FC Fredericia vandt sæsonens tredje kamp, da det blev til en sejr på 1-0 mod Silkeborg hjemme på Monjasa Park, men det holdt hårdt. Sejren kom i hus efter, at den islandske lejesvend, Elias Olafsson, særligt i slutminutterne diskede op med store redninger.

FC Fredericia skulle forsøge at komme på rette kurs efter sidste søndags nederlag på 3-2 til Hobro. Godt nok lyder det ikke af meget at tabe med et mål, men måden det skete på var ikke helt god. FC Fredericia var udspillet i første halvleg, og først i slutminutterne kom der spænding.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

I det opgør havde FC-træner Michael Hansen roteret i startopstillingen i forhold til sæsonens første to kampe, men holdet lignede igen sig selv til dagens opgør, hvor Hansen havde valgt følgende opstilling:

Elias Olafsson
Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Nicolaj Ritter
Christian Ege – Raphael Onydieka
Kristian Kirkegaard – Mathias Gertsen – Agon Mucolli
Anders Holvad

Dermed måtte Dennis Høegh, Mathias Johannsen og Lukas Enevoldsen tage plads på bænken efter at have startet inde mod Hobro. På bænken var der også blevet plads til Christian Tue, der er blevet sin skade kvit og igen er disponibel for Michael Hansen, der for første gang stod over for sin gamle klub, Silkeborg, siden hans tiltræden i FC Fredericia.

Silkeborg kom til opgøret med samme status som FC Fredericia, nemlig to sejre i tre opgør. Silkeborg lagde sæsonen ud med et nederlag til FC Helsingør, men siden er det blevet til sejre mod Skive og senest Esbjerg. Der har særligt Sebastian Jørgensen markeret sig med tre mål på trods af, at han er startet på bænken i alle kampene. Det gjorde han også i dagens kamp, som blev en vindblæst affære.

(Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Der var ikke de store chancer, og da det endelig lignede, at FC Fredericia var ved at få en blev der dømt en mærkværdig offside. Agon Mucolli blev spillet fri i dybden, og alle på stadion, pånær linjedommeren, havde den opfattelse, at Mucolli fik bolden i en lovlig position.

Det var småt med chancer i begge ender, men i det 18. minut var Silkeborg tæt på efter en tilfældighed i vinden. Mikkel Knudsen tacklede bolden så kraftigt, i højre side, at bolden med høj hastighed røg over til Anders Klynge, der fra omkring straffesparkspletten i højre side af feltet sparkede på mål, men forsøget røg langt over.

(Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Som første halvleg skred frem satte FC Fredericia sig mere og mere på kampen, og det kastede løse chancer af sig. En af dem tilfaldt Christian Ege, der tog et raid ind i feltet, og fik bolden i en forholdsvis fri position, men Ege sparkede i hul i luften, da han ville afslutte.

I første halvlegs overtid kom målet. Kristian Kirkegaard nåede at spille bolden midt på banen inden Svenn Crone væltede ham omkuld. Bolden havnede hos Mikkel Knudsen, der tog et raid frem i højre side og trak ind i banen og spillede bolden ind i feltet til Egon Mucolli, der spillede bolden videre til Anders Holvad. FC-angriberen sparkede bolden ind bag Oscar Hedvall i Silkeborg-målet og dermed gik FC Fredericia til pause foran 1-0.

https://www.vinmedmere.dk/

Fra anden halvlegs start indledte Silkeborg et stormløb mod FC Fredericias mål. Det første forsøg bragede Magnus Mattson ud af stadion, men i det 50. minut var han ved at tage revanche. Den offensivt indstillede Silkeborg-spiller hade et nærgående forsøg, der var røget i mål, hvis ikke den var blevet rettet af en FC Fredericia-spiller undervejs.

I det 67. minut var det nær gået galt for FC Fredericia. Forsvaret blev overspillet, og Silkeborgs Sebastian Jørgensen fik en chance midt for mål, men i helt fri position brændte han på Elias Olafsson, der diskede op med en klasseredning.

Med 20 minutter igen skiftede Michael Hansen ud endnu en gang. Denne gang var det anfører Ege, der skulle tages ud, og ind i stedet kom Mathias Johannsen. Den beslutning skulle formentlig ses i lyset af, at Ege rendte rundt med et gult kort og med en hektisk afslutning ville anføreren skulle passe på.

(Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Mens Silkeborg fortsatte med at dominere lurede FC Fredericia hele tiden på at kunne lukke kampen. Det var også tilfældet med 15 minutter tilbage af opgøret, hvor Agon Mucolli fik frispark på kanten af feltet i venstre side. Rasmus Carstensen fik gult kort for forseelsen, og på frisparket var Christian Tue tæt på at bringe FC Fredericia foran, men det nærgående forsøg røg i sidenettet.

Presset fortsatte mod FC Fredericias mål. Med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid skiftede FC Fredericia ud for sidste gang. Ind kom Alexander Jensen, der afløste Agon Mucolli for at give fornyet energi i slutminutterne, men det voldsomme Silkeborg-pres fortsatte.

Først forsøgte Emil Holten sig med et skud, men Elias Olafsson fik fingerspidserne på, og minuttet efter var islændingen igen på plads, da han reddede et hovedstød i fri position Stormløbet blev afværget, og i kampens sidste minut blev Joel Felix tildelt et rødt kort, da han hårdt tacklede Alexander Jensen, der røg i jorden og tog sig til hovedet. Det takserede dommer Kasper Madsen til et gult kort, og da det var Felix’ andet var der marchordre.

FC Fredericia kørte dermed deres tredje sejr hjem i sæsonen, og er fortsat ubesejret på Monjasa Park i denne sæson. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på torsdag, hvor Hvidovre venter på udebane.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer