høegh, og dermed tog den nye træner Michael Hansen endnu en modig beslutning. I de foregående sæsoner havde det været uhørt at skifte anfører Ege ud efter 55 minutter.

Udskiftningerne ændrede ikke på den usikre defensiv. Med 22 minutter igen tabte Erik Nissen en duel midt på FC Fredericias banehalvdel, og så kom Adam Jakobsen alene igennem mod Elias Olafsson, men islændingen trak sig sejrrigt ud af duellen.

Med et kvarter igen foretog Michael Hansen endnu en udskiftning. Ud gik Kristian Kirkegaard, der ikke havde fået spillet til at flyde, og ind i stedet kom Mathias Gertsen, der i den sidste del af kampen skulle forsøge at bidrage med noget af sin kreativitet.

“Rafa” scorede til 1-1. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Da der resterede ni minutter af opgøret kom forløsningen. FC Fredericia tiltvang sig et hjørnespark i højre side. Nicolaj Ritter sparkede det kort til Oggesen, der sendte bolden videre til Raphael Onyedika, der efter en dribling bankede bolden i kassen til 1-1.

Mere ville have mere i. I det 91. minut fangede FC Fredericia Kolding fremme på banen efter en kontra. Andreas Oggesen, der løb skadet rundt midt på banen, fik bolden i midtercirklen. Trods store smerter fik han spillet bolden videre. Agon Mucolli fik bolden i dyden og løb mod Koldings mål. Efter et træk ind i banen i feltet bankede Mucolli bolden i kassen til 2-1, og kunne Monjasa Park for alvor bryde ud i jubel.

Mere skete der ikke i opgøret, som dermed endte med en fredericiansk trumf i Michael Hansens første kamp i spidsen for FC Fredericia i 1. division.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer